World of Warcraft Classic megjelenés -


WARCRAFT Life belt in the air help concept.

Készült 2017. április 28. | írta Norton

11

A WQGF nem halt meg teljesen

A Blizzard elkaszálta az egyik legnépszerűbb addont a Group Finder működésének megváltoztatásával. Azonban nem olyan szörnyű a helyzet, van megoldás.

A World Quest Group Finder fél éves pályafutása alatt hihetetlenül népszerű lett azok körében, ahol felborult a frakciók egyensúlya, a PVP szervereken, és úgy általában az altozók körében. Az addon semmi mást nem csinált, csak amint egy World Quest területére értél, bejelentkezett Group Finderbe, hogy csapatot keressen a WQ-hoz. Ha feltetted az addont a WQ-zással töltött idő kb harmadára csökkent, kedvet kaptál altozni és az egész grindelés sokkal kibírhatóbb volt.

Azonban az addon – más addonokkal együtt pl. Badboy – latency problémákat okozott, és a Blizzard április végén be is jelentette, hogy próbálnak megoldást találni. Nem is kellett sokat várni, a fénysebességgel, pár órán belül érkező hotfix egy az egyben kinyírta a WQGF legjobb tulajdonságát, az automatikus group keresést és invelést. A WQGF bűne az volt, hogy amint egy WQ közelébe ért, azonnal jelentkezett az összes groupba, ami ahhoz a WQ-hoz keresett embereket a Group Finderben. Például 50 helyre jelentkezett, ahhoz, hogy kapj egy invet. Hiába csak egy groupba kerültél be, a másik 49 groupnak “le kellett kommunikálnia a rendszerrel” a jelentkezésedet, a karaktered adatait stbstb. Ez latency-t okozott és más, a Group Findert folyamatosan monitorozó addonokkal együtt ez már érezhező lagot eredményezett. A hotfix jött azonnal, a játékosok felháborodtak és statisztikák nélkül is bátran ki lehet jelenteni, óriási mértékben esett vissza a WQ-kat gyorsan végigpörgetők száma. Az addon készítője feladta a dolgot és már el is búcsúzott a használóktól.

gb

Azonban nincs veszve semmi, az addon részben még működik, és csak kicsit lett körülményesebb a WQ-zás. Továbbra is felugrik a lehetőség, hogy azonnal csinál egy groupot a Group Finderben, egyedül csak annyi változott, hogy nem automatikusan jelentkeztet és inveltet be. De szerencsére még automatikusan kreál groupot, és az autoinvet bekapcsolva máris jönnek az emberek. Csak a jelentkezést kell manuálisan csinálni.

Ez kell csinálnod és minden a régi lesz

Habár úgy néz ki, hogy az addon készítője befejezte a projektet (pedig lenne rá megoldás, ahogy az Auctioneer és a TSM addonok esetében is sikerült ezt megoldani), az addon részben még működik és továbbra is másodpercek alatt találhatsz csapatot.

 1. Kattints a térképen az adott WQ-ra.
 2. Jobb oldalon, a Questeknél megjelenik egy gomb:wqf
 3. Jobb klikk a kis ikonra és megnyílik a Group Finder, ahol megtalálod a listát.wq2
 4. Jelentkezz és várhatod az invet, ami sok esetben rögtön jön is.

Ha esetleg jobb klikkre folyamatos Searching… ablak ugrana fel, ne ijedj meg. Csak frissítsd a listát a jobb felső ablakban lévő Search Again gombbal és helyrejön a lista. Ennyi volna a nagy varázslat. A világ ismét megmenekült. Lehet WQ-zni és altot boostolni a Legion inváziókkal.

forrás: Gold Hungary

Tetszik(0)Nem tetszik(4)


 • Iblys

  Ehhez semmi féle addon nem kell ezt a blizz ui is tudja

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Kaputelephant

  0.24 (29/04/2017)
  - Back in business.
  - Trying to comply with the new UI restrictions. Guaranteed with 99% less automation!
  - This is a very early prototype, expect bugs!

  Nagyon úgy fest, hogy vissza veszi a fonalat és folytatja. Érdemes. 2 pólusú a probléma. Az addon sikeres használata + lag probléma. Utóbbi orvosolva, előbbit pedig remélhetőleg a készítő megoldja, így a világ megmenekül, hála a Bolygó-Kapitányának!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Wundar

  Szerintem ez az addon full csalás, nem is értem hogy létezhet egyáltalán.... 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Klapiklapp

   Tudom ,hogy fajni fog de kifejtened ,hogy miert ?

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Wundar

    MIvel mindent automatikusan csinált, neked semmi dolgot nem volt csak egy wq közelébe menni, és bumm... Ez nekem egy kicsit bot-szerű, Én speciel nem használtam, és nem is tervezem, eleve a wq-k nagy részét egyedül csinálom, ha meg olyan kedvem van, akkor haverokkal közösen (pl Legion assault vagy Broken Shore), ha meg nincsen senki de nehéz a wq (ami a jelen gearben max a world boss) akkor keresek partyt a blizz által kínált gf-ben. Kicsit viccesnek tartom, hogy egy ilyen addon miatt sírnak az emberek, miközben vissza vágynak a vanillába.....

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Norton

     És mit csinálnál ha egy 1-99% felállású szerveren te az 1%-ban lennél? Gondolom akkor sem használnád, hanem bevállalod, hogy egész nap ott vagy, mert folyton tagelődik a mob és/vagy állandóan megöl az ellentétes frakció.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Wundar

      Valljuk meg, erre kicsi az esély, és mivel ez egy mmo, akkor csak átmegyek olyan szerverre, ahol ez nem akkora probléma, pont nem rég vettünk fel egy ilyen embert a guildbe, mert nem volt kedve szopni másik szerón. De, ha azt nézem, hogy valaki nem használ addont, mert az alap játék neki oké, nem is tud róla, hogy van ilyen addon, neki meg kellemetlen, hogy hátrányban van az addon-t használókkal szemben, és itt most nem is kicsi hátrányról van szó.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Lechner István László

      Mindenkinek ott a lehetőség letölteni, majdnem 3 millió játékos használja.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Róbert Szendrei

      Aki egy kicsit is komolyan veszi ezt a játékot az utána néz mindennek, és hq utánanézel a rotának stb akkor rájössz hogy vannak addonok is.
      Aki pedig nem teszi az meg meg is érdemli hogy ne tudjon róla, mert az azt jelenti hogy kb szarik az egészre és lfr ezik, tehát nem akar jobb lenni és elég neki az amit a casual szint nyújt .

      Tetszik(1)Nem tetszik(0)
     • Kellial

      Ha valaki pvp szerveren játszik akkor nyilván számít a gankelésre. Vagy indít egy druida tankot és nem hal meg 🙂

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Balint133

  Azert ez mind a keszito mind a blizz jol megoldotta 😀 Ahelyett hogy szoltak volna a keszitonek, hogy "Figyu man paraszt, csinald mar meg azt, hogy nem mind az osszes groupba kuldod az invet hanem csak 5-8-ba". De a keszitonek is lehetett volna annyi esze, hogy limitalja valami emberi szamra es akkor a problema elo sem jon. Hiszen gondolhatott volna mar az elejen is arra a nyilvanvalo tenyre, hogy ez igy nem tul skalazhato. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑