World of Warcraft Classic megjelenés -


BLIZZARD blizzjobs-header

Készült 2017. július 5. | írta Khas Dylar

23

Újabb remasterek láthatáron

Lehet, hogy csak a mi szemünket kerülte el eddig az az álláshirdetés, amiben a Blizzard senior software engineereket keres:

https://careers.blizzard.com/en-us/openings/osY64fwk

A leírás alapján mindhárom standalone franchise számíthat ráncfelvarrásra, ezek közül ugye a StarCraftot már elő is lehet rendelni, a következő pedig ha minden igaz, a Diablo II lesz – legalábbis a Diablo franchise-hoz kapcsolódó feature-öket kell fejlesztenie a delikvensnek.

Kíváncsi vagyok, mikor fogják bejelenteni, gondolom, ez attól függ, mennyire haladnak vele jól: ha nagyon, akkor Gamescom-on már talán láthatunk valamit, ha kevésbé, akkor csak BlizzCon-on. Külön érdekes lesz majd a WarCraft III felújítása, de ha tippelnem kéne (tudom, tudom… NEMTIPP), akkor az csak jövőre lesz esedékes, nem szabad kapkodni. Én szívesen megnézném a W3-at SC2 engine-nel összerakva, de erre esély sincs valószínűleg.

Vajon ez az első lépés a sokak által vágyott legacy WoW realmek felé? Najó, talán nem kéne feltépnem ezeket a fájó sebeket, mert megint elkapja a népet a nosztalgialáz.

Ti mivel játszanátok szívesebben? Egy az egyben ugyanazzal a játékkal, mint az eredeti vagy esetleg szívesen vennétek pár új feature-t? Jól mutatnának vajon a D3-as followerek vagy a D3-as leveling a remastered D2-ben? Esetleg lehetne “pre-mastered” verzió a D3-ból is: szívesen tolnád D2 grafikával a Diablo III-at?

Tetszik(5)Nem tetszik(2)

Tags: , ,


 • Lepkemaci

  Közben megtaláltam az interjút, amiben három hónappal ezelőtt erről szó esett már. A link elvileg az érdekes résznél indítja a videót, ahol felmerül a kérdés, hogy a Classic Games brand miért van többesszámban:
  https://youtu.be/qBLv0qrDQcA?t=15m54s

  Egyébként "GamesCon" helyett Gamescom.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

   Gamescom... bakker... már nem tudom, hanyadjára rontom el... Köszi!

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Serathis

  Már lassan egy éve bent vannak az ikonok a Bnet launcherben ha jól tudom.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Kaputelephant

  Diablo 1. Mai napig várom, hogy meg lehessen vásárolni. Old Games-nél is csak a D2 elérhető, pedig szerintem az egy is nagyon jó volt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

   én ~2 éve rendeltem 11ezerért Ebayről egy bontatlan diablo1et, UKból küldték. teljesen megérte

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • majk

  mindenképpen W3

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

  Diablo 2, azt a játékot még most is előveszem, sőt most ez a Path of Diablo külön felkeltette az érdeklődésem

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Sly90

  Szerintem tök jó dolog, hogy csinálnak mindenből remastered verziót, biztosan sokaknak okoz örömet és jó profit is lesz rajta. Én speciel tisztában vagyok vele, hogy bármennyire is tetszik úgysem játszanék már vele így hirtelen felindulásból sem veszem meg egyiket sem. Számomra ezeknek a játékoknak is az volt a lényege amikor többen játszottuk akár testvéremmel egy gépen, vagy haverokkal Kanin (W3) stb. és sajnos azt már nem fogja visszaadni. Aki viszont szereti a single player kalandokat biztos jó szórakozás lesz!
  Sajnos a profit miatt sok játék megy a levesbe aminek a community volt a lényege pl.: CoD sorozat ahol minden évben kijön egy új és lehet szebb a grafikája újak a pályák stb. mégis a CoD2 és az MW volt a legjobb de már senki nem játszik velük és ugyanez a helyzet a Medal of Honor sorozattal is. Én a mai napig Mohaa-znék de már nem is indul el a Win10 alatt nálam + nem is játszanak vele. Hiába volt bugos és az adott pixeleket bemérve kellett gránátot hajítani stb. de az volt a legjobb fps amivel valaha játszottam. Nem tudom a CoD MW Remastereddel sikerült e a játékosokat visszacsalni bár elég nagy szemétség, hogy csak a legújabb résszel együtt veheted meg.
  Ha ez lenne a legacy szervereket felvezető művelet annak nagyon örülnék mert azzal szívesen elpöfögnék. Hiszek abban, hogy ha egy fix szervert kapnánk amin nem lesz SOHA BC akkor egy viszonylag jó community alakulna ki és mivel nem sürget az idő így sokan visszajönnének. Az is megtalálná a helyét akinek azóta család, gyerek, munka lett mert biztosan lenne "apuka guild" heti 1 vagy 2 raiddel...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

   azt ugye vágod, hogy a diablo1-2 serverei még élnek, tehát nem kell single playerezni? 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Sly90

    Persze tudom. A W3 volt a fejemben leginkább Diabloval soha nem játszottam 1 óránál többet, engem nem kötött le. Nyilván a Starcraft Remastereddel is fognak online játszani meg a D2 és a W3 al is, kérdés hányan.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Mcedon

  Meg Pacman remastered, meg oszt majd jön a solitaire remastered (ha előrendeled, kapsz 2 új hátlapot). Hogy mekkora gusztustalan fos kezd lenni a játékpiac... Revamped és remastered és úgy adják elő mintha az lenne Kolumbusz tojása. NEM LESZ SOHA olyan mint ami akkor volt, mikor először toltad akár Herkules monitoron, mert azóta elszálltak az igényeink, 10 kattintás után nem lesz már jó...Uncsi lesz. Szép és uncsi.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

   ne vedd meg?

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Mcedon

    Nem is, Csak már a megvett játékban is újra van hasznosítva sok minden pl WoW Timewalking dungeonok, vagy pl a Cataclysm kiegészítő jelentős része.
    Háborgásom a rosz, (számomra nem tetsző) irányzatnak szól. De ez a divat, rebootolnak sorozatokat, remakingelik (édesanyanyelvünk 🙂 ) a filmeket. Idiocracy. Egy az egyben.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • usul

     Nyilván, vannak olyan remastered kiadások, amiknek semmilyen létjogosultsága nincs, senki nem követelte, és csak azért adják ki őket, hogy még egy bőrt lenyúzzanak róla (khm..Skyrim..Khm)

     Azonban A Blizzard klasszikusai finoman szólva sem öregedtek túl szépen, hiszen már a megjelenésüknek az évében is csúnyácskák voltak. (talán a warcraft 3 kivétel, de abból meg igen is kell egy remastered, punk-tum! :D)
     Érdemes megőrizni őket az utókor számára, mert kult klasszikusok, és ilyenkor az sem hátrány, ha egy kicsit vonzóbbá teszik őket a mai gamer számára. Erre jó a Remastered!

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Meridian74 – “CEU-t Arábiába!”

     Az Idiocracy-t bezzeg nem rewampolják... persze lehet azért, mert élőben nézhetik nap mint nap, az US Goverment által prezentálva 🙂 😉 😛

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

   Én 1-2-3 évente biztosan végigtolom az SC1-et. Diablot sajnos nem, mert annak elkavartam a sok költözés közben a CD-jét - tudom, tudom, töltsem le. Inkább megvárom a remastert.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Bamboocha82

   Szia Mc!
   A mondandód egy részével teljesen egyet kell értenem. Szerintem is gusztustalan dolgok mennek a játékfejlesztések terén (meg lehetne sorolni hol még.. éljen a kapita..ja nem polituzalunk!). Személyes kedvencem az elkészült játékok feldarabolása, majd tömegnyi dlc kiadásával hatalmas összegek besöprése.
   DE!
   Ezek a felújított verziók igenis jó dolgok szerintem. Mindenkinek más volt a kedvenc természetesen a maga idejében, viszont ezek a mai fiatalságot le tudják majd kötni, akik pl fel nem raknak egy dio 2-t, mondván hogy néz már ki, mert minőségi termékek!
   Mi a korosabb korosztály pedig élvezhetjük régi kedvenceinket a mai technikai lehetőségekhez felhúzva, újra és újra.
   Nekem pl a háttértáramba égett már az Unreal tournament '99, és habár a grafika nem üti az új unreal engines játékok megjelenését, mégis el tudok vele szórakozni. Ugyanez a W3 és minden kiegészítőjére is igaz.
   Szóval van még aki örül ezeknek és a fiatalok is képet kapnak azokról, amikről tán csak apuka, esetleg anyuka mesél, hogy mi ezzel meg azzal kötöttük le magunkat annak idején.
   Hogy ezek milyen árral kerülnek kiadásra arról is lehetne eszmecserét folytatni, de az is tény, hogy ez nem mindenhol probléma..

   Én személy szerint szívesen látnék a Baldur's Gate 2 és más felújított játékok után egy Warcraft hármat ( nem tudom a kiegészítőket tervezik-e belepakolni, majd meglátjuk), a teljes Legacy of Kain sorozatot (Blood omenek és Soul reaverek!). Mai napig játszom ezekkel és ha van rá, lesz rá mód, mindenképpen beszerzem, ha lesz "frissített", naposított, fényesített, felturbózott...blablablamastered verzió! 🙂
   Ave

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Makk

  Diablo 2 remasterednek örülnék, hátha nőne tőle a játékosbázis. Jelenleg csak azért nem játszom vele, mert baromi kevés a játékos és nagyon nehéz a cserélés.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

  Mindegyikkel! Régiek közül bármelyiket elémrakhatják, zabálni fogom. Viszont nem kéne nagyon belenyúlkálni, csak a legszükségesebb szinten (pl D1 item highlight) mert abból baj nem lehet de egy-egy új feature belerondíthat a régi feelbe.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • usul

  Ami szeretnék:
  -D2 remastered néhány új funkcióval (a kisujjamat adnám egy skillbar-ért)
  - WOW legacy szerverek. Szerintem tök jó dolog lenne, ha minden kiegészítőből, plusz a vanillából lenne egy-két külön szerver. Nem hinném, hogy vesztene vele bármit is a Blizzard.
  - Warcraft3 remastered. Ezt gondolom nem kell magyarázni. Legjobb RTS evör.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Whisper

  Ne is ne is ,mert isntant rohanok vissza 2 handed weapon cement shamanomhoiz vagy az arms warriromhoz ,ha legacy wow lesz! 😉

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Metatron

  Warcraft 2 remaster....

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

   Arra is elég rendesen csorgatnám a nyálam! Se az első, se a második részt nem játszottam végig soha, mert amikor menő volt, nem foglalkoztam vele, később meg már kb sehol nem futott 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑