World of Warcraft Classic megjelenés -


WARCRAFT 9050fedfd51f300a83c1512d28588ff3

Készült 2017. július 7. | írta Norton

31

Merre megyünk Argus után?

A PTR adatai közt érdekességekre bukkantak. Máris kiderül a következő kiegészítő fő helyszíne? Hivatalos expansion leak történhetett? VIGYÁZZ: Spoileres spekuláció!

Tomb of Sargerasban megküzdünk Kil’jaedennel és segítünk Velennek, hogy kézrátétes gyógyítással megpróbálja megjavítani csóri bosst. Sajnos Velen öreg, ezért nem sikerül neki és megyünk Argusra, hogy újabb lootot kihívásokat keressünk. Ahol félelmetesebbnél félelmetesebb ellenfelek várnak ránk, akiket a Spirit Healernek köszönhetően egyszer úgyis legyőzünk.

De merre megy tovább a story? Már utaztunk az időben, utaztunk dimenziók közt… igazán nagyot kell dobni, hogy ezt überelni lehessen. Egy lehetséges leak talán közelebb visz a következő kiegészítő témájához, ami valamilyen módon Kul Tirashoz köthető. Vegyük is sorra az árulkodó jeleket:

Egy új armor set kerül majd be a játékba a 7.3-as patchcsel együtt. Az érdekessége ezeknek a szetteknek, hogy tipikus és nagyon árulkodó nevük van:

 • Inv_boots_cloth_kultirasquest_b_01

Összehasonlításként nézzük a Legion és a WoD questekből szerezhető zöldjeinek nevét:

 • inv_chest_leather_legionquest100_b_01
 • inv_bracer_leather_draenorquest90_b_01

Magyarul: a kul tirasi quest itemek neve ugyanaz, mint a kiegészítők fejlődős questjeiből kapott itemeké. További megerősítő jel, hogy a 8 darabos quest szettek mindegyike kapott saját ikont.

Az itemek elnevezése a Lord Admiral Daelin Proudmoore által vezetett tengerész néphez kapcsolható. Azokhoz az emberekhez, akik nem hallatnak magukról a Harmadik Háború óta. Egy ilyen jelentős népről és flottáról semmit sem tudni elég érdekes.

Az említett szett kinézetét is ismerjük már, ami különös ismertetőjegyeket (jeleket) hordoz magán. Ráközelítve a nadrágra egy térképet találunk!

 

Nem túl erőltetett belelátni, hogy ez a nadrág olyan “tengerészkapitányos” ezzel a térképpel az oldalain. Ti felismeritek a helyeket?

Mire lehet ebből következtetni?

Van ám a Legionnek egy lezáratlan szála: Hova ment sírdogálni Jaina? Hova/kihez szaladhat egy hisztis leányzó, hogy elsírja bánatát neadjisten bosszút forraljon? Hát apucihoz! Lord Admiral Daelin Proudmoore a kul tirasi flotta vezére pedig történetesen Jaina édesapja volt és Rexxar kezei által halt meg amikor Thrall és Rexxar megpróbált békét kötni az admirálissal Theramore ostroma után.

Kul Tiras felől régóta nem hallottunk semmit, időszerű lenne valami nagyot dobniuk. Talán ha egy sértett nőszemély (aki történetesen egykori vezérük lánya) feltüzeli a flottát… Kul Tiras óvatos említése egyébként már megtörtént. Azsunában ugyanis van egy tábor, ahol a foglyok között kul tirasi tabardban lévő emberek is vannak.

Ti mit gondoltok? Kul Tiras lesz a következő kiegészítő központi témája?
Vagy csak egy patch, esetleg egy scenario lesz?

Tetszik(23)Nem tetszik(2)


 • Felho

  Kul Tiras meg a tengeri környezet simán beleillik az eddigi nzothos azsharás OldGod kieg vonalba.
  kérdés hogy mi lesz Jaina Dreadlord szerepe. De lehet hogy csavarnak egyet a dolgon és a kövi kieg előtt bedobnak egy filler 7.4et Siege of Stormwindként amiben Jaina lenne az új Garosh. Az menő lenne.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Richárd Szalai

   Csak jaina-nak semmi köze nincs sw-hez míg garroshnak volt og-hoz:P

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Don Dondon

  Kul Tiras kicsi lenne önmagában kiegészítőnek, de egy Cataclysm-szerű Azeroth revampban simán benne lehet.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Norton

   5-6 zónát ki lehet hozni belőle a környező szigetekkel. Simán elbír egy kieget ugyanúgy, mint Broken Isles

   http://imgur.com/oDras3A

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Metatron

    Kicsit erőltetett lenne. Broken Isles is kb akkora most a térképen mint Pandaria, és alig fér rá, Kul Tiras-nak is egy ekkora területet adni már nagyon durva lenne. A régi térképek alapján max akkora a hely mint Gilneas

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Kyel

     Ráadásul megint mivel magyaráznák meg az újabbnál újabb földrészek felbukkanását?

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

      1) hogy a kutya sem ment eddig körbe
      2) hogy a kutya sem repült eddig körbe

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Csaba Nagy

      de tobb titanos helyen (peldaul ulduarban) is van azeroth hologram, ami nem mutat eztra foldreszt. nyilvan nem tudtak x evvel elore, hogy miketbfogunk csinalni, de mivel lesz megmagyarazva, hogy a titanok terkepe hianyos? 😀

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

      pandaria sem volt rajta, talán valahol catában kúrták el ott is.
      a worgen-goblin duot is úgy fülelték le, hogy bekerültek ptrre még wotlkban halloween maszkok, amit blizz tagadott, és gyorsan rakott ogre meg minden faszságot.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

      pandaria. az se látszott wotlkban

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Tarzan von Habsburg

      sehogy, új textúra lesz ulduarban a mapon amin már rajta van.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Dagimaczi

      de, én:) fati.... bluggy bluggy.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • John Doe

  A térkép alján még látható pár void csáp is a lila háttérrel.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • csabe

   Azok inkább egy kráken csápjai mert az jobban paszolna egy Kul Tiras féle tartalomhoz.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Laska

  Zandalari foglyok is vannak ott, és a csávó a blizzconon mondta, hogy "trollokról nem beszél, mert spoiler". Szóval szerintem allisoknak Kul-Tiras, Hordásoknak Zandalar. 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Szolo

  Esetleg az új kiegészítő egyik zónája lehet, de szerintem az új kiegészítőben nagyobbat kell dobniuk egy sima szigetnél. Legalább be kell akkor tenniük a nagákat és Azsarát, plusz Ny'alotha városát és N'zothot.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • olasz

  Idoszeru egy oldgodos vag hasonlo kieg. Azt is mondtak hogy ugye cata idejen lettek frissitve a zonak spellek egyebek. Es az mar regebb ota ervenyben van mint a vanillas mehanikak. Ha jonne nzoth ---> tenggerrenges---> map valtozasok :p aztan elokerulne kul tiras is az egyik hullammal. Ami akar egy wrath of kul tiras is lehetne ahol jayna atall es nekunk meg kell olni mert kul tiras nepe rexxar meg zold jezus veret akarja. Tehat raid is lehetne....
  az kerdesem viszont : durotarban van 1 var ahol kul tiras van kiirva es undead kul tirasi emberek vannak. Ott mi tortent ? Es miert durotar jobb szelere van kiirva h kul tiras ?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Don Dondon

   Egy előretolt helyőrség volt, olyan mint Theramoreban, a Cataclysm tönkrevágta. Azon kívül, hogy a level6-os ork/troll karakterek rajtuk élezik a bicskájukat nem sok szerepe van lore tekintetében.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

  Ideje volna már Kul Tiras-nak!
  Már Cataclysm idején rebesgették, hogy Gilneas-szal együtt valamelyik patch-ben megkapjuk a területet, de aztán megmaradt pletyka szinten. Ez meg már igencsak 7 éve volt...

  Lehet, hogy a Kul Tiras-i flotta semleges lesz, egyik oldal mellé sem állnak és ők lesznek a fő enemy a következő kiegben, mint WotLK-ban volt a Lich King. Alig várom már a jó kis tengeri csatákat meg a felvezető eventet, ahol Orgrimmart és Stormwindet ágyúzzák, mi játszatjuk Búvár Kundot.

  Tökéletes felvezetés egyébként még egy Old God-os kiegnek, sőt, ha nagyon megerőltetem magam, még azt is el tudom képzelni, hogy beleillik a mostani sztori folyamba, valahogy úgy, hogy ki kell nyírnunk minden Old God-ot Azeroth-on, hogy felkelhessen a Titán és az ő oldalán mehessünk végre a Void ellen - a Burning Legionnel karöltve, aminek Illidan átveszi a vezetését 😀

  Ha tényleg KT lesz, akkor remélem, a garrison/order hall mechanika megmarad és mindenki kap egy saját hajót, amivel ide-oda csónakázhat. Tök jó kis mini-game-eket lehet ezzel összehozni.

  btw nem emlékszem, valaki frissítsen fel: DreadJainaLord tudja, hogy az apja meghalt vagy még nem?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Metatron

   Szerintem csak tudja.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Don Dondon

   https://www.youtube.com/watch?v=9Vtd_hq1VMQ

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Serathis

   Regen olvastam valamit ami arrol szolt hogy valami underwater cucc lesz tengeralalattjaroval meg Underminnal. Tipp volt.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • CRA

   Egyéb SPOILEREK alapján Illidan nem megy már sehova, mert neki kell majd valahogy feláldozni magát és fogva tartania Sargerast, ő lesz a Master Jailer.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

  közben azt is kidatamineolták, hogy miket mondanak a bossok fight közben. az Argus fightból az derül ki, hogy ha sikerül, akkor Sargerast bebörtönözzük a Pantheonba Arguson, Illidan ott marad örökre őrködni, mi pedig visszatérünk, és Sargerast így nem kell legyőznünk, mégis kiesik a jövőből

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Norton

   Legalábbis a Burning Wrath of the Legion Crusader King kiegig 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Jazoo

  A jelenlegi kiegből kiszálltam év elején, így nem tudom milyen csavarok történtek azóta. Ha a Kul'Tiras vonal saját kieget kap, akkor ahhoz társulnia kellene komoly mennyiségű Nazjatar-os területnek és bossokat tekintve jöhet Queen Azshara, corrupted Neptulon, és persze valami Old God a végére. Esetleg közelebb juthatunk valamilyen módon Azeroth-hoz (a titánhoz) A Well of Eternity ha jól értem Azeroth szivárgó energiája volt és az elsűllyedt Nazjatar-ban maradhatott valami gyengébb kapcsolat hozzá, ami nem csak a királynőnek jöhetett jól, hanem ott a legkönnyebb megfertőzni, vagyis lesz ott egy Old God. Lehet hogy Y'Shaarj újabb testrésze előkerül.

  Jó lenne egy újabb - de még nagyobb - víz alatti zóna. A "gonosz" Jaina-ban viszont nem hiszek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Serathis

   A gonosz Jiana félig porn bar most eldurrant az agya.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

   nagyjából ez lesz. (nem tipp!)
   és akkor a kövi kieg végére a bebörtönzött Sargeras+a Kul Tirasban megölt Nzoth miatt jön a Void Lord kieg.

   amúgy Jaina nem dreadlord, ez sem tipp. ajánlom Golden Christie War Crimes könyvét. alapvetően utálom, gyengének tartom a wowos könyveket, kb 6-7et olvastam, de ez kifejezetten jó, majdnem már letehetetlen kategória.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • CRA

    Hogan lehetne az eddigi wow lore-t hogy úgy mondjam tanulmányozni? Könyvek, képregény, WC1-2, ezek összefüggnek, külön sztorik, vagy mi van itt, mert igencsak kusza az egész?

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

     minden összefügg, és a legtöbb wow könyv sima canon, official story része. keress rá hogy "wacraft books",találatok közt lesz olyan, ahol leírja időrendben, közte a játékokkal, kiegekkel

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • CRA

      Aha, köszi, neki kell álljak 🙂

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑