WARCRAFT sharindg_0809

Készült 2017. augusztus 9. | írta Attila

22

RP szerver –>

Az RP szervereken játszók biztos kivették tegnap a frigóból a pezsgőt, hisz a Blizzard az RP szerverek legtöbb zónájában egy hotfix után már nem alkalmazza a sharding technológiát. Amivel egyébként nincs semmi baj, hisz segítségével egyenletesen oszthatók el a játékosok az egyes szerverek között. Viszont rettenetesen megnehezíti a RP eventek megszervezését és a közösségi élet kialakítását az olyan realmeken, ahol erre igény van.

Over the last couple of years, we’ve begun using some new technology we’ve occasionally referred to as “sharding” in non-instanced zones, which separates players in high-traffic areas out into separate “shards” of a particular zone. The benefit to our server performance has been massive – it was a huge part of why Legion’s launch went so smoothly – and so, as a whole, we’ve been very happy with the system.

The one exception has been on RP realms, where player-run events are much more common. On RP realms, we believe that the overall loss to game performance is worth it in order to support those events. If players on RP realms choose to organize an event and congregate somewhere, and have a laggy experience as a result, that’s their choice, and we’d like to allow them as much freedom to do so as possible.

So, we’ve recently applied a hotfix that should disable realm sharding in the vast majority of the outdoor world on RP realms. That includes Kalimdor, the Eastern Kingdoms, Northrend, Pandaria, Outland, Draenor, and all related sub-zones. This has actually been our intention for some time now, but as part of investigating some reports involving a player-run event in Northrend, we discovered some secondary issues that were causing it not to function properly.

There are still limits, of course; we don’t want playing on an RP realm to mean you can’t properly experience core game content due to low FPS or heavy input lag. As such, all Legion zones (including all of the Broken Isles, the Broken Isles version of Dalaran, and soon, Argus) will still have sharding active, as they do on non-RP realms. Similarly, when the game itself points players toward a specific area of the non-Legion world (such as for a holiday event or new patch content), we may temporarily re-enable sharding in that area until things settle down.

In general, however, our goal is to follow the general rule of thumb that RP realms do not shard, except in current-expansion zones, or when temporarily necessary to support gameplay. This should now be the case on all RP and RP-PvP realms worldwide. This is in addition to our existing rule that RP realms do not automatically fill areas using our Cross-Realm Zones system (although you can still enter an RP realm using CRZ if you’re grouped with a player on an RP realm).

Thanks for all your patience while we implemented the hotfix on this, and awesome job on the Tournament of Ages, guys! 🙂

Tetszik(4)Nem tetszik(0)

Tags:


 • CRA

  Mi a fülem az a sharding? És mi ez a tournament of ages?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Astonkacser

   Például amikor Legion indulása előtt elmentél egy inváziós zónába, ott nem minden karaktert láttál egyszerre, hanem a szerver besorsolt egy csoportba, így csak a jelenlévő játékosok egy részét (töredékét = shard) láttad, ezáltal jobb lett a játékélményed és a szerver sem halt le mert ezeket a csoportokat külön tudta kiszolgálni. Olyan ez mintha instance-ok lennének nyílt zónákban és a szerver az odaérkezők mennyiségétől függően sorsolna embereket instance-okba.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • sabe

    Selectively-Massive-Multiplayer-Online-(roleplay)-Game

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Szabolcs Galambos

     vagy inkább secretly

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Barnabás Németh

  Ez a tournament konkrétan melyik szerveren lett megszervezve?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

   Euban argent dawn

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Barnabás Németh

    köszi, akkor ez lehet a legnagyobb/ legnépszerűbb rp szerver is egyben?

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • MrSkorpio7

     Így van és ezért is full-os évek óta. Nekem is vannak ott karaktereim, mert rare vadászatra is kiváló. A másik 3 rp szerver amivel össze van x-realm-ban kapcsolva kb halott, szóval nem sok vizet zavarnak. Így olyan mintha 1 db szerveren játszanál csak (mint ahogy annó az összevonások és x-realm bevezetése előtt a többi szerver is).

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

     Igen, de usben nagyobb a moon guard(sokkal)

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Metatron

  Nem rossz de az alap problémája nem ez az RP szervereknek. Hanem az hogy bárki nyugodtan regelhet oda egy "Nightwishh" nevű karaktert és egész életében nem fog egy percet sem IC eltönteni és ez a Blizznél nem zavar senkit. Az RP-s játékosokat annál inkább. Szívem szerint egy tesztet töltetnék ki az RP szerverre menni akaró játékosokkal, és ha megbuknak, akkor ott van a sok PVE meg PVP szerver amire még mindig mehetnek.
  Ugyanígy a non-RP karakterneveket is tűzzel irtanám

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

   Ez szerintem bigott viselkedés. Le lehet ezeket az embereket tiltani, sose látod őket többet.
   A tesztelgetéssel rengeteg baj van, többek között az, hogy ki állítja össze a tesztet és mi legyen benne?
   Mi van azokkal, akiknek tök új ez az RP vagy akár az MMORPG és nem tudják, milyen szerverre mentek, csak random benyomtak valamit karaktergenerálásnál? Aztán látták, hogy a beszélgetések nagyrésze IC zajlik, de valahogy nem jön át nekik 0-24-ben a hangulat, ezért Mythic+ra a szokásos "LFG 1tank 2DPS 4key M+" szöveggel keresnek embert.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Metatron

    Nem sajnálnám őket 🙂 Így meg el van baszva az RP-sek szórakozésa. Letiltani több száz embert a szerveredről és a frakciódból nem megoldás. Ha random benyomtak valamit, pont azért kellene nekik legalább köszöntőszöveg hogy hé ez egy RP szerver saját játékkultúrával.
    Jól példáztad miért is kéne bevezetni amit írtam 😀 Persze az LFG keresés pont nem muszáj hogy IC legyen

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

     Navárj, miért ne lenne kötelező az LFG is IC?

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Don Dondon

    Teszt: klasszikus szöveg alapú RP minigame, kb. ~15 perc hosszúsággal. Ennyi idő alatt úgyis feladja, aki nem oda való.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

     Nem vennék rá mérget, hogy ez bármit is kiszűrne.
     Nézzünk három alaptípust, aki megtöri az IC-t egy RP szerveren:

     1) lelkes újonc
     Fingja nincs, hogy merre áll arccal, fiatal gyerek, legyen mondjuk a példa kedvéért 14-15 éves, szeret olvasni, jól tud angolul, már végignyomta a Skyrimet meg a Fallout 4-et kikapcsolt monitorral, kétszer. Ő lelkesen végig fogja neked kattintgatni a 15 percnyi RP-t, mert eleinte leköti, ehhez van szokva, ezt is várja. Majd egy hónap után, amikor már unalmas neki, hogy egy órájába telik lebeszélnie a Nemzeti Tank Klánnal, hogy adjanak neki 5 aranyért bérbe egy pajzsos katonát a szörnytemplom ellen, akkor megkeresi a trade chatet és "LF2M M+ Kara1". Na, tehát őt nem szűrtük ki.

     2) a troll
     Ő, aki direkt azért megy RP szerverre egy smurf karakterrel, hogy széttrollkodja mások játékát. Ő is végig fogja kattintgatni neked a 15 percnyi RP részt, mert mindenképpen be akar jutni. Az ilyeneket valamennyire kiszűrnéd, de az igazi feketeöves trollokat, akik valódi problémát jelentenek, egy pillanatra sem állítod meg.

     3) aki a low/high population realmet keres
     Általában AH goblinok (low pop) vagy a könnyű dungeon runt keresők (high pop) ezek, ők is végig fogják kattintgatni. A cross realmek miatt ők vannak talán a legkevesebben, pont így lehetne elterelni őket: free transfer nem-RP realmekre, karaktergeneráláskor pedig jöhetne a popup, amit Metatron is javasolt eggyel fentebb.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • PTR

  Még WoDban rerolloltam Defias rppvp szerverre (az összes rp pvp össze van vonva), nem bántam meg, sokkal normálisabb emberek játszanak ott, mint mondjuk egy Ragnán. A magyar közösség hiánya meg számomra inkább elöny...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Soulswap Ragnaros

   Én is pontosan Wod elején rolloltam Defias-ra és azóta is ott játszom. Nekem nagyon bejött az ottani hangulat, de azért azt őszintén ki lehet jelenteni: messze nincs már meg az az Rp hangulat ami régen volt. Még bc alatt csak egy rövid ideig húztam ott karit, akkor sokkal inkább voltak Rp eventek és chat is "rpsebb" volt. De persze ennek oka az is, hogy mindenféle ruszkik meg egyebek is megjelennek a zónákban. Magyarok tényleg csak elvétve vannak (én eddig szinte senkivel sem találkoztam, vagy ha igen, akkor arathorossal vagy ilyesmi pl bg-n vagy instában). Nekem azért kicsit hiányzik a Magyar szó, de elvagyok nélküle, minden működik.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lechner István László

  Ha jól értem akkor az RP szerveren csak a játékbeli dolgokkal és sztorival lehet foglalkozni. Meg a kocsmában néha meséket regélni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Kaputelephant

   Nem csak ezek. El lehet menni PornShire-be is 🙂
   Amúgy igen, főképp szerepjáték a lényeg (RolePlay) ezeken a szervereken, a valós és virtuális éned összeolvadása.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Meridian74 – “CEU-t Arábiába!”

  "egyenletesen oszthatók el a játékosok az egyes szerverek között"

  Mi ez a tech? Az a _nem_ működő "dolog", amikor pl egy alliance-osra 16 hordás jut? Vagy más szervereken ennek a fordítottja?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Astonkacser

   Nem, ez nem az.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Csaba Nagy

   nem, ez csak a serveren belul elosztja a jatekosokat. Peldaul ezert ment sokkal simabban a launch, mint elozo kiegeszitoknel. Mondjuk 49en csinaltok egy world questet, 40 allis es 9 hordas. Jon egy tehen, ezzel atlepi az 50es kuszobot, es a tech csinal ket shardot egyenkent 25 emberrel. Nepszeru world questeknel (pl relic, vagy a world bossok szerdan) lehet latni mukodes kozben, egyszer csak atkerulsz masik phasebe es eltunik egy csomo jatekos.
   ui.: a szamokat csak szemlelteteskepp irtam, ha jol emlekszem, nincs fix kuszob, dinamikusan valtozik, ezert latni neha sok jatekost, neha keveset, attol fuggoen, hanyan vannak bent. A horda-alli aranyhoz ennek semmi koze nincs, csak connected realmek kozott mukodik. Es a cross-realm grouping felulirja.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑