World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WARCRAFT corner-illidan

Készült 2017. november 6. | írta Khas Dylar

39

Antorus, the Burning Throne raid: november 29

Egy kicsit nem figyelünk a Blizzcon miatt, aztán itt suttyomban megérkezik az utolsó Legion raid.

A régóta várt Argus raid megjelenési dátuma: november 28 (EU-ban értelemszerűen 29).

A Wowhead szokás szerint remek összefoglalót készített, erre tessék: http://www.wowhead.com/news=275497/antorus-the-burning-throne-raid-release-date-november-28th

Nézzük, mit is kapunk pontosan, mire számíthatunk Antorus, the Burning Throne avagy a Nagy Lángolószékről Elnevezett Instában.

Mivel még csak egy tweetben erősítették meg a megjelenési dátumot, ezért pontos sorrendet nem tudunk mondani az egyes szárnyak megnyílására, de a korábbi tapasztalatok alapján az okosok valami ilyesmire tippelnek:

 • a Normál és Heroic megnyílik november 29-én,
 • a Mythic és az első LFR szárny december 6-án,
 • LFR második szárnya december 20-án,
 • LFR harmadik szárnya január 3-án,
 • és végül LFR negyedik szárny január 17-én nyílik meg.

Ezt persze még ne vegyük készpénznek, amint pontosabbat tudunk, javítjuk. Nagyon valószínű, hogy a karácsonyra való tekintettel a nyitási sorrend kicsit szét lesz húzva.
UPDATE: Megjött a hivatalos release schedule, ami megerősíti a fenti tippeket: Season 6 and Antorus Raid Release Schedule


It’s been an epic few days for World of Warcraft, including the announcement of the Battle for Azeroth expansion at BlizzCon, but there’s one more announcement we didn’t get to: when you’ll be able to enter Antorus, the Burning Throne.

We’ve now finalized the upcoming raid’s release schedule and are pleased to share it with you today!

Antorus, the Burning Throne Release Schedule:
• November 28: Normal and Heroic difficulties
• December 5: Mythic difficulty and Raid Finder wing 1
• December 19: Raid Finder wing 2
• January 2: Raid Finder wing 3
• January 16: Raid Finder wing 4

Additionally, Legion PvP Season 5 will end and Season 6 will begin the same day that Antorus opens on Normal and Heroic difficulty (November 28).

Good luck!

Összesen 11 boss-szal nézhetünk szembe (Attila kedvéért: Főnökkel):

Antorus-ba az értelemszerűen Argus-on található Antoran Wastes-ről juthatunk, jelenleg nyilván még elzárt terület.
Ahogy már megszokhattuk, most is kapunk questeket, amivel átugorhatjuk a már unalomig farmolt boss-okat (Attila kedvéért: Főnököket). A két quest közül az első a Dark Passage névre hallgat, teljesítéséhez négyszer kell feltörölnünk a padlót Imonarral, a Lélekvadásszal, cserébe egyből a második szárny boss-ai (Attila kedvéért: Főnökei) lába elé teleportálhatunk. A másik skip quest, a The Heart of Argus egészen Aggramarig visz minket, aki ugye az utolsó előtti boss. Ehhez mindössze négyszer kell levernünk a fejéről a sipkáját, majd hátunkra kötözve visszavinni Asgardba.

Szokás szerint emelkedik tovább kedvenc legendary-jaink (Attila kedvéért: Legendásaink) szintje, 970-ről mostmár egészen ilvl1000-ig növelhetjük az erejüket. Ehhez Awoken Titan Essence-t (gnómisul: Felébredt Titán Esszenciája) kell gyűjtenünk. Mivel ez consumable, ezért minden egyes legendary-hoz újat kell vadásznunk.
Egyéb fatloot szintek a következőképp fognak alakulni:
Első tíz boss: 915 LFR-ben, 930 Normálon, 945 Heroic-on, illetve 960 Mythic-ben, valamint minden szinten 10 ilvl-lel magasabb lootot dob majd Argus, a titán. Ennek kimatekolását a nyájas olvasóra bízom.
Hogy melyik boss (Főnök) melyik slotra fogja dobni “csakis másoknak, de nekem pont nem” a megfelelő itemet, arról itt olvashattok egy igen részletes bemutatót:
Antorus, the Burning Throne Relic and Loot Guide

Pantheon trinketek

Némi lokális buffnak is tekinthetjük a hagyományosan rendkívül erős trinketeket: bár önmagukban is nagyon hasznosak, a különleges tulajdonságuk csak ebben a raidben aktiválódhat, máshol, például 5 fős instában, nem.
Mi is ez a különleges tulajdonság? Minden Pantheon trinketnek lesz egy másodlagos hatása, ami csak akkor érvényesül, ha elsül NÉGY különböző primary proc. Ekkor annak a négy embernek (orknak, elfnek, sőt, még gnómnak is!) akinek aktív a primary, megkapják a secondary proc hatását is.
A epic ritkaságú Pantheon trinketek közül is kiemelkedik majd a legendary Aman’Thul’s Vision, mivel az ő elsődleges proc-a joker – bármelyik másik három trinket aktiválódik, akkor ő beleszámít negyediknek a másodlagos proc számolásakor, sőt, akár négy Aman’Thul’s Vision is be tudja kapcsolni az extra hatást. Ez a legendary trinket csak az Argus, the Unmaker fightból esik Normal, Heroic és Mythic nehézségen, a plebsznek szánt LFR-ben nem, illetve fontos még, hogy nem számít Legion Legendary-nek, magyarul nem számít bele az egyszerre felvehető legendary-k számába.

Hátasok, hatások és egyéb érdekességek

Nincsen endraid egyedi mountok nélkül, ez alól Antorius sem kivétel: négyféle mount (a színes variációikat nem számítva) várja, hogy kiéljük rajtuk gyűjtögető éhségünket.

Az egyik legbizarrabb kinézetű mountot csak Mythic nehézségen kaphatjuk meg, szokás szerint a kieg végéig 100%-os droprate-tel, utána pedig jelentősen kisebb eséllyel.
Ez a mount a Shackled Ur’zul, akit a leírás szerint az Army of the Light elesett tagjainak testéből és lelkéből építettek. Hát mit ne mondjak, biztos kellemes élmény lesz majd ezen ide-oda közlekedni, szerintem egy jóérzésű paladin rá nem ül ilyenre, max egy shadow priest vagy egy warlock.

A meta raid achievement, a Glory of the Argus Raider teljesítéséért szokás szerint kapunk egy mountot, most éppen a Antoran Gloomhound-ot.

Az Antoran Charhound mountot a datamine-ok szerint a második encounter, a Felhounds of Sargeras, fogja dobni, egyelőre nem tisztázott, hogy mekkora eséllyel, de a korábbi tapasztalatok alapján valószínűleg nagyon kicsivel. Jó hír viszont, hogy LFR-ben is megszerezhetjük majd.

Emlékszünk még a Warlords of Draenor utolsó boss-ára (Attila kedvéért: Főnökére), Archimonde-ra, illetve arra, hogy ő Heroic és Mythic nehézségen egy szép Groove Warden mountot jutalmazó questet adott?
Nos, akkor bizony örülhetünk, hiszen ezt a mechanikát újra elővették: Argus, a titán legyőzése után némi szaladgálás és ünneplés után a jutalmunk egy Stormcrow Arcane Mount / Violet Spellwing lesz, amihez vezető questet a Blood of the Unmaker-rel kezdhetjük el.

Lore, avagy mi fog történni Argus legyőzése után

Innen már csak az olvasson tovább, aki nem spoilerfreak, mert bizony most jönnek az érdekességek lore szempontból!

Nos, az utolsó encounternek kétféle verziója is lesz: egy LFR, Normal és Heroic nehézségre, egy pedig Mythic-re. Itt egy picit többre tessék gondolni, mint anno a Ra-den encounterre a Throne of Thunderben vagy simán csak plusz egy phase-re: a fight eleje ugyanaz lesz nagyjából minden nehézségen, viszont a Phase 3 leírása már különbözik, illetve plusz érdekesség, hogy Mythic-en nincs Phase 4 (legalábbis egyelőre nem sikerült semmit datamine-olni). Alacsonyabb nehézségeken ha Argus-t leverjük 40% HP-ra, beindul a P3, ahol Aman’Thul kezelésbe veszi a boss-t (Atis-nyelven: Főnököt), majd miután P4-ben levertük a maradék “Constellar Designates”-t (legyen ez bármi is), Argus simán kivégzi a raidet Reap Soul-lal. Ugye ilyen mechanikát már láttunk Arthas-tól ICC legvégén, ott is megúsztuk valahogy, itt nem a már elhunyt paladin, Tyrion, siet a segítségünkre, hanem a mindig kéznél lévő megmaradt Titánok húznak ki bennünket szorult helyzetünkből. Nagyon úgy tűnik, hogy Mythic-ben maga Sargeras fogja irányítani Argus-t, legalábbis erre utalnak az adatbányászott képességek nevei.

Normál model

Morcos Mythic Model
Miután győzedelmeskedtünk, a Titánok lebilincselik Sargeras-t, ezzel a Lángoló Légió vezér nélkül marad. Utolsó erejével a Dark Titan egy hatalmas kardot hajít Azeroth felé, ami Silithus-ban landol, súlyosan megsebezve a bolygónkat, ami ugye egy Titán maga is. Illidan vállalja, hogy őrzi Sargeras-t az idők végezetéig a maradék néhány Titánnal együtt. Egy kristályt bíz ránk, benne egy üzenettel testvérének, Malfurionnak, illetve eggyel szerelmének, Tyrande-nek, ezeket itt hallgathatjátok meg: Illidan’s Message to Tyrande and Malfurion, Titan Audio. Ezek már egy jó ideje elérhetőek, de még össze kellett rakniuk a dataminereknek is a kirakóst.

Silithus-ban lévő Wound of the World
Noshát röviden ennyit az új raidről, nagyjából kicsit rezonál a WotLK végével, amikor a Scourge volt a nagy fenyegetés, de az egyik, korábban elveszettnek hitt hősünk önfeláldozóan önfeláldozza önnön magát.
Akkor nem nagyon volt már több dolgunk azzal a történetszállal, Bolvar Fordragon simán elzavart minket és évek óta csöndben van – ami finoman szólva gyanús a lore fanoknak. Most viszont, mivel Sargeras egy utolsó rúgással majdnem kinyírta Azeroth-ot, lesz az elkövetkezőkben bőven dolgunk, mire valahogy begyógyítjuk a sebet, nehogy az utolsó titán elvérezzen itt nekünk. Egyelőre örülök, hogy a Battle for Azeroth nem csak arról fog szólni, hogy ki tud szebb várakat építeni és ki tudja ezeket a szép várakat varázslatos csodamágiával és irgalmatlan méretű katapultokkal minél nagyobb füstölgő kupaccá változtatni.

Ti hogyan készültök az Argus-raidre? Mik a tervek? Gyorsan végigrohanni rajta vagy langsam spazieren üzemmódban tekerni a biciklit, szépen kiélvezve az utolsó pixelt is?

Tetszik(7)Nem tetszik(0)

Tags: , , , , , , , , , ,


 • zibuprofen

  Vajon ez után megint közel fél éves uborkaszezon kezdődik? 🙂
  Mióta is mondogatják ezt, hogy nem lesz ekkora üresjárat?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Zarane

   Legutobbi kiegekben inkabb 1 eves uborkaszezonok voltak, En egy "csak fel evesnek" mar orulnek.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • zibuprofen

    Egy éveset akartam írni, de szerintem a következő Blizzcon-ig meg fog jelenni a kiegészítő. Ha tippelnem kellene én ugyan úgy nyár végére raknám mint a Legion-t.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

   WotLK óta mondogatják, de amennyire jól sikerült a Legion, talán ez az első alkalom, amikor be is tartják. Illetve korábban mindig elég hangsúlyos volt a kommunikációban, hogy "most aztán nem lesz üresjárat", aztán mégis lett, viszont most legfeljebb valaki az orra alatt dörmögte el, nincs minden sajtóközleményben benne - szóval inverz pszichológiát követve, MOST biztosan nem lesz "akkora" üresjárat.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Kaputelephant

  Vajon a Blood of the Unmaker quest az új kieg eljövetelével kikerül, "exclusive" kontentnek fog számítani, mint a Wardenes mount WoD végén? Ha valaki tud rá választ, vagy kásőbbiekben jön róla infó, írja meg kérem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

   Amennyi infónk most van róla, az alapján pont úgy fog működni, mint a Wardenes quest. Tehát lehet majd vadászni a realm 1st klánoknál pár hónap múlva némi goldért cserébe lootspotért. Anno mi azzal haragítottuk magunkra a fél realmet, hogy egy hétig ingyen osztogattuk a raid spotokat. 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Kaputelephant

    Nice, köszi az infót 😀
    Anno nekem is az utolsó pillanatban sikerült a quest, egy streamer és guildje adakozó kedvében volt, remélem idén is 😀

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Tibor Sipos

  Ki lesz az első Drenai paladin aki Shackled Ur'zul-al /flex-el majd Velen előtt? 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

   Ha még játszanék az első karakteremmel, az egy drenya pala volt, szóval már csak egy screenshot kedvéért meg kéne csinálni 😀
   Amúgy valószínűleg Velen instant kitagadná a fajból.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Csongor Harka

   Haha, ez jó 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Jazoo

  "Antorus, the Burning Throne avagy a Nagy Lángolószékről Elnevezett Instában..."

  Elképzelem, hogy ez alapján mi lett volna a fordítás, ha "Shadow Throne" lett volna az insta neve. :-

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

   Lássuk be, ekkora ziccert nem lehetett volna kihagyni 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Tibor Sipos

    Idővel megyünk még a voidlordok ellen is, ne aggódjatok. 😀

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • warruth

  Azt mondjátok meg, mi az a nagy zöldség a vérző Silithustól nyugatra? Először azt hittem, hogy az Isle of Dread, de egyrészt az elsüllyedt a Cataclysmmel, másrészt amúgy sem volt ekkora.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Jazoo

   Már régen jártam arra, meg úgy a játékban is, de nem ott van valami sós tavas üdülőhely Goblinokkal egy fennsíkon?

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Dezső Drózdi

    Az üdölőhely északra van: https://maps.marlam.in/?x=32.36&y=-142.8&z=5&m=1&b=17056

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Dagimaczi

  "Bolvar Fordragon simán elzavart minket és évek óta csöndben van"
  Nem tudom feltűnt -e, de Dalaran mellett ott egy lebegő nekropolisz, tele DK-val.
  (Bolvar F (az új LichKing) úgy gondolta, hogy beszáll a buliba a légió ellenében)
  /bár loreben nem vagyok igazán jó, nekem az is megfelelne érvként, hogy:csak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Cathfaern

   Egyébként elég fura is nekem, hogy erről egy szó sem esik ha nem Dk-s karid van. Azért lássuk be ez elég nagy volumenű dolog szerintem ahhoz, hogy legalább egy fél utalás legyen rá mindenkinek.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Nosayton

    Mage fire artifact questnél is ICC-be kell menni, ha jól emlékszem, ott is van némi diskurzus Bolvarral.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Daermon

    Nem-e? A Légió neki se jó. Vagy pl.: Eleve ő adja a frost artifactot. Az ő vezényletével állítjuk fel a 4 lovast.
    Hogy ő inkább Bolvar vagy LK az nem tiszta jelenleg, meg, hogy mik a hátsó szándékai a felszabadult DK-kal, akiknek ugye most még segített (vajon nem veszi-e át az uralmat késöbb a 4 lovas felett?). Szóval azért volt szerepe, gyaníthatóan lesz is még 🙂

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Dezső Drózdi

     Dk mount quest közbe elárulta, hogy ha meghalunk akkor átveszi a vezetést tőlünk. Elég zavaros a karaktere, remélem valami epic dolgot találnak ki vele.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Csaba Nagy

     azt irta, hogy ha NEM dk karid van 😛

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Daermon

      Áh tényleg 🙂

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

   Naja, de úgy értettem, hogy valójában most ő uralkodik a teljes Scourge felett, ami akárhonnan nézzük, még mindig Azeroth legütőképesebb hadserege, ehhez képest pedig nem láttam undead hordákat felvonulni a Légió ellen Argus-on.
   Egyre biztosabb vagyok benne, hogy nagyon érik már egy olyan kieg, amiben megint a Scourge lesz a főszereplő...

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Naliviel

  Khadgar hangfájlt végighallgatva érződik, hogy nagy para van. Közben elkezdték összerakni az Ilgynoth idézetet is:
  "At the hour of her third death, she will usher in our coming." -Ilgynoth

  "In my lifetime, I have twice witness a sundering of the world. Mother moon, I pray I do not see a third. " - Tyrande

  Az az érzésem van, hogy míg alli-horda egymást ütlegeli addig kieg közepén elszabadul a pokol.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

   Pontosan így volt a W3: Reign of Chaos introjában is: amíg az orkok és a humánok épp egy völgyben rohamoztak egymásnak, az ég éppen megnyílt és elkezdtek özönleni az Infernalok.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Naliviel

    Nekem is az ugrott be elsőre. Az a furcsa, hogy egy void invázió azért olyan volumenű, hogy szó kellett volna essen róla Blizzconon. Azt nem gondolom, hogy máris BfA utáni kieget teaselnék, érdekes lesz ez.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Tibor Sipos

     Azért plottwisteket nem illendő elspoilerezni.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

     Én egy void inváziónál pont azt várom, hogy csöndben sunyin jöjjön, a fű alatt besunnyogjanak, aztán amikor már észrevesszük, addigra már majdnem késő. Sőt, igazából azt is el tudnám képzelni akár, hogy el kelljen hagynunk Azeroth-ot.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Gungrir

      A void invázió olyan, mint a spanyol inkvizíció.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

      https://imgur.com/gallery/2n75TZA

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • rapbandita

  előre is elnézést, de csak nekem jut eszembe arról a Wound of the World-ről egy ordas p*nci? Vagy csak ismét beigazolódott a mondás, miszerint: "aki nem a p*nára gondol, az nem koncentrál eléggé"

  éééss ismét sikerült megragadni a lényeget!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

   Nem csak neked, csak nem tudtam elég cizelláltan beírni a posztba, úgyhogy rábíztam az emberek fantáziájára 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • nanner

   Jelentem, bárki aki másra asszociál, mint p!na, az perverz.
   Próbáltam belelátni pl egy nagy hüllőszemet, ami kipukkadt és szétfolyt ott a forró sivatagban, de ez esetben szerintem inkább kussolok 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • rapbandita

    Második nekifutásra nekem is egy szem ugrott be, már csak azért is, mert elég bajos az a p#na, ami így néz ki. whatever. Kobolds and Catacombs!

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • nanner

     🙂
     Visszatérve a témához a guildünk annyira langsam, hogy általában a boss a végén már könyörög a kegyes halálért unalmában.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Serathis

  Szóviccbűnözésért holnap hajnalban jelentkezzen a kivégzőosztagnál.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Csikánó

  Ez a Silithusos valami csak engem emlékeztet a p*nára? Vagy csak ki vagyok éhezve?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Bandeetos

   Akkor képzeld el Sargeras-t mit érez, hogy még harc közben is "hatalmas kardjával" hatol Azerothba...

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑