WARCRAFT sziget_0406

Készült 2018. április 6. | írta Attila

19

Szigetelés

A Battle for Azeroth egyik fő újdonsága lesz az Island Expeditions. A kiegészítőben számos szigetre tehetünk majd látogatást három fős csapatokkal a jutalmakért, kicsit talán továbbfejlesztve a Scenariók koncepcióját. Címszavakban a legfontosabb infók.

 • A kiegészítő egyik fő erőforrása az Azerite lesz, melynek farmolásának ideális helyszínei lesznek a szigetek. Ez a fő cél!
 • A szigetek dinamikusak lesznek, ne számítsunk arra, hogy a mobok mindig ugyanott lesznek.
 • Az ellenséges frakcióhoz tartozó NPC csapat is fogja nehezíteni az életünket. A BlizzConon belengették, hogy valami új AI fogja ezeket a mobokat irányítani.
 • Négy nehézségi szint lesz: Normal, Heroic, Mythic és PvP.
 • Nem lesz szükség tankra és gyógyítóra, mehet a pewpew.

World of Warcraft: Battle for Azeroth introduces a variety of new adventures for players to undertake, including a feature we’re calling Island Expeditions. Each island is comprised of its own biome supporting multiple ecologies, themes, and a variety of dynamic elements designed to provide fresh and unexpected experiences every time you embark.

Get the inside scoop on Island Expeditions straight from Lead Game Producer Daniel Stahl and Senior Game Designer Jeremy Feasel. 


WHY WE FIGHT

Azerite is seeping up from the wound that Sargeras’ blade dealt to Azeroth, and an incredible new resource is waiting to be claimed by the Horde, the Alliance, and anyone else seeking power. When you set out on an Island Expedition, you’ll compete for this resource to empower your Heart of Azeroth and to aid your faction in the race to control as much of the world’s Azerite as possible.

YOUR MISSION

You’ll queue for Normal, Heroic, Mythic, or PvP difficulties either alone or with a group by using an Expedition table in Zuldazar Harbor (Horde) or Boralus Harbor (Alliance). Island Expeditions are three-player encounters, and while you can play as any mix of roles, you’ll want to make sure you’re coordinating with the rest of your group to overcome the opposing faction and acquire 6,000 Azerite before they do.

Upon landing on the Island, you’ll disembark from your ship and make your way onto land in search of as much Azerite as you can get your hands on. There are many ways to acquire it, whether it’s by killing monsters, finding treasure chests, defeating the opposing faction’s team, or mining the nodes that will appear around the island.

THE OPPONENTS

You won’t be alone on the island, as much as you might hope to be. There are others who want to get their hands on the Azerite, and queuing for Normal, Heroic, or Mythic difficulty will pit you against a rival team of three Horde or Alliance “Advanced NPCs.” These clever rivals will move around and take advantage of the island just like other players would, and each group of opponents has different tactical personalities, from the more aggressive to the more defensive, and will all seeking to claim 6,000 Azerite before you can and take home victory. You never know which team of opponents you’ll face, so be prepared to use all your character’s abilities to overcome them.

For those who choose PvP difficulty, you’ll be pitted against players of the opposing faction to see which team will triumph.

THE LANDSCAPE

There’s plenty to explore on this uncharted land, and each island features lots of dynamically generated elements that provide a variety of challenges to overcome.

It’s more than just the Horde and the Alliance interested in the Azerite—you’ll also confront a wide range of different enemies seeking to claim it for their own. As you explore the island, you’ll engage in smaller encounters such as a village of quilboar, water elementals guarding treasure chests full of Azerite, or rare and elite monsters. You’ll also encounter random events from time to time as you explore the island.

To overcome some of these encounters, you’ll need to keep an eye out for beneficial shrines, food, or objects that can aid you. With a bit of tactics and coordination, you’re bound to find some great opportunities to add more Azerite to your count and claim victory.

With extensive combinations of enemies, power-ups, spawn locations, and more, you’ll never know what you’ll come across in your next Island Expedition.

Just Rewards

Winning isn’t everything, but the more Azerite you collect, the more Artifact Power you’ll gain to empower your Heart of Azeroth when the expedition concludes. We’re still working out what other rewards Island Expedition might yield, so keep an eye on our official channels for more information.

Tetszik(3)Nem tetszik(0)


 • Olasz

  Nem igaz hogy nem tanultak a mop ból. Ott is hú de beharangozták es konkrétan nem ért semmit. Inkább több 5 fősön meg raiden szórakoznának mint ilyen felesleges dolgokkal. Na meg az üresjaratok eltörlésével .mert ez kb timeless isle 2.0

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Vordengo

   Örülök, hogy nem csak én látom így. Ha ez nem lesz kötelezően farmolós repu, vagy gear, vagy valami miatt, akkor nálam ez teljesen süllyesztő kategória.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • OldUser

    Még 10 sec-et se játszottatok vele, de már leírtátok a kieg legfőbb újítását.
    A virtuális vándor ghostboci díjat át is adnám nektek ezért a teljesítményért.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

     Mármint ez a sziget az egyik legnagyobb ujitás? Oriási a baj akkor.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Don Dondon

   Szerintem ennek a szigetelős játékmódnak egyáltalán nem az a lényege, hogy rögtön szórakozást nyújtson a játékosoknak. Ez egy tech-demo, ami később sok helyen bekerülhet a világba. Ha fejlesztői oldalról belegondolsz, azért ilyen szintű randomizáció nagyon komoly sokszínűséget vihet a játékba, s eddig teljesen példa nélküli a WoW-ban. Az "okos" NPC-k meg pláne meghatározhatják a játék jövőjét: gondolj csak bele, hogy mennyire színesítheti a kazamatákat vagy portyákat, ha a bossok nem előre lescriptelt képességeket használnak, hanem mondjuk egy ponton megpróbálják kitalálni, hogy hol lehet a legtöbb területi sebzést kiosztani vagy milyen útvonalat kell választani ahhoz, hogy a legrövidebb idő alatt a legtöbb játékost ölje meg. Teljesen megváltoztathatja azt, ahogy eddig a taktikák működtek.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Szolo

    Az NPC direkt igazán "okos" azért nem lehet a játékban, mert nyilván a legtöbb NPC meg tudná ölni a játékost, ha adott A skill után eltolná az adott B skillt, vagy csak A skillt kétszer egymás után eltolná. Az is zavaró, hogy Medivh például simán kivégezhet egy csapatot, ha aktív Flame Wreath mellé eltol egy Ceaseless Winter képességet, és van amikor el is tolja ilyen sorrendben, ami garantált wipe.
    Az elhasznált skillt már most is ugyanúgy optimalizálja a program az NPC oldalán, ahogy optimalizálja a healerek oldalán például a smart-healt.
    Ez az "Advanced NPCs" ugyanolyan PR bullshit, mint például az újabb mobilokban a dedikált AI célprocesszorok emlegetése.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Don Dondon

     Először én is így gondoltam, de pár alfás videót megnézve a dologról pozitívan csalódtam a teljesítményben. Vannak ugyan menetek, amikor nem sok vizet zavar az NPC, de a Blizz írta is, hogy konkrétan butítani kellett rajta a kezdeti állapot óta, mert sok olyan eset volt, amit te írtál, hogy a játékosok sorra kaptak ki a géptől a legkönyebb nehézségen is. Nyilván mivel korlátozott a a szerverpark erőforrása akármilyen csúcs mesterséges intelligenciát azért nem is kell várni, de jelenleg még nem is ez a cél, hanem hogy ugyanúgy meg tudja csinálni a questeket, scenariokat vagy ganekelni tudja a játékos karaktereket, ahogy az PvP-ben történne, s ez simán megy is neki.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Szolo

      Reméljük a legjobbakat.
      Egy mérlegelni képes NPC nagyot dobna a játékélményen.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Dagimaczi

      AI?? 😀
      örüljünk, hogy nem akad meg a saroknál.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Jazoo

     Az sem mindegy, hogy szofisztikáltabb algoritmust kap, vagy túl erős skilleket, esetleg nyers erőt. Az utóbbiakkal simán halomra ölheti a playereket. akár soloban, akár csapatban, szóval az első opció lenne a kívánatos, vagyis csak 3-4 skillből gazdálkodhasson, hanem többől , ahogy egy player is.

     Az is feldobná a játékot, ha a nem játékos karakterek nem csak a játákost néznék ellenségnek. Ha most harcolok egy ellenféllel és közben body pullal behúzok egy másikat, akkor mindig engem támad mindegyik. Megtámadhatná akár azt is, amivel én harcolok, szóval ne mindig a player-en legyen a default aggro body pull esetén. Sok fajta eltérő viselkedést be lehetne programozni ezeknek, szóval a PvE mellé bejöhetne az EvE is (Environment vs Environment) Élőbb és életszerűbb lenne, ha nem csak te lennél mindenhol az ellensége mindenki másnak.

     Épp minap voltam altal BRD-ben és fun volt, amikor az officer vagy milyen Dark Iron dwarf felhúzta a bubit és healelte magát. Én ilyen dolgokat várnék el minden ellenféltől. Váratlanság, változatosság, fun. Sőt egy behúzott pack-ban szidhatnák a "tankot", "healert", mint amilyen a proving grounds scenario-kban van. Szóval veszekedhetnének, irányíthatnák egymást a nem játékos karakterek.

     Esetleg lehetne olyan is, hogy te mondjuk healelni szeretsz és felbérelsz egy NPC-t, hogy helyetted tankoljon, dps-eljen outdoor és te meg csak gyógyítod. Szóval egy kicsit magasabb szintre emelhetnék a bodyguard followereket is. Legyen rendes dps-e vagy aggro-ja, vagy healje, ne csak mutatóba. Az is dumálhatna neked, beszólhatna ha te nem teszed a dolgodat.

     Nem ez a téma, de én hibának tartom, hogy nem vitték tovább a WotLK Icecrown zónában jól működő phasing dolgot. Sokkal élvezetesebb a játék, ha azt látom, hogy van nyoma, marad nyoma a tevékenységemnek és dinamikusan változik a környezet. Az insták is lehetnének valamennyire dinamikusan változóak, vagy legalább olyan mint Karában az opera, vagyis egyszer egyik boss figth van, máskor meg másik, amikhez cserélhetnék a Trash packokat is. Ideje lenne már szintet lépnie az MMO-knak is. Túl statikus mindegyik.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Olasz

    2000 ben mar az age of empires 2 ben ezt mar csinalta az ellenfel :p ugyan ilyentajt a heroes of might and magic 3 is xd akkor a wow 18 evvel le van maradva ??? Xd

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Don Dondon

     Az AoE2 és a kor hasonló RTS-ei híresek voltak arról is, hogy a gép nyilvánvalóan csalt, a semmiből teremtett erőforrásokat vagy épp olyan információi voltak, ami a játékosnak nem. A Civilization játékokban egyébként mai napig csalással oldják meg a kihívást jelentő gépi ellenfelet. Nincs a WoW 18 év lemaradásban, hanem 18 éve nem volt előrelépés mesterséges intelligencia területen.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Olasz

      Igen ez az. Megy fel a nehezseg.... erosognek az ellenfelek igy vagy ugy. De a hardestet mai napig lenyomom :p es nem kodozok

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Dagimaczi

      Próbálnád meg az Ultimate Apocalypse (Soulstorm Mod) ban az Insane ellenfelet, mondjuk az orkoktól... [:)

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Attila Nagy

   Nem hiszem hogy neked bármi jó lenne amit bele tesznek, igazából lehet hogy hagynod kéne az egészet.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Olasz

    Csak ezzel van bajom a legion ugy volt jo ahogy volt. A mitik+ szerintem nagyon jo volt akar casual akar hard jatekosoknak. Meg a legios invaziok is a teruleteken 🙂

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • warruth

  Lehet, hogy én vagyok lemaradva, de azeritnek nem csak Silithusban kéne lennie a felszínen, mert ott sebezte meg a kard a bolygó "testét"?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Jazoo

  Az intelligensebb NPC-k jó ötletnek hangzanak. Kis túlzással azt mondhatnám, hogy hajrá, legyen minden NPC, enemy, akármi ilyen. Hosszabb lenne minden harc, de mondjuk jóval több XP-t adna. Hiányoznak a classic-ban még bent lévő elites zónák, mint Tyr's Hand, Hearthglenn, Jintha Alor, Darkwhisper Gorge és hasonló területek, ahol nem ártott, ha legalább 2-3 fős party farmolt. Kellenének olyan területek, akár csak ilyen mini zónák is, ahol a max. level playerek sem császkálhatnak úgy szólóban, szóval max level +2 szintű elitek. Persze nem úgy, hogy a player tankot megölik, a petes class meg simán szólózza a pet tankjával.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Jazoo

  Amúgy sajna szerintem is daily quest, world quest utódnak tűnik a dolog, szóval ez lesz az egyik új farm elem, természetesen kvázi kötelező jelleggel. Gondolom minden az Azerite farm körül fog forogni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑