World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WARCRAFT cancel_0225

Készült 2019. február 25. | írta Attila

27

Mi fáj, gyere, mesélj

Egy jó ideig nem kérdezősködött a Blizzard, ha egy játékos elhagyta a WoW-ot, volt is emiatt panasz, hogy a céget már nem érdekli a játékosok véleménye. Most valamiért viszont megint újra fontos lett megkérdezni az egyszeri playert, hogy miért lépett le. Személyes, technikai vagy gameplay oka van? Most választ adhatunk. Katt a képre a teljes kérdőívért!

cancel_0225b

Tetszik(0)Nem tetszik(0)


 • jaurin

  Szerintem mindig is volt kérdőív, csak nem ilyen részletes (kb. a 4-5. kérdésből állt).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Afthrast

   Én 1 hónapra be szoktam fizetni aztán cancellelni, mostanában* nem láttam.

   Örülök, hogy léptek az ügyben, picit jobban örülnék, ha megelőzni próbálnák, nem csak azokat kérdeznék, akik leléptek, de több, mint a semmi.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Makk

  10 év régen volt, de lehet akkor is volt ilyen, emlékszik a fene már.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • PaneuropeanBattleRam

  1x év után eluntam.
  Egy csomó jó lehetőség lenne a játékban, de rendre nem élnek vele.
  A guildos csevegés hiányzik ugyan, de az ember változik.
  A hazai fórumok is meghaltak, csökken a közösség. Régen itt is mekkora élet volt.. aztán jött a tauren chainwarstomp és kiszedte..

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Jazoo

  Pont jókor jött ez a "hír/cikk". Már egy ideje le akartam mondani az előfizetést, csak sosem akkor jutott eszembe mikor gép előtt voltam. Tavaly fizettem elő a hajós mountos akciónál fél évre és az márciusban jár le, szóval épp időben jött a cancel subs.

  Amúgy kb. mindent beikszelhettem volna, mert szépen felsorolták ők is listába szedve, hogy mi a probléma - továbbra is - a játékkal. A Blizzard is olyan mint az Apple, vagyis a vásárlók, előfizetők véleménye számít a legkevesebbet nekik...sőt kifejezetten azt hiszik, hogy árt az üzletnek ha bármiben rájuk hallgatnak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hard3n3d

  Haldoklik a wow volt már ? amióta megjelent a wow azóta haldoklik hihetetlen haláltusának vagyunk szemtanúi 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Tibor Sipos

   A wow halott, csak nekrofilok játszák. XD

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

  Gondoljatok arra, hogy amint elindulnak a vanilla serverek ez a kérdőiv már nem lesz releváns. :))

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Hard3n3d

   az elején nagy lesz a hype mivel minden youtbob és sztvícs "pro" azon fogja tolni aztán majd kiderül 1 szervernél több aktív játékos marad vagy sem
   És ere jőn majd hogy a nostraliusz on 10 ezer fő van online vagy nem tudom
   Szerintem nem egy túl nagy szám a molten wow on is van jelenleg 24 ezer fő ha a classic wow olyan jó akkor most ők miért nem ott játszanak ?
   Múltkor olvastam hogy van 1.5 millió privát szerver játékos a nostrán ebből játszott a 10% ka és ebből kitudja menyi volt az aktív

   Nyilván a blizárdnak megéri mert a pr kihozta hogy ezzel az elvándorlást x% al csökkentik de nagy ámítás az hogy ettől minden jobb lesz 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Attila

    Minden nem lesz jobb, de három dolog biztos megvalósul.

    1. A vanilla WoW-ra vágyók végre megkapják, amit akarnak.
    2. Nőni fog a MAU, amit lehet majd mutogatni az augusztusi pénzügyi beszámolón.
    3. A Blizzard egy rakás adathoz fog jutni, amit felhasználhat a retail WoW fejlesztéséhez.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • olasz

     Gyakran nem értek veled egyet. De ez így igaz .

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Szolo

      MC, BWL, AQ, ZG, NAXX, de még egy UBRS15 élvezeti értéke is nagyban függ majd attól, hogy mennyire hozzák vissza a különböző class/spec erősségeket és gyengeségeket.
      Nagyon jó volt a vanilla, de alapvetően számított, hogy mivel játszol. Mind a 3 (4) szerepkörben akár 100%-os eltérések is voltak a karakterekkel egyáltalán elérhető teljesítményben BG15/BG40/wPvP/Raid környezetekben.
      Sokan koppanni fognak, amikor a karakterükkel nem találnak csapatot, mert pont az a class/spec-kombó gyenge arra a feladatra, viszont ők úgy szeretnék játszani a karakterüket.

      Persze az a lehetőség sem csábítóbb, ha kihagyják ezt az aspektusát a vanilla világnak, és mindenki 5-10 %-on belül teljesíthet minden feladatkörben, mint most, csak hogy ne kelljen kompromisszumot vállalnia a játékosnak.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Attila

      Ugyanaz lesz, mint régen. Tehát az a class/specc kombó, ami Naxxramas ideje alatt gyengének számított, az most is az lesz.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ben2

      A legnagyobb koppanás a pvp szervereken lesz, onnan tömegével fognak eltűnni a kezdeti lelkesedés után az emberek.
      Egyrészt mert a vanillában vannak pvp klasszok (rugó, hunter), a többi meg kb. az ingyen hk nekik, így egyes klasszokkal állandó szopóroller szintezni és max. levelen sem lesz jobb.
      Másrészt mert a privát vanilla pvp szervereket jelenleg is leuralja egy kisebbség, akiknek tényleg nincs életük: napi 6-8 órában heti hét nap alacsony szintűeket gankelnek. Ha megjelennek a lvl60-asok segíteni, akkor átváltanak az allis karakterükre, megvárják míg elmennek és folytatják.
      Egyetlen céljuk van: a lehető legszarabbá tenni mások számára a játékot.

      Na az ilyenek fognak elsőként lecsapni a classic pvp szerverekre, már alig várják, hogy a sok "retail casualt" megszivassák.

      Ami a pve-t illeti, ott tudomásul kell venni, hogy egyes klass-spec kombók kellenek, a többi meg életképtelen.
      Holly priest, warrior tank, healer pala és druid, mc-nél frost mage, naxx-nál fire, melee dps = rugó meg warrior és kb. ennyi.
      Az olyanok, mint arcane mage, retri pala, feral druid felejtősek.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Szolo

      PvP szerver még a kisebb gond lesz, mert ott legfeljebb többen mozognak majd együtt, és a pvp classok úgyis magányos ellenfelet keresnek. Még a szocializálódást is elősegíti majd a félsz. PvP fejlődés pedig úgyis megáll az MC és BWL tárgyak közé belőtt szetnél, ami fél-egy év alatt kiüthető rank 14-ig.

      PvE lesz a nagyobb gond, mert az is kérdéses lesz, hogy egyáltalán kell-e majd az adott class a fix méretű PvE csapatokba, de még úgy is legfeljebb egy adott talenten kaphat invet. Játékosok nagy része így vagy lenyeli a békát, vagy nem jut le sehova.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ben2

      Sajna nem ilyen egyszerü, mert hiába álltok össze tizenöten lvl20-on egy 60-as hunter ellen, ha nincs állandóan egy 60-as veletek, akkor esélytelen. Ezek a csávók nem a magányos ellenfelekre utaznak, hanem az alacsony szintüekre.
      Egyszerüen a játékmechanika nincs felkészítve arra, hogy valaki a fél életét azzal tölti, hogy mást akadályoz a játékban. A megoldás amúgy egyszerü lenne: egy gm bannolja a csávót, de ilyen nem lesz, mert annyit fognak mondani, hogy hát a vanilla már csak ilyen.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Szolo

      Ja persze, alacsony szintűeket gankelők ellen nem működik. Azok ellen nem volt mit tenni a játékban.
      Csapatban mozgás 60-as szinten segítene a hunter/rugó és hasonlók ellen.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Tibor Sipos

      Azért úgy tudom vanilla idején nem azért volt sok kaszt életképtelen mert tényleg rossz volt, hanem mert a kommúna eldöntötte hogy rossz.(mondjuk most is 1% performance különbségét kitagadják a másikat úgyhogy valóban mindegy...)

      Azért most már van egy raklap mod, és a játékosok előszeretettel theorycraftolnak is.

      Már gondolom a dbm és a quest tracker addonok alig várják a classic refresh-t...

      Az ingyen HK pvp-seket meg ugyebár meg lehet fogni egy jó kis Dishonorable Kill-el, mert gondolom grindolni akar a nagy rankért...

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Szolo

      Biztosan voltak indokolatlan döntések is, de vanillában minden kaszt hozott valamit a csapat eszköztárába, ami sokszor csak egy kaszt egy "fáján" volt meg. Nem csak univerzális tank/heal/dps létezett, mint most. Na mondjuk az még most is számít, hogy legalább egy healernél legyen BR.
      Régen hiába tudta több kaszt esetleg hasonló szinten az alapfunkciót ellátni, ha egyiknek volt egy előforduló problémára "mentődobása", másiknak nem.

      Régen pont több "joguk" volt a modoknak, többet segítettek magában a harcban. Decursive például egy gomb "pumpálásával" mindenkiről mindent szedett intelligensen.

      Aki kicsiket öl, azt aligha érdekli a rank, hiszen kicsikért sosem járt HK, az csak a szintedhez közelikért járt. A DK-rendszer viszont gyorsan el is bukott, mert sok kicsi direkt beleállt "nagyok" sebzéseibe.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Afthrast

    Aktuálisan aktív játékos retailben sem 13 millió volt. Hogy miért nem játszanak az emberek privát szervereken? Nincs az arcukba tolva, sokan azt sem tudják, hogy vannak (Mo-n viszonylag nagy kultusza volt nekik, csórók vagyunk na), nincs kedvük időt ölni valamibe, amit bármelyik nap bezárhatnak azért, mert elment az áram, macera, nem az igazi, bugok, technikai tudás kell "meghackelni", ami akármennyire is bolhafingnyi, minimális, tapasztalatból mondom, hogy sok ember megkéri hozzá ismerősét. Végső érv? Nostalriust bezárták.

    Ne legyen félreértve, ez nem érvelés amellett, hogy életképes-e a classic, csak a kérdésre válasz.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Robeen

    Nem tudom a többi ember miért nem ott tolja, de én bele untam a törtszerókba ezek miatt:
    1. Kevés az olyan jól lefejlesztett szerver ami megközeliti az eredeti szkriptelését
    2. Ha van is ilyen, jön a blizz levél és bezárják, neked meg a kis millió órád amit a karid fejlesztésébe öltél, megy a levesbe
    3. Pay to win, itemshopok
    4. Eladják a user adatokat a kínaiaktól kezdve bárkinek aki fizet nekik (gondolok itt az email/pass kombóra)
    5. Egymást DDoS olják a private szerverek, ezzel is ellehetetlenítve a játékosokat.

    Én ezek miatt várom a classic-ot mint a messiást 🙂

    Btw én is most mondtam vissza az előfizetést, beírtam nekik hogy a negyedik alt után már uncsi.. Majd a classic release-re visszatérek.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Makk

     Azért tolják az emberek mindenféle privát szerveren, mert nincs más opció én is kb 10 éve szenvedek azt ha WoW-al szeretnék játszani, akkor jön a kínlódás és próbálok normális szervert keresni. Hidd el az emberek 95%-a gond nélkül fizetne, ha megfelelő lenne a minőség/kontent.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Robeen

      Yepp, én is ebben a cipőben járok/tam, csak amióta tudom hogy jön a classic, ezt elengedtem, hisz instan rerollolok oda :). Csak leírtam az okokat hogy miért nem törtszerózok tovább. Nekem személy szerint a BC kontent volt a kedvencem, de olyan szerót még annyira sem lehet találni (mármint jól scriptelt high pop szervert).

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Makk

      Jaja, jómagam is épp standbye módban vagyok a vanilláig. Nekem is a BC a kedvenc kontentem és egyébként 2 db jól scriptelt high pop TBC szerver is jelenleg, de nagyon nem akarok nekiesni (bár megnézni megnéztem őket), mivel kb fél év jön a retail vanilla, annyit meg kibírok.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • ragadozo88

  Tőlem nem szokott ilyeneket kérdezni, mert általában balancet (battlenet app valuta) veszek és abból pedig game timeot (nem újul meg magától mint a subscription).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • ben2

  Én magát a blizzard accountomat töröltem végérvényesen, akkor nem volt kérdőív.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • tsirche

   Próbáltam én is (na persze csak egy régről megmaradt wow trial account-ot - akkorról amikor még külön volt ilyen), fél óra után feladtam.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑