World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WARCRAFT varatlan_0313

Készült 2019. március 13. | írta Attila

22

Váratlan találkozás

Az új patch-hez új átvezető videók is járnak. Az egyik legújabb főszereplője Baine és Jaina. Spoiler alert!

Baine Bloodhoof seeks out Jaina Proudmoore far from prying eyes— but he’s not alone.
Tetszik(3)Nem tetszik(1)

Tags: ,


 • ragadozo88

  Hmm érdekes, mikor kinyiták a koporsót már látszotak a csontjai (igaz hogy akkor még egy customizált forsaken character volt), most viszont nem. Kérdés hogy akkor most tekintsük úgy hogy az csak placeholder volt, és lore szemontjából már akkor is így nézett ki, vagy történt vele azóta valami?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • olasz

   Hol is irtak hogy sylvanas talpnyalojan is 1 raklap magiat hajtottak vegre hogy ne undeadra hasonlitson inkabb hanem emberre.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ragadozo88

    Akkor ezek szerint Brightcaller régi modellje se place holder volt :).

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ouroboros

  Nahát. Visszajöjjek, vagy ez csak olyan összefüggéstelen díszítés, mint az Old Soldier volt, és a történet továbbra is ütnivaló?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Attila Nagy

   Melyik része nem volt világos az Old Soldiernek? Segítünk, hogy ne legyen összefüggéstelen.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Ouroboros

    Összefüggéstelenen azt értettem, hogy önmagában értelmes és jó, de nagyobb kontextusba nem illeszthető. Az a Saurfang siratja el a becsületét, aki zokszó nélkül vezette a csapatait Teldrassil ellen, és nem sújtotta agyon a kadávert, amikor az fölgyújtotta Teldrassilt. Oké, Teldrassil fölgyújtása túl gyorsan történt, nem lehetett rá időben jó reakciót adni (mondjuk egy Saurfang határozottságú karakter lehet, hogy tudott volna), de az, hogy a Horda agresszor lett, és megtámadta a night elfeket, az bizony nem egyik napról a másikra történt és lehetett volna tenni ellene.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Attila Nagy

     Hát nekem az jött le, hogy pont Teldrassil miatt sípol a tüdeje Saurfangnak, mert az még oké, hogy a horda háborúzik, ilyen a természete, de az eszetlen mészárlást már neki sem veszi be a gyomra.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Ouroboros

      Teldrassil megtámadása eleve eszetlen mészárlás volt. Olyasmi, amiért még Garroshnak azt ígérte az öreg, hogy kettészeli a fejét, ha még egyszer arra az útra viszi a hordát. A kadávernek meg csak annyit csinált, hogy „hmmm, jó”, amikor megindította a megindokolhatatlan, abszolút előzmények nélküli támadást.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Schreck

      Saurfang egy ellenszenves, rinyáló p*cs bárhonnan nézzük is. Ork szemszögből gyáva (a Mak'gora-t pont az ilyen esetekre találtuk ki), Forsaken szemszögből szánalmas, Alliance szemszögből pedig egy tehetetlen hipokrita.

      Szóval a Blizzard logikáját ismerve jó darabig velünk marad. Esetleg az Owerwatch mintájára összemelegszik Zappyboy-al és a WoW is kap egy non-binary karaktert. 🙂

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Egyáltalán nem, mert orc szemszögből fontos a becsület, már pedig a becsület nem engedi hogy eláruld a szövetségeseidet, igaz hgoy technikailag Sylvanas mint forsaken vezető a szövetségese is az mellett hogy a fönöke is. Azonban az előzmény regényből kiderül minden motivációja, az elején megtervezi az egész hadjáratot a warchief iránti hűségből, holott nem ért egyet vele. Aztán mikor látta hogy Sylvanasnak ez sem elég, hogy felgyújtotta az egész fát, amin nagyrészt már csak civilek voltak. Akkor billent át benne a mérleg affelé hogy Sylvanas nem becsületes warchief. Ráadásul közvetlenül ezelőtt kellett lecsapni Malfurionra, becstelenül hátulról, azzal a Malfurionnal akivel a Mount Hyjali csata alatt együtt harcoltak a legion ellen.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Schreck

      Mondom, Mak'gora. Semmilyen logikus magyarázat nincs arra hogy egy régivágású ork (Saurfang végig annak van beállítva) ott helyben nem állítja bele a baltát Sylvanasba. Win/win szituáció...akár nyer, akár veszít mindenféleképpen visszanyeri a becsületét.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Ez igaz, de ha veszít, akkor nincs aki megmentse a hordát Sylvanas alól. Ebben a helyzetben taktikusnak kell lennie, ahogy lett is. Ráadásul az is szinte birtokolható hogy Sylana csalna a Mak'gora közben. Ráadásul elvileg bajnokot is lehet választani hozzá, bár elvileg a játék szerint az ogreknél szokás. Márpedig ha Sylvanas úgy dönt hogy szokást módosít warchiefként és átveszi ezt, akkor Nathanos megölésvel Saurfang nem lesz előrébb, mert Sylvanas nem fogja hagyni hogy átvegye tőle a warchief postot.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Schreck

      Igen, ez a "hivatalos" verzió ami szerintem több sebből is vérzik.

      1) A lore szerint az ilyen sunyi ügyvédkedés nem igazán jellemző a régivágású orkokra, Saurfangra meg végképp nem.

      2) Sylvanas nem volt abban a helyzetben hogy csaljon egy jelentős részben orkokból és taurenekből álló sereg kellős közepén. De még ha próbál is...Saurfang esélyei még így is jobbak lettek volna mint intrikában, hazai pályán megverni Sylvanast.

      3) Saurfang végső soron nem mentett meg semmit és nem ért el semmit. Követte Sylvanas parancsait, végigemozott két kontinenst, elfogatta magát, duzzogott a cellában, majd egy tapasztalatlan királyfi jóindulatából kiszabadult és lenyomott valami névtelen Dark Rangert. Lehet ha várunk még 6 hónapot történik vele valami érdemleges is, de a történet jelenlegi állása szerint egy teljesen jelentéktelen figura akinek semmi szerepe a történetben azon kívül hogy álszenteskedjen egy sort az amúgy fantasztikus CGI mozikban. Ami azért szomorú, mert Saurfang régen valaki volt...

      Egyébként az egész nem, oszt nem szoroz, a retail WoW ezer sebből vérzik - a bárgyú és logikátlan történet az elb*szások Top10-es listájára se férne fel. De azért az jelent valamit ha Bellular (a legtárgyilagosabb és legértelmesebb WoW youtuber) is vörös fejjel rantol a sztori miatt...

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Makk

      Lore még a Cataclysmben volt oké. Azóta jobb nem is beszélni róla. Pedig mint maga a kieg sehol nem volt az elődeihez.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Tibor Sipos

      Kvázi azért szenved nagyon a történet, mert mmorpg helyett már multiplayer single player game-ről van szó.
      És történet szerint a játékos maga a néma istencsászár aki a szartakarítástól a titánok elpicsázásig mindent csinál.

      Régóta reméli az értelmesebb kommúna hogy ideje lenni leszállítattni a magas lóról a játékost, és madártávlatból vizslatni a történetet megint. Azaz valahogy vissza kéne tenni a játékost footman, esetleg szakaszvezető szintre.

      De a legendás lore characterek is inkább hajaznak valami elite commandó egységre néha mint leaderre.

      Persze hogy nehéz lore-t írni ha megfelelni kell valaminek. És blizz egyelőre annak felel meg hogy a játékos érezze hogy ő körülötte forog a világ... (ami nem tudom miért jó? most köv kiegben tényleg mi leszünk a warchief majd? Nem lehet örökké fújni a lufit)

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      1
      Technikailag nem sunnyog, mert amint eldöntötte hogy Sylvanas ellen fordul (megadta magát az alliancenak) akkor ellene fordult, nem maradt ott parancsnokként kétszínűsködni. Mellesleg ha így tenne, akkor is érthető lenne, de ez valóban karakter idegen lenne ha ezt tette volna.

      2
      Az NPCk alapján valóban főleg kalimdori hordásokból állt a sereg, illetve a tengerről jöttek forsaken és bloodelfek is.
      Azonban lore szempontjából kicsit más a helyzet.
      Ott vannak a deathstalkerek (forsaken ügynökök) is akik közül biztos vannak páran akik Sylvanast is támogatják, lévén egy részük az ő testőrségének a tagja illetve a dark rangerek is valószínűleg nagyrészben hozzá lojálisak, legalább is amíg él. Ha felételezzük hogy ezzel együtt még is a Saurfanget támogató horda sereg nyerne, akkor is ott van az a képessége Sylvanasnak ami most bfa alatt derült ki mi szerint banshee formában, elég magasra tud repülni, elég gyorsan, szóval bármikor katapultálni tudná magát, egy hozzá hűséges csapatokból álló hajóra.

      3 és az utsó bekezdés
      Az amit tesz logikus, mégha néhol karakter idegennek tűnik, főleg ha valaki csak ingame játszik. Amúgy valszeg azért tűnik ilyen tétlennek, mert a sztorit kiakarják húzni addig amíg az old godokat felvezetik, viszont ehhez időt húznak hogy mindenki teljesíteni tudja a tartalmakat, azt viszont nem tudjuk hogy lore szempontjából mennyi idő telik el egy-egy questline között. Kivéve persze azokat ahol említenek eltelt időt.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Az előzmény novellákból kiderül, hogy az elejétfől fogva nem tetszik neki a terv, de akkor még Teldrasil elfoglalása volt a cél hogy az alliancenak ne legyen kalimdoron területe, és így könnyebben tudjanak védekezni az esetleges támadás ellen. A baj csak az hogy ha ők nem támadnak akkor egy darabig az alliance sem támadott volna. Az egész teldrasil felégetés az utolsó pillanatban született, meg legalább is Sylvanas sehol máshol nem mondta senkinek hogy ez a terv. Szóval Saurfang az elfoglaláshoz dolgozott ki tervet, ettől még megkérdőjelezhető hogy miért tette, de a könyvből meg lehet érteni a motivációját, és végében is ez meg a korábbi tettei sarkalták arra hogy elárulja Sylvanast.

      A részletek a A Good War és az Elegy című könyvekben van, én egyelőre még csak a good wart olvastam ki teljesen, az alapján írtam amit írtam. Blizzard honlapjáról le lehet tölteni ingyen.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

      Tegyük még hozzá, hogy ugye ez az egész a Silithusban felszinre bukkant azerite miatt alakult igy, Sylvanas azonnal lecsapott a kontrolljára. És ez szerintem tökéletesen védhető álláspont Saurfang részéről is.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Ouroboros

      Ha Saurfangot egy Sylvanas-szerű opportunista gecinek akarják beállítani, igen. Csakhogy Saurfang nem volt ilyen, és az Old Soldier sem mutatja ilyennek. Az a baj, hogy nem képesek a következetes, összefüggő karakterábrázolásra. Egyszer ilyen, másszor olyan. A karaktereket igazítják a „történethez”, ahelyett, hogy a karakterekből következne egy valódi, konzekvens történet.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Ráadásul a legtöbbször úgy tűnik hogy csak a pvp miatt módosítják úgy a sztorit hogy az alli meg a horda össze ugorjon. Pedig azt máshogy is meglehetne oldanik, akár lore szerint, akár játékmechanikaként.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Igen ez is fontos szempont, de ez is kiderül a könyvből,de ja ez is kulcs momentum :).

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

      Abszolut van előzménye egy regényben (pre-launch lett kirakva) és Teldrassil KÖZEL SEM mészárlásnak volt tervezve.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑