WARCRAFT model_0417

Készült 2019. április 17. | írta Attila

23

Fegyverek, mountok, egyebek

Az adatbányászok természetesen az éjjel már ízekre is szedték a PTR fájlokat, és az alábbi új modellekre bukkantak.

thrall_0417

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags:


 • warruth

  Öröm újra látni az igazi Thrallt ahelyett a kapucnis majom helyett.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • olasz

   Segítsetek már csak kíváncsiságból. Esetleg kikre lehet számítani még a 2 oldalról visszatérő hősként ?

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ragadozo88

    A régi karakterek nagy része (pl Falstad, Rehgar, )vissza tért már segítőként, a mission tableös questekhez. Ezek olyan questek amiket nem személyesen, viszel véghez hanem npcket küldesz hogy megcsinálják és %os esély van a sikerre. Warfrontokban feltünik Turalyon és Lady Liadrin, bár mivel ez játék mechanikailag egyfajta bg, az ott meghaló npck nem hallnak meg a történet szerint.Ha lore szempontjából kérdezed akkor bain "börtönbe zárása" előtt ott van mindegyik hordás vezető, és igaz hogy szinkronjuk nincs, de quest szövegként elmondják a véleményüket a playernek. Ha ezekről tudtál és kifejezetten a 8.2re kérdeztél rá akkor nem szóltam, mert az én sem tudom :).

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • ragadozo88

  Remélem nem azért hozzák vissza Thrallt hogy meghaljon.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Bangyi

   Szerintem csak annyira ugrik be hogy helyre tegye a dolgokat hogy vissza mehessen a Thrall cave-be.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ragadozo88

    Reméljük, mert eddig minden karakter ki írtak akit valaha Metzen szinkronizált, igaz hogy nem tudjuk hogy azért mert ő kilépett vagy eleve így tervezték. Ráadásul Voljin pandáriába új hangot kapott. Igaz hogy ő most spirit formba újra él. Kíváncsi vagyok hogy végül dülőre jutott az elementalokkal, és/vagy megtanulta e használni a shaman képességeket elemental buff nélkül.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • olasz

   Remélem igazad lesz. Allis vagyok de remélem rendet rak zöld jézus a horda soraiban. Sylvanas számomra kifejezetten undorító.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ragadozo88

    Nem ártana, de szerintem Bainek kéne lennie a warchiefnek, mert barátok Anduinnal, így legalább az ő életükben kitartana az alli és horda között a béke.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Attila Nagy

     Warcraftal játszol és békét szeretnél? whaaaaaat???? o.O

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Az alli és a horda között, mert semmi értelme nincs hogy háborúznak. Rajtuk kívül még van rengetet frakció, akik ellen lehet harcot vívni. Eleve a mount hyjal után ki se kelett volna törnie, de a blizzard a catával valamiért ragaszkodott hozzá hogy a pvp elemeknek muszáj lore szempontból is validnak lenniük. Pedig sok más lehetőség van a pvp biztosítására, akár world pvp akár egyéb elemekkel. pl hogy zsoldosként harcolunk kettő vagy több másik frakcióval.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Tibor Sipos

      Amúgy lehetne ezt a harci vonalat nyomni.
      Semmi se bináris. Lesznek pacifisták, és lesznek akik háborúzni akarnak.
      És simán van hely erre, csak...

      Blizz nem lépi meg hogy egy icipicit is sandbox típusú legyen a játék. Helyette a játékos karakter körül forog minden.
      Mi vagyunk az old godok kémje, kasztunk krémje, a warchief és király jobb keze... MINDEN frakció imádottja...
      ami... nem lehet.

      Mi, (a játékos) a frontvonalon kezdtünk szinte minden háborút, és véget is vetünk neki.
      Most mint horda player EGYSZERRE vagyunkl Nzoth, Sylvanas, Saurfang, Baine, Thrall... stb kegyeltje... Ami... ööö... még egy tudathasadásos szuperkémnek is sok lenne ez...

      Itt van ez az old god szál is... Ott a "lehetőség" h leszedjék rólunk Nzoth szemét és... "választhatunk" hogy igen, vagy your story has ended...
      És persze a pármillió játékosból tuti akadnak páran akik szívesen beállnának a szektába.

      Ahogy lehetne csinálni cross frakciót: békefenntartókat akik igenis becsülik h a Arthas és a légió ellen vállvetve harcoltak
      úgy vannak akik ennek ellenére is szét akarják verni egymást (erről szól a mostani kieg, javaslom elolvasni a Good War ingyenes novellát)
      Lesznek akik meg simán átállnának akár a másik oldalra...

      Pl most be a szektába.
      De gondolom a demon hunterek java legionban ellenség lett volna, mert ugyebár elég sok átállt a Légió oldalára mert POWEROVERWHELMING!

      Blizz még egy egyszerű lore choice-t se ad. Mármint, mennyire más lenne az egész játék ha mondjuk ha a választás Sylvanas és Saurfant között a global lore közötti választás lenne?

      A Defience mmorpg erre épített, mivel underground volt, bukott is. De egy WoW esetében, hasonló marketing és design mellett tuti más lenne a dolog...

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Alapból én is örülnék ilyen sztori szállnak, csak olyan szempontból lenne gond, hogy az összes karakteremmel a jó oldalra mennék így nem biztos hogy tudnám a másik sztorit. Bár azzal lehet segíteni hogy a jelenetek közösek csak más oldalért harcolnak. Illetve a legjobb az lenne ha minden sztori elem végig játszható lenne, egy karakterrel ami nem a sajátunk, hogy aztán eldöntsük melyiket választjuk vagy csak simán végig lehetne tolni, és a végén választani hogy melyiket szeretnénk lore szempontból a karakternek. Olyanokra gondolok pl mint az Ilidanos, meg a múltbeli mapok ahol velük kell egy sztori elemet végig játszani. Ezért is írtam a fentebb említett, zsoldos dolgot, mert a warcraftban így is vannak frakciók akik allival és hordával semlegesek vagy ellenségesek, de egymással is, és nekik lehetne dolgozni. Viszont a sztori fő vonala sem sérülne. Alapból jó lenne egy rebel sztori line is, alli és horda oldalon, és akkor a békét támogatók harcolnának a lázadók ellen. Azonban akkor mindig kedvezni kell mind a két félnek, és így viszont nem lenne egységes a fellépés a közös ellenséggel. Igaz hogy végül is ally meg horda mindig össze fog közös ellensége ellen, szóval akár itt is mehetne. Mindenesetre a pvp szempontjából a zsoldos vonal kézzel fekvőbb lenne szerintem.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Szolo

      "Icipicit sandbox" az úgy szerintem semmit sem érne, mert csak megbonyolítaná a történetvezetést, hogy végül minden út a következő kiegészítőbe torkolljon. Eközben pedig igazán komoly választási lehetőséget nem adhatnának, mert csak a Horda vagy a Szövetség tagjának kellene maradnunk, hogy ne bukjuk a közlekedési és kapcsolattartási gócpontok óriási hányadához a hozzáférést.

      Egy EVE Online például lehet teljesen sandbox, mert az első fél év utáni időszakra nincs igazán megírt története, a játékosok által gründolt szervezetek harcolnak egymással. Valódi free-for-all, mert a játékot akár magadban is játszhatod, nincs igazi célja, azt mindenki egyedileg magának határozhatja meg. Nincs új kihívást felhozó kiegészítő, csak content update. Na ez a WoW világában nem megoldható, mert alapvető határvonal van az Alli/Horda között. Ezért volt nagyon erőltetett a pandarenek választási lehetősége, és ezért nem lett a 4 új faj sem bevezetve mind a két oldalon. Démonvadászok esete annyiban volt talán más, hogy őket igazán egyik oldal sem kívánta, mindenki húzta a száját, de ők voltak a szükséges rossz a démonok megállításához. Ellenségem ellensége a barátom alapon.

      Amelyik játékot eleve sandboxnak készítik, ott működik a sandbox, de utólag nagyon nyögvenyelős "sandboxosítani" egy játékot. Ahogy Saurfang esetén sem jelentkezett eddig érdemi különbség a játék végkimenetelében, vagy Baine is megmenekül minden esetben, úgy szerintem a "szem" megtartása vagy levétele sem okoz érdemi változást a végkifejletben. Talán majd valami más "lezáró szöveget" eredményez a két út, mint a shadow priest fegyver Xal’atath megléte/hiánya a horda/alli esetében.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Tibor Sipos

      Szerintem egy oldschool valódi faction system megoldaná a dolgot.

      Választhatsz lore releváns repuk között, ami adott flypontokat / townokat unlockol, továbbá mint a régi szép időben enemy faction támadható lesz és/vagy támadni is fog

      A hardcore lore elemek meg mindenkinek játszhatóak, továbbá ha nagyon ütközik akkor ott marad a szokásos "mágikus álruha plot" hogy kikémkedd ami kell, csak ne felejts el jó helyen kilogolni...

      hogy az összes karakteremmel a jó oldalra mennék így nem biztos hogy tudnám a másik sztorit.

      Ilyen tekintetben az egész legion arról szólt h indíts minden kasztból egyet, mert ugyebár az artifact weapon mögött volt a lore. Én 6 fegyót csináltam meg a 33ból... A többi youtube.

      BFA meg ugyanez csak ha érdekel a full sztori akkor indíts egy karit a másik oldalra...
      Megintcsak sokat mondhat el, hogy TBC óta wowozom és nincs double agent achim...

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Az artifact olyan szempontból kicsit más, hogy ott minden fegyver esetében jó fiú voltál, viszont Sylvanast semelyik karakteremmel se választanám, még undeaddel se (amúgy a komment írás pillanatában nincs undead karakterem, de ha lenne akkor se :D) illetve az alli horda oldal nekem amúgy se jelent gondot mert mióta wowozok azóta mindig van egyszerre hordás meg allis karim, tört szervereken is így volt meg most eredetin is. Az igaz hogy youtubeon attól még meglehet nézni, csak meg kell találni azt ahol a játékos nem dumál bele a lore közben :D. Alapból nem zavar ha egy videos dumál játék közbe mert általába egy videost akkor nézek ha videosra vagyok kíváncsi. Viszont mikor lore-a vagyok kíváncsi akkor kifejezetten olyanokat szoktam keresni, akik úgy játszák végig hogy közbe nem beszélnek, és nincs face cam sem.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Most kíváncsi lettem hogy vajon mennyire lenne nekik feloldani az alli és a horda rendszert mert mint játékmechanikai értelemben. Mert játszottam olyan tört szerveren, ahol allis és hordás partyba tudta egymást hívni. Legalább is worldben, azt hogy instázni/raidelni/bgzni tudnak e így azt nem teszteltem, mert sok minden más is custom volt rajta, nem csak ez.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ben2

      A legjobb megoldás egy pvp sandbox kieg lehetne.
      Egy komplett új kontinens, ahol hordás és allis eredettől függetlenül bárki alakíthat bárkivel guildeket és a guildek önálló frakciókba tömörülhetnének.
      A player frakciók aztán beállthatnák, hogy adott más frakciókkal milyen viszonyt ápolnak, azaz lehetnek szövetségesek, neutrálisak vagy ellenségesek. (Ez kb. az EVE-Online pvp rendszerének az alapja.)

      Ezzel ki lehetne húzni az egész jelenleg pvp rendszer méregfogát, hogy csak két frakció van és akármit is tesz a blizzard, az egyik mindenképpen győztes lesz, a másik meg vesztes, ami a győzteshez pártolás elv alapján idővel tovább romlik. (Lásd warmode: adott shardokban vagy allist nem találsz vagy hordást.)

      Ha viszont több frakció lenne, akkor a legerősebb ellen szövetkeznének a többiek, így kialakulna egyfajta dinamikus egyensúly, ami nem engedné, hogy egy frakció túlságosan megerősödjön a többiek kárára.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Attila

      Nem ez történne. Hanem az történne, hogy a legerősebb frakcióhoz akarna csatlakozni mindenki, aztán meg ez a frakció lenyomná a többiket. De egyébként is, már rég el kellene engedni ezt a world PVP dolgot. Nem működik, nem lehet rendesen jutalmazni, csak az instance-elt PVP pályák működhetnek kiegyensúlyozva.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Hasonlóra én is gondoltam, csak nem guildekkel, hanem az allianccel meg a hordával semleges vagy ellenséges, frakciókkal, pl black sail bucaneers vagy venture co stb. akikhez lehetne zsoldosként csatlakozni, és ettől függne hogy ki kihez van épp feliratkozva. Illetve ha lore szempontjából ez gondot jelentene, akkor lehetnének kisebb klánok, amik egyfajta npc guildek lennének, és akkor nem emberi vezetők döntenék el hogy ki nyer, hanem mindig lennének helyek amiért lehetne harcolni, de véglegesen senki nem tudná megtartani, így nem borulna a balance. Ha esetleg még is akkor loreal meglehetne indokolni hogy a vesztes csapat mindig erősítést kap, ezért vissza bírta venni területet. Vagy pont az ellenkezője hogy minden fél kénytelen lett vissza vonulni, ezért újra neutral a terület és újra el kell foglalni. Illetve akár azt is meglehetne hogy egy zónáért 2nél több frakció nem harcolna, és akkor egész jól lehetne balanceolni az adott zónát.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Naliviel

      Kövi (és talán az utáni is) valszeg a lila void trutymó feltakarítása lesz, ami a Lángoló Légiónál is nagyobb fenyegetés. Oda biztosan kelleni fog az összefogás, így olyan irányba kell terelni a sztorit, mint ami a Varian-Vol'Jin vonal volt.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • zibuprofen

     Most már Jainával is valamilyen szinten.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Barta Riki

  It's time for the horde to get his TRUE WARCHIEF back!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Attila

  https://youtu.be/YveYVzc8uwA

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑