World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WARCRAFT blizz_0812

Készült 2019. augusztus 12. | írta Attila

24

Hírek Kínából

Augusztus elején került megrendezésre Sanghajban Kína legnagyobb gamer expoja, a ChinaJoy. A Blizzard főleg versenyekkel és merch standokkal készült a jeles eseményre, de a forma kedvéért ott volt John Hight is a WoW egyik vezető fejlesztője is, aki három (három!!!) kérdésére válaszolt a kínai fanoknak. (33:09-től)

 • Ha igény mutatkozik rá, akkor kiadják a Burning Crussade-et és a Wrath of the Lich King-et is a Classicra. Csak a játékosok aktivitásán, lelkesedésén múlik.
 • Kínában nyolc Classic szerverrel indítanak, ha kevés lesz, akkor majd nyitnak újakat, mert erre is felkészültek. Valószínűleg ez más régiókban is így lesz.
 • Sylvanas túléli a Battle for Azeroth-ot. Ennyi. Többet nem mondott, mert az már úgynevezett spoiler lett volna!
Tetszik(0)Nem tetszik(0)


 • Bangyi

  Szerintem 140%, hogy Cataclysm-ig ki újra végig fognak menni az expeken, mert kb 0 erővel lehet tejelni a népet.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Attila Nagy

   "tejelni a népet." Ez mit jelent?

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Bangyi

    Ugyan azért fizetnek amit már egyszer megcsinált a blizz. Kb mint a remasterelt filmek/1080/blu ray kiadások régi filmekből.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • ragadozo88

     Hát mivel csak havidíjba kerül ezért nem újra fejés mert ha nem jött volna ki több kieg akkor is havi díjas lenne a wow.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Bangyi

      "csak" havidíj. 🙂 Szóval pénzbe és újra degeszre keresik magukat a nosztalgiázni vágyó embereken úgy hogy nem is kell megerőltetniük magukat, mert """csak""" remasterelni kell.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      A többi remasteredet meg kellett venni, ezt nem. Egyébként értem az állás pontodat, de megtehették volna hogy else készítik, viszont ha már megcsinálták, akkor munka volt vele ahhoz képest a havi díj nem rossz, mert régen is havidíjba került. Szóval nem újra kiadták de nem kérnek több pénzt, az új havi díjjával lehet kettővel játszani, aki pedig nem akar az újjal, az tud játszani a régivel a régi feltételekkel. Ha az új wow nem lenne akkor is pénzbe kerülne a régi. Szóval effektíve nem kerül plusz pénzbe. Csak annyiba mintha soha nem szűnt volna meg a régi. Nem csak annyi törént hogy vissza aktiválták a régit, mint ahogy tört szervereken van hanem az új enginre megcsinálták a régi játékot, tehát technikailag remaster, viszont nem kell újra megvenni, csak fizetni az amúgy is meglévő havidíjat. Ha a retail időközbe ingyenes lett volna és úgy kérnének pénzt a régiért akkor lenne lehúzás.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Bangyi

      Csűrheted csavarhatod, de akkor is jól fog mutatni majd a negyedéves beszámolón hogy 1 hónapig mekkora hatalmas bevétel volt. (Persze sub countot nem fogunk látni). Meg ezek szerint megéri nekik hogy pár hónapra nagyon megugrasztják a subok számát és összességében növelik is, de hogy mennyivel sosem fogjuk megtudni, de ezek szerint eléggé megérhetni nekik ha végül abból hogy "you think you want it but we know you dont" eljutottunk oda hogy még is lett...

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Nem csavarom és nem csűröm. A pénzügyi vonalat nem kérdőjeleztem meg, amúgy a legtöbb cég a játék megjelenéseit igyekszik a negyed éven belül teljesíteni, hogy mutathassák a sikert a pénzügyi részlegnek, különben nem kapnak lóvét a projektekre. Az utolsó 2 wow kieg és augusztusba jött ki szóval várható volt hogy ezt is ezért adják ki most.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • sabe

   a 140-et hogy számoltad ki? hogy jött ki 100%-nál nagyobb eshetőség?

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Bangyi

    Látom itt mindenki túl komoly és nem érti az orosz választásos poént. 🙁

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Attila Nagy

  Igazából az lenne jó ha minden exp kapna egy dedikált szervert vagy 2-t. Amelyik életképes az marad, amelyik nem az hullik. Most mi értelme lenne a Classicra megint ráhúzni a BC-t?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • ragadozo88

   tekintve azt hogy a wownak 2 féle tábora van, az egyik a régi mechanikákat kedveli a másik az újakat. Én mindkettőt. Ezért annak látnám értelmét, ha a régi mechanikákkal elvinnék a storyt wotlk-ig, de úgy hogy nem lenne újra szintezés hanem csak 60on lehetne tovább menni jogg cuccot szerezni. Catahoz meg csinálni új realmeket, amik szintén ezen mechanikát követve lehetne folytatni a dolgot. Illetve ez mellett lenne egy másik reset vanilla storyra ami az új játékmechanikákra épülne :D. Így mindkét fajta játékmenettel végig lehetne játszani ugyanazt a tartalmat :D.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

    Lk-t hagyják inkább, az már nem a régi gameplay volt (threat nerf, trash butitás, dungeon finder, további egyszerüsitések).

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • ragadozo88

     Azét írtam hogy csak tartalom bővülne, de a mechanikák régiek lennének, esetlegesen a mount slot jó lenne :D, de a többi maradna a régi level cap 60 de kijönnének a bc meg a wotlk zónák is. Meglehetne szerezni az új geart de 60as szinttől fel lehetne venni és nem kellene végig szintezni az új zónákat, csak végig játszani, és akkor a az xp mennyiséget sem kell növelni, azért hogy kiegyensúlyozák azt hogy 80 a max.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Gatee

     LK szerintem az arany középút a modern és a classic között. Ott már azért elég komoly class és raid mechanikák voltak, de azért még sok szempontból hű maradt a régi önmagához. Tény, hogy ott kezdett el erősen rossz irányba menni a túl casual barát megközelítés is. Számomra a BC a favorit, de azért LK-val is kiegyeznék bármikor. A Classicra csak amolyan lépcsőként tekintek ezekhez.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Hard3n3d

      wtlk a legjobb minden szempontból

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

      Szerintem BCben volt tökéletes a class és raid mechanika, ott lépett elöre nagyon sokat mindkét dolog classichoz képest. LKban a vehicle dolgok számitottak valodi ujdonságnak, a BCs raid mechanikákat nem tudta meghaladni mivel már elkezdödtek az egyszerüsitések. Lásd hunter/warlock tankolás vagy resi gear eltünése, mana management könnyitése és a rendszer kevésbé büntetö jellege, stb.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Gatee

      BC-ben class mechanika? Volt 3 tank amiből 2-nek nem volt meg a toolkitje, hogy main tank legyen. Szinte kivétel nélkül minden caster rotája kimerült 1 gombban, nagyon maximum 2, de az általában szituácionális. A sámán-t mindenki orrvérzésig stackelte a BL miatt, horda és allis paladin dps különbsége ég és föld volt, de ettől függetlenül egyik sem ütötte meg a szintet.
      Sok mindenért lehet szeretni a BC-t, de a class mechanika nem tartozik közéjük, LK jó irányba vitt el szinte mindent ezen a téren.
      Raidek terén már kiegyensúlyozottabb a helyzet. A ranged tankolás eltünését nem tudom mire érted, Four Horsemenhez, Mimironhoz és Blood Prince Councilhez is ranged tank kellett.
      Resistence gear szintén nem tűnt el, Sapphironhoz kellett ha nagyon alulgearelve mentél Naxxba de a legtöbb guild nem így tett, de tény, hogy utána szakítottak vele. Mana management lehet, hogy könnyebb lett de a raid bossok is tovább tartottak, azért healerrel nem volt nehéz kimanázni wotlkben sem 1-1 heal igényesebb fighton.
      Az, hogy kinek melyik content bossfightjai jönnek be eléggé szubjektív, de nem hinném, hogy LK ne tartotta volna a szintet ha olyan fightokra gondolok mint Mimiron, Algalon, Yogg-Saron, Sindragosa, Lich King. Nálam ezen a téren egál a 2 kiegészítő.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

      Hát én végig raideltem bc-t karátol black templeig de nem emlékszem debuff limitációkra. Sok dolgot emlitesz de én pont arra emlékszem hogy bármilyen speccel láttam jönni embereket raidelni, pl elem sámán brutális volt. Az hogy egygombos classok voltak, hát nem tudom. Én hunterrel játszottam és izzottak a hunter topikok a fegyversebesség/castidö számolásokkal, hogy melyik skill hova fér be a legoptimálisabban és ez nem egyet jelentett. 4hman még classic content volt de Mimironon tényleg volt ilyen mert azt magam is tankoltam. Régen volt. 🙂 Nem mondom, voltak jo fightok LKban de BCben már láttam mindent ami érdekes volt (kaelthas fegyverek, vashj dobálás, stb), sok esetben nem volt semmi elörelépés mint classichoz képest a bc volt. Éreztem már anno is hogy a tényleg jo pillanatok ellenére már nem az mint volt korábban. Naxx reused, ulduar fasza volt de már nincsenek markáns élményeim rola, toc viszont betette a kaput, ott is hagytam abba elöször a játékot.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Makk

      De volt debuff limit, csak 40 volt a határ, amit már nem nagyon használsz ki, mert a 25-ből van vagy 7 healer legalább azaz marad 18 azaz mindenkire jut legalább 2 és egy csomó megközelítőleg se használ annyit. Szóval igazán ha stackelnéd a affli lockokat még akkor sem nagyon tudna gond lenni.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Makk

      Azt kell mondjam vagy annyira rég BC-ztél hogy gőzöd sincs róla, hogy működnek a BC-s raidek avagy sose mentél bele. Az 1 gombos dolgon meg a paladinon kívül abszolút nincs köze a valósághoz.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Gatee

      Az 1 gombos rotát a casterekre írtam, de tudod mit? Nézzük át együtt néhány közkedvelt caster rotáját:
      Warlock:
      Shadow Bolt spam + Curse of elements 2 percenként
      Mage:
      Fireball spam + fél percenként 1 Scorch
      Ele Shaman:
      Lightning Bolt spam + totemek 2 percenként
      Balance druid:
      Starfire spam + 12 secenként Insect Swarm
      Nos nem tudom te, hogy vagy vele de ezeket nem nevezném egetverő rotának.
      És ne is haragudj de ha olyanokat állítasz, hogy 40 debuffos limitet 1 25-ös raid nem használ ki akkor kettőnk közül te vagy az akinek gőze nincs a BC-ről, nem én.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Akesycu

      mentálként flame shockot fenn kellett tartani. Aoe-ben chaint is kellett nyomni. Lb-t a proc miatt spammolni kellett.
      Boomkinnél szintúgy moonfiret fenn kellett tartani.

      Bc-ben kezdtek kialakulni a klassz mechanikák. Lk inkább a wellfare epikekről híres. Kazsuál mennyország.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Unchained Pepe

    Szerintem a The Mother Fucker Licking volt a legjobb.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑