World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WARCRAFT party_0916

Készült 2019. szeptember 17. | írta Attila

22

Party zóna

A szintező csapatok dolgát hivatott megkönnyíteni a 8.2.5-ös patch-ben érkező Party Sync feature. Sajnos – mint mostanában minden újdonság a WoW-ban – ez is kissé nehezen értelmezhető. A lényeg az, hogy a Party Syncet választó csapatok tagjainak szintje a legalacsonyabb szintű játékoshoz fog igazodni, attól függően hogy az melyik kiegészítő contentjét hivatott csinálni. Tehát, ha a legalacsonyabb szintű játékos 65-ös, akkor a magasabb szintűek 70-re fognak leskálázódni. A rendszer nem csupán a karakterszinteket fogja egymáshoz igazítani, de az aktuális küldetések is szinkronba kerülnek, de itt már elveszítettem a fonalat. Biztos jó lesz. :S Néha azért visszasírom az “egyértelmű” WoW-ot.


Playing with friends when your characters are different levels is now easier than ever with Party Sync.

If you’d like to play WoW with your friends without having to worry about whether your characters’ levels are too far apart, the new Party Sync feature is for you!

RELIVE AZEROTH’S HISTORY TOGETHER

When players activate Party Sync, everyone in the party becomes aligned to the same quest state and phase. By mousing over a quest in your tracker, you can see who’s on a given quest, what their progress is, and who’s ready to turn it in. You’ll also have access to a “replay quest” feature that allows players who have already completed certain quests to replay them with friends who haven’t for rewards that are appropriate to their current actual level, regardless of the original level of the quest. Quests can be replayed for rewards once a day.

While most quests can be replayed, there are some exceptions. Repeatable quests, such as dailies and World Quests, can’t be replayed. We’ve also excluded some quests with story implications from being replayed. These are determined on a case-by-case basis, and may include quests like the Demon Hunter starting zone quests, or quests where you might choose to betray the Warchief (how could you!).

SYNC TO THEIR LEVEL

With Party Sync, you can choose to have your level temporarily adjusted, making it so higher-level players can quest and experience outdoor content with lower-level friends as they level up.

Recruit A Friend Rewards
Accept the sync request to join your friends on their adventure!

Levels will be scaled down to the cap of the expansion content your lowest-level party member qualifies for. As an example, if your lowest-level player is level 83 your level will be scaled down to level 90. However if they’re level 21, your character will be scaled down to level 60.

Original WoW Level 60
The Burning Crusade Level 80
Wrath of the Lich King Level 80
Cataclysm Level 90
Mists of Pandaria Level 90
Warlords of Draenor Level 100
Legion Level 110

While Party Sync is active, party members’ stats are reduced and skills are limited to a set that reflects their temporary level, including disabling some items that are beyond the scope of the experience at that level. This keeps the focus on helping lower-level party members. Unlike in Timewalking, when your level is scaled through Party Sync, you will temporarily lose access to abilities and powers (such as Azerite Traits and spells, abilities, talents, and trinket effects) with requirements that exceed your reduced level.

SET UP INSTRUCTIONS

To begin Party Sync:

 1. Invite and accept players into a party.
 2. Open your Map & Quest Log (hotkey: M).
 3. Click Start Party Sync in the lower-right hand corner.
 4. Have all partied players click Accept on the Party Sync confirmation dialogue box.

Once all players have accepted, quest status will be synced and levels will become adjusted so you can play together!


While questing in Party Sync, you may see quests you’ve already done before—those are Replay Quests! Accept them as normal and quest together, but remember that Replay Quests are temporary and go away when the Party Sync ends. Additionally, some quests can become deactivated if your group no longer meets the requirements. Quests that can’t be replayed won’t display an icon, while a grayed-out icon indicates quests that your party sync group does not qualify for that are in your log. You can’t complete these quests until you leave Party Sync. To do so, click Stop Party Sync at the bottom of the Map & Quest Log.

LEAD WITH CONFIDENCE

To help you help your friends, we’ve created a brand-new RAF panel in-game to help you know when to expect your next reward and given your access to Party Sync. The RAF panel also lists special activities available to players who participate in the program. Complete these in-game challenges with your recruits to earn even more rewards.

GO FORTH WITH FRIENDS

Party Sync will become available when the upcoming 8.2.5 content update goes live in the next few months.

Tetszik(1)Nem tetszik(1)

Tags:


 • Havasi Gábor

  Tüneti kezelés. Még heirloom-ok nélkül is végig lehet száguldani a játékon, nem tudom miért tesznek ebbe ennyi energiát...

  Volt valami pletyka a lvl60-ra "zsugorításról is a következő kiegészítőben. Arról van valami hivatalos?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Attila

   Nincs, de valószínűnek tartom, hogy lesz. Majd a BlizzConon biztos dalolnak róla.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Whisper

   Mármint ,hogy köv kiegben mindenki lvl 60-as lesz ??

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Havasi Gábor

    Igen. Egyszer itt az FS-en olvastam, hogy valakinek feldobta előfizetés-lemondáskor, hogy "Tudja-e, hogy a köv. kiegészítőtől 60-re lesz összepréselve a szint?" vagy valami ilyesmi.

    Ezért írtam, hogy "pletyka", mert azóta sem hallottam erről semmit.

    De ha egy ilyen szint-prés a cél, akkor miért vesződnek a cikkben említett megoldással?

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Attila

     Azért mert ez pár héten belül live-ra kerül, a level squishing meg majd egy év múlva.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Whisper

     Engem csak az érdekelt volna,hogy ha elkezdek húzni egy karaktert és elérem még classic területen a 60-t akkor ott megáll és végig tolod 60-on vagy ,hogy? cask ezért kérdeztem. értem csak pletyka

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Havasi Gábor

      Erről még nincs infó szerintem sehol bővebben. Wowhead-en ezt találtam: https://www.wowhead.com/news=292286/level-squish-for-future-expansions-blizzard-survey

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Attila

      Annyit fogsz tapasztalni, hogy 60 helyett 30-as a karaktered. A nagyobbik kérdés az, hogy hogyan fognak skálázódni a régi zónák a 9-es patch után? De nem igazán érdemes belemenni. Már nincs másfél hónap és kiderül úgyis.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Tibor Sipos

   Ez a zsugorítáűs is olyan dolog hogy kéne, de csak ha jól van kivitelezve.
   Blizzard művészien képes szarul kivitelezni dolgokat nagy szinten.

   Most ez mondhatni hogy kozmetika. Mert egyszer valóban ott van az escalation problem. Minden kiegészítő... de már major content patchenként is előkerül h veszett gyorsan ugranak a karakterek. És most annyira nem számít hogy 1 dmg-et tolsz a 10 hp-s ellenfélbe vagy 1 041 235 214-et a 10 321 554 321 552 hp-ba a végeredmény kb időben lesz mérendő.
   Minden raid boss fight 4-10 percre van tervezve tökmindegy h adott contentben most 1k vagy 74k dps-ed lesz.

   A contenten belüli ugrások is félelmetesek.
   Itt vagyunk újra. Egy frissen lépett lvl120-asnak van vagy 70k hp-ja és kb 3k dps-e.
   Míg "ugyanaz" a 120as karakter BFA tier3-4ben meg 280k hp és 40k dps-el tolja...

   És ha eltekintünk attól hogy milyen időközönként jönnek a major contentek hanem csak a táblára nézünk, vagy jobban mondva a térképre...
   Akkor itt egy BFA kiegészítő, ahol az open world már eleve szintezés közben nem volt túl nagy kihívás, de a "quality" timefiller arra van kitalálva hogy menjek open world leütni random kék elite lényt 240 ap-ért Voldunai-ba...

   Szal inkább van egy kötelező cél hogy elérd a max számot... azért hogy...
   Mégis minek?
   Persze most hajtok én is valamennyire, mert mythic progress guildben vagyok.
   De a heti raiden kívül SEMMI nem mozgat arra hogy kimásszak, azon túl hogy grindoljak ész nélkül még pár ap-t mert kell a 3. minor slot.
   És akárhogy zsugorítják a dps számokat, a szinten nevét. Mert nevezhetjük az ilvl-t paragon levelnek is seasonal resetként, csak nem lvl1-60ig grindolod mint anno diabloban hanem kijön az új raid content akkor 430-470ilvl lesz a numerikus makeup neve...
   És van egy új raid illetve a M+ kulcs, továbbá a pvp ami releváns marad a játékban, mert az kulcs az skálázódik bár mesterségesen, a raid az cutting edge designolt pvp meg... A játékosokkal és az itemekkel együtt formálódik.

   Csak kár hogy a világ maga meg irrelevánssá válik.
   Eddigis dögunalom volt Nazjatarba elmenni leütni a helyi 5M hp mobot 450 AP-ért, mert bár keménynek tűnt... addig míg ki nem szedted a 430 ilvl-t a segítőd boostol és még egy halom izgalmas collectable is van ami trivializálja a térképet...
   De ezután meg az a játék hogy menj vissza Zuldazarba h a 230k hp-s mobot csapd le 435t-ben 167 ap-ért... -_-

   De ennyi erővel Legion térképre is visszamehetnénk a gold wq-kat megcsinálni, kb ugyanannyira lesz releváns a karakteremnek...

   És ez nem mechanikai probléma.
   Ez egyszerűen world building hiba. Van egy hatalmas vidámpark, de csak a homokvárépítés lenne a sarokban a nagy attrakció.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Attila

    Nem lehet egyszerre és mindenhol nagy attrakciót tartani, mert akkor a népek szétszóródnának a nagy világban, és akkor meg az lenne a szöveg, hogy "sehol senki, hol az MMO feeling?". A level squishinget meg azért csinálják, hogy ne legyen annyira "ijesztő" a szintezés, másrészt azért, hogy ne 15 szintenként kapjon a szintező kari új talentet, hanem sűrűbben, így jutalmazóbbnak tűnik a dolog. A következő kiegészítőben számos retro elemre számítok. Ilyen lesz ez is.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Tibor Sipos

     Jah... mennyivel is jobb h 10millió játékos 6ezresével van szétdobálva.

     Ennyi erővel az overwatch is mmorpg mert skinboxokat nyithatsz, van xp és 10esével vagytok instákban...

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ragadozo88

    Szerintem ezt úgy tudnák megoldani, ha bármelyik insta felskálázódna, és mindenki a szintjének, és item level szintjének megfelelő jutalmakat kapná, és akkor így kevésbé vállna repetitívvé a dolog. pl ha valaki Maxon vissza megy kisebb instákba választhat hogy kisszintű dolgokat akar farmolni, vagy skálázódott verziót játszik, a neki való jutalmakért.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Tibor Sipos

     Jól hangzik csak az a hiba benne, hogy egy idővel ugyanaz a hibqa mint az M+ jutalmazásban.
     Van egy BiS item, amit minden szezonban kifarmolsz. Pl lockoknak még mindig top3as trinket a Branch. Így mehetek grindolni m+ WC-t hogy 445-ben lássam az ezelőtti 415 helyett.
     Mert egy idő után nincs új ötlet, csak copy paste. Egy adott proc amit trinket ad újra van használva egy idő után.

     Itt jönne képbe a housing, a warfront és bármi ami hadjáratszintű megmozdulást követel, kimenni az open worldbe farmolni.
     Igenis felskálázódhatna minden eddigi end game content, csak ne lootért, hanem... nem is tudom miről szól a world of warcraft...
     Mondjuk bevenni a térképet a factionöm nevében?

     De tudom... unbalanszolt a játék, és WM így is ki van kapcsolva... de lehet pont azért mert az a 6ezer játékos egyetlen térképen van, nem pedig szétszórva a világban.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • ragadozo88

   Valszeg tesztelik a scaling rendszert valami máshoz.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Adi91

   Én ezektől a squishelésektől mindig kivagyok. Persze a relatív player erő elviekben nem változik, de én nem szeretem.

   Először ugye a WoD-ban volt, ott csak a statokat érintette, illetve a DPS-t, hogy kevesebb stat legyen a cuccokon, illetve kisebb legyen a DPS.

   A panda végén kb. olyan 400k volt a DPS-em, ez a Legion-ban jött először vissza, aztán ott szépen el is szállt, single target bossokon hozható volt az 1 milliós DPS legendary itemekkel, meg a maxos fegyverrel.

   Aztán a BfA-ban már nem csak a statokat vágták meg, de az iLVL-t is. A miértet nem igazán tudom hova tenni, mivel lenne rosszabb most 1500-as iLVL-ben lenni, mint 450-ben.

   A számokra a mondvacsinált magyarázatokat mondjuk elfogadom, de szerintem 2019-ben vicc amivel indokolják, hogy nem jó ha nagy számok vannak. "Sok számolást igényel, terheli a CPU-t, és a szervert, stb..." --> Hagyjuk már, be kéne vallani, hogy egy tákolmány fos az egész engine, és azért kell folyton lescalelni a dolgokat.

   Számomra sokkal nagyobb fun lenne milliós HP-val szaladgálni, és 2 milliós spelleket castolni. De ez egyedi.

   Viszont ez a level squish dolog ez szerintem valami mérhetetlen faszság. Főleg úgy, hogy minden új kieg mellé jár egy előző kiegbeli max szintes karakter...

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • olasz

  Egyértelmű wow? Gyere vanillázni

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Attila

   Köszi. Már megvolt 14 éve.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Peter Orosz

    Ennyit a classic wow világáról... Akik akartak játszottak benne amíg ki nem jött a BC és szerintem most is van olyan meg, hogy kilehet kapcsolni az xp szerzett adott szintén, vagy olyan már nincs?

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • PaneuropeanBattleRam

   Az nem a "vanilla".
   Hanem a classic.
   még reputációt sem kell grindelned a Molten Corehoz, mert beenged.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Makk

    Őőő mikor is nem engedett be valaha is?

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Skip

  Minden küldetést újra meg tudsz csinálni (azokat is, amiket már egyszer megcsináltál) és nagyobb mennyiségű goldot ad.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Skip

  Szerintem elég egyértelmű: visszahozták a RAF-ot, amely promócióhoz ez viszonylag kis költségvetésből társítható fejlesztés volt. A WoW nagy problémája még mindig, hogy annyi segítséget (heirloomokat, WoWhead tudást, miegymást) grindeltek ki a régi motorosok a 15 év alatt, hogy ha tényleg meghívod a barátnőd/munkatársad/anyád játszani, akkor nagyon nehéz velük ko-operálni, mert nincs igazi immerzív 2-játékos mód, amiben könnyen be lehetne tanítani. Csak az az opció, hogy végighúzod, amivel nem tanul semmit a játékból. Igazából így is azt fogod csinálni, de legalább a pajtid nem ezt fogja érezni, hanem azonos nehézségi szinten lesztek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑