WARCRAFT 83_1106

Készült 2019. november 6. | írta Attila

16

8.3-as patch majd csak jövőre

A Blizzard tisztába a 8.3-as patch megjelenésének idejét: 2020 eleje. A tesztelés jól halad, de nem akarnak bezavarni egy új patch-csel az ünnepi készülődésbe, meg még egyébként is sok klán progresszel Eternal Palace-ban. Addig se fogunk új raid nélkül maradni, hisz nyakunkon a WoW 15. születésnapi eventje egészen január 8-ig. Kibírjuk valahogy.

With the reveal at BlizzCon of the upcoming Shadowlands expansion, we’ve been getting a lot of questions regarding the schedule for the previously announced Visions of N’Zoth content update. To that end, we want to share that Visions of N’Zoth and the raid—Ny’alotha, The Waking City—will go live early next year.

Visions of N’Zoth is making good progress on the PTR, and currently with your help, we have been comprehensively testing the new content along with iterating on new systems like Corruption.

During the holiday season, we want to be considerate of all our players with the release timing of new content. Many guilds are still progressing through The Eternal Palace, and we want to give them enough time to finish the raid and earn their Cutting Edge: Queen Azshara and Ahead of the Curve achievements before opening the new raid. We try to avoid releasing new content tiers during the holiday season so that players are not encouraged to choose between progression and spending time with their families and friends. This also helps ensure us that we’re fully staffed to support any required hotfixes or turning issues that may emerge.

This will also give everyone extra time to enjoy the WoW 15th Anniversary event starting today, so you can play through the limited-time Memories of Azeroth raids and Korrak’s Revenge without having to rush through the festivities.

We’ll have more info on the new raid and content update in the next few weeks, so stay tuned to the forums and worldofwarcraft.com 32 for the latest news as we head into the holiday season.

Tetszik(4)Nem tetszik(0)

Tags:


16 komment érkezett a(z) 8.3-as patch majd csak jövőre poszthoz

 1. Whisper mondja:

  Nekem ezzel csak az az egy problémám van ,hogy eddig azt gondolhatta az ember,hogy esetleg Sylvanassal fog mindenki harcolni. De az új trailer megnézve tudható ,hogy nem

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Afthrast mondja:

   Az hagyján, mert úgyis jöttek volna az adatbányászatok, de hogy Ion a színpadon még olyanokat is mondjon, hogy túlvagyunk mindenen, minden jónak tűnik, és akkor Sylvanas elmegy ICC-be, hát tök jó előre tudni, hogy a kieg főellensége, amire múltkor azt mondták, hogy "az igazi BFA most kezdődik", annyira semmit fog számítani, hogy igazából a következő kieg cinematicja előtt benyögi a game director, hogy minden szupi szuper.
   "just sunny days, and clear skies ahead" (igen, tudom, hogy szarkazmus, de azért szarkazmus, mert a következő kieg ennek keresztbe tesz, nem azért, mert N'Zoth szétcsapja a fejünket)

   Így is lenerfelték az old god-okat, hogy igazából számtalan van az univerzumban belőlük és semmi extrák, de ez már annyira a legalja, hogy egy teljes patch és kieg befejezésre csak annyi tud lenni a reakcióm, hogy "ez szánalmas".

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • rapbandita mondja:

    Azt hittem minden kedves néző és hallgató számára világos volt, hogy Ion szarkasztikusan mondta e szavakat. Az pedig, hogy karakterünk valamilyen formában átvészeli a 8.3-at azért sejthető volt.

    Old Godokból pedig mindig is rengeteg kóborolt az univerzumban, a void lordok küldték őket útnak, hogy keressenek olyan szunnyadó titánokat, mint Azeroth és fertőzzék meg őket, mert enélkül nem tudnak átlépni a void lordok (akik az igazi főgecik a WoW lore-ban) a mi síkunkra. Ettől kattant be Sargeras is, a többit pedig már mindenki tudja.

    Amúgy te már vágod, hogy zárják le a BFA-t és mi lesz az átvezetés Shadowlandsre, amivel megmagyarázzák, hogy miért tudunk ki és bejárni a Maw-ba, meg egyáltalán hogyan döglünk ki..csak nem N'zoth keze lesz a dologban? (Én inkább azt nem értem a játék elejétől kezdve, hogyan tud itt bárki is megmurdelni, ha az utolsó vérpistike is mass ress scrollal rohangál a táskájában..pl Destinyben ha bukod a ghostod akkor rábasztál, de itt? Mi indokolja, hogy valakit már nem lehet többé visszahozni..)

    Üdv

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Afthrast mondja:

     Világos volt számomra, ahogy írtam is.

     Amit írsz az old godokról igaz, nem NH-ban lőtték le először, de szintén retcon, eredetileg Sargeras csak a lángoló légió elleni végtelen háborúzásba őrült bele. Ez rengeteg könyvben le volt írva, csak aztán ezen is változtattak.

     A ki-be mászkálásról asszem Ion mondta el a későbbi panelen, hogy azért, mert Azeroth életéhez vagyunk kötve.
     Kétlem, hogy úgy kerülünk át majd, hogy meghalunk, de ha mégis, nem N'Zoth fog most megölni minket, pár hónap múlva, aztán fél évig "a maw-ban" leszünk, miközben realtime mindenhol máshol szaladgálunk, legalábbis ilyen gyenge megoldásra még nem láttam példát.

     Az ingame ressek pedig egészen mostanáig (hearthstone-t is beleértve Tyrande+Malfi...) nem kezelték canonként, csak game mechanikaként, Azshara-ban is csak viccből volt bent Azuregos szelleme flörtölni egy spirit healerrel. Régen ha valaki meghalt a sztoriban, halott maradt. Aki nem a sztoriban halt meg, csak gameplayben, az nem halt meg. Minden ilyen "hú mi lenne, ha ami eddig XY volt, kiderülne, hogy ZX volt" ötlet most már ész nélkül bele van dobva a játékba a "cool factor" miatt, ami tart kb 5 másodpercig az első 5 alkalommal, olyan, mintha nem lennének akik összetartják a sztorit és figyelik, hogy ne legyenek ütközések (disney előtti időkig SW-nél brutál munka lehetett, de mégis igyekeztek), több hét-hónap patch release után kellett - csak hogy a legutóbbi ilyen "bakit" említsem - orvosolni azt, hogy Jaina-t eddig sosem láttuk levitálva repülni, és mégis a dazar aloros felvezető campaign küldiben ott supermankedik.

     Félreértés ne essék, örülök, ha van valami új érdekesség.
     De hogy egy minimális gondolatot se adnak mostanában már ezeknek és mi meg nem tudjuk eldönteni, hogy mi az isten fenéje canon és mi nem, már túlmegy azon, hogy "frusztráló". Night warriorokat bedobták, mert egy cutscene erejéig milyen menő volt, és hát Tyrandenak jól mutat a fekete szem - most akkor a mi karakterünk tényleg az lett? Milyen következményei vannak? Jellembeli változások? Meddig tart? Stb. RP szerveren (Argent Dawn-t ismerem) inkább kihagyják az egész témát, mert baromira nem poén úgy beleélni magad egy világba, hogy jön egy retcon és hazavág mindent amit addig tudtál róla.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • rapbandita mondja:

      Azt hiszem kezdem megérteni a problémádat és őszintén sajnálom, hogy nem úgy alakul a történet, ahogyan szeretnéd, azt pedig még inkább, hogy ezek szerint az igazi RP szerepjátékosokat és a HC lore fanatikusokat nem tudja kielégíteni a Blizzard. Én átadom magam és szórakoztat. Nem vagyunk egyformák, de azt hiszem ez is így van jól. Mégis úgy gondolom, hogy mindannyiunk számára tartogat élvezhető dolgokat mind a mai napig a játék. Amíg pedig itt beszélünk róla addig a WoW biztosan élni fog és ezzel mi itt mind csak jól járhatunk.

      HF

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Afthrast mondja:

      Nem egészen úgy van, hogy nem úgy alakul a történet, ahogyan szeretném. Nincs konkrét elképzelésem, hogy alakuljon a történet, így csak azt tudom megmondani, hogy ami történik, az tetszik-e, vagy sem. Ez pedig hatalmas részt azon fog múlni, hogy logikus lehet-e, vagy sem. Van különbség aközött, hogy valami úgy meg se kéne, hogy történjen, vagy hogy megtörténhet, de rosszul lett átadva és nem jött át a változás. Utóbbira szerintem jó példák Last Jedi Luke-ja, Game of Thrones Daenerys-e. Egy Saurfang például, vagy a saját hordás karakterünk (aki Garroshnál már akkor lázadást indított, amikor csak Vol'jin-t próbálta megölni) nem ez az eset, mert ha a becsület mérföldköve vagy, nem leszel hirtelen egy náci, aki besegít egy népirtásba, majd 2 patch-el később "ejj, hát ez a Sylvanas milyen gonosz volt, kössünk már békét az allis barátainkkal..."

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88 mondja:

      A demonok elleni megőrülés nem zárja ki hogy az oldgodokkal is baja volt, ez cska kiegészítés, nem felül írás, felbaszták a demonok ezért leigázta őket hogy szét kapja voidlordokat, csak épp közbe minden feléget maga körül hogy ezt elérje.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Afthrast mondja:

      WoW Chronicles Vol 1 előtt és után:
      https://wow.gamepedia.com/index.php?title=Sargeras&type=revision&diff=5501365&oldid=3842566

      Mindkét verzióban a démonok ellen harcolt, elkészítette Mardun-t, majd a nathrezimekkel meggyűlt a baja.
      Eredetileg viszont a démonok gonoszságába őrült bele, depressziós lett, stb stb, majd végül elengedte őket.
      Chroniclesben pedig kifejezetten a void és old god-ok miatt kezdte el kiírtani az életet az univerzumban.

      Az, hogy nem X miatt történt valami, hanem Y miatt, szerintem változtatás, nem kiegészítés.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88 mondja:

      Én időrendbe kezelem, hogy ezek egymás után történtek :D. wow lore fordításokon szoktam sztorit olvasni az alapján nem találtam eddig ellentmondásokat, mindenesetre ez a táblázat így elég fura :). Mindenesetre ha nagyon akarjuk megmagyarázhatjuk azzal hogy azeroth hősei mindig gondoltak valami sergarasról de az igazi indokát sose tudták meg mert Sergaras sose mondta ki. Legalább is én még nem láttam párbeszédet ahol Sergaras elmondja hogy mit miért csinál :). Mindenesetre így már értem hogy téged mik zavarnak :).

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Afthrast mondja:

      Nem, valóban nem volt ilyen párbeszéd. Csak sajnos amikor te, a játékos/olvasó arcába tolják, hogy "ez így történt" egy canon könyvben, akkor az megtörtént hivatalosan a Warcraft világában, ha benne van a játékban, ha nem.
      Ez a konkrét példa egyébként a napkút trilógiában le van írva amit meg is találtam vlmennyire olvasható formában:https://www.scribd.com/doc/125089276/The-Sunwell-Trilogy-Dragon-Hunt

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88 mondja:

      Én ezért nem veszem túl komolyan, amikor egy karakter motivációja a kulcs, (bár érvelésként felszoktam használni mikor motivációkról és események össze függéseiről van szó egy adott topicnál) mert azt össze vissza lehet cserélgetni, lásd most Sylvanas útja is elég fura lett ez a horde is nothing kijelentéssel, mert a bfa előtti kis novellák alapján más volt a célja, most az sl trailer alapján lehet még is bele illik a korábbi szerepbe, minden attól függ a set us all free tényleg free lesz e vagy ilyen főgonoszos free ami csak szerinte az :). Ugyan így vagyok a nincs ebből vagy abból a fajból, mert mindig ki lehet találni hogy vannak túlélők. pl nincs több Jedi, boom még is van, yoda és Kenobi, aztán későbbi bővítésekkel jött még pár akik túl élték. Kalel kripton utolsó fia, és kiderült hogy van egy lány is aki a kuzinja Kara, egy egész börtönyi kriptoni Zoddal az élen stb. Szóval mikor a blizzard írta a teremtés könyveket wowhoz és leírta benne hogy sergaras megölt minden titant, akkor tudtam hogy nem lehet teljesen igaz, hiszen az univerzumban még lehetnek mások, illetve azeroth közelében lévőkre se feltétlen igaz, ekkor még feltételezés volt a részemről, de úgy tűnik igazam is lett, mert végül fel lettek élesztve, bár ezt a sztori szálat még nem toltam végig, mert idő közbe kijött a bfa és egy ideőre abba hagytam a legion loret. Szal majd megnézem hogy ez pontosan hogy is történt.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Afthrast mondja:

      Igazából a megölt minden titán dolgot is a chroniclesbe került be, eredetileg csak elindult elpusztítani mindent amit a titánok teremtettek - és ez már nem csak motiváció különbség, hanem effektíve mást is csinált (void elleni célzott harc közbeni titán lelkek keresése helyett kifejezetten a titánok kreálmányait akarta tönkretenni). Azzal nem értek egyet, hogy a motivációt össze vissza lehet cserélgetni, mert pont azok vesznek jelentősen részt valakinek a jellemében. Ha valakinek össze-vissza ugrálna a jelleme még lehetne skizofrén vagy valami, de ezekben az esetekben szó sincs erről, csak bemondják, hogy "hát mégse ez volt a szándéka, hanem az, akkor is, ha eddig tökre nem úgy csinált semmit". De kérdezd meg a Star Wars rajongókat Luke-ról az Utolsó Jedikben, mert az még mindig belemagyarázhatóbb volt, mint a WoW-ban egyes karakterek. Számomra nem ugyanannyi az értéke, ha egy őrült követ el valamit, mintha egy renegát (a cél szentesíti az eszközt) ugyanazt, ahogy az sem, ha egy jó cseleked önző, vagy önzetlen célból hajtódik végre.
      Supermannel nem vagyok képben, de így a könyv elejébe leírva, hogy "A Warcraft világának története" az azzal érne fel, mintha a Star Warsban az elején a nyitósorok közé lett volna leírva, hogy nincs több jedi. Ilyen pedig nem történt. Azok a sorok nem valamelyik karakternek a szemszöge, véleménye, azokat a készítők tették oda, hogy ezek tények és ezekre alapszik a világ, amiben a következő történet játszódni fog. Ha később kiadnak még egy ilyen ténycsomagot, ami ellentmond az előbbieknek, akkor az előzőt megváltoztatták, retconolták (retcon ugye ha pici változtatásokkal bele lehet még ékelni és magyarázni és jelentősen nem változtat a jelenlegi világon, reboot ha meg onnantól kezdve akkor minden későbbi stornó, kezdjük elölről).
      Olyan ez, mintha a keresztényeknek egyszer csak azt mondanák, hogy kukába a teremtéstörténettel, nem volt 7 nap, Ádám és Éva, áteredő bűn, meg még a kutyafüleszalámi.

      Én tényleg örülök, hogy ha nem éli bele magát az ember és nem ismeri a karaktereket, akkor még elviszi a játékot a hátán a "cool factor" a mélyebb tartalmak hiányának ellenére, de warcraft 3 nem erről a temérdek ökörködésről szólt, ahogyan a world of warcraft első évei sem. Bakker még Pandaria-ba is több konzisztenciát és komolyságot találni mint BFA-ban, Pár órája kellett felnagyítanom egy gorillát a háborús kampány, főtörténetszál keretein belül...
      De mindegy is, mert nem ez a fő problémám, elviselem a bohóckodást, D3-ban is panaszkodtak, hogy milyen komolytalan lett, pedig ez már azon a mércén is túl esik. De amikor már nem lehet szeretni egy karaktert, vagy eseményt a résztvevő karakterek jellemei miatt, mert bármelyik másodpercben évekkel visszamenőleg megváltoztathatják a jellemét 5 másodpercnyi cutscene-ért, azt már nem tudom elhessegetni.
      Arthas jellemében rohadtul nem volt mindegy, hogy azért romboltatta le a hajóikat és vette fel a Frostmourne-t, mert végérvényesen bosszút akart állni és ezzel megmentse a népét és országát, vagy pedig mert csak egy önző fasz volt (paladin ellenére) és hatalmat akart. És hasonló kaliberű "cserélgetések" történnek az elmúlt időkben.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • ragadozo88 mondja:

     Én ezt %os eséllyel magyarázom, vannak különböző élesztő varázslatok, amiket ha valaki elcastol működhet, itt most a revive és undeath képességekre is gondolok. Szóval mindenkinél meglehet próbálni de nem mindenkinél sikerül. Az hogy a játékbam mechanikailag 100% az pedig csak játék mechanika :).

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. Adi91 mondja:

  Ez egyébként várható volt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. olasz mondja:

  Még a végén illidant csinálnak belőle és ő lesz a világ megmentő ..... fúúúúj. " mocskos hordás " :p azért mondom mert eddig amerre sodródtam régebben mindig pvp szerver volt. De ha ott voltak a spancik oda mentem. Ez a wow értelme h van kivel. Most már vanilla pve. És nagyon jó. Még segítünk is egymásnak . Teljesen más játék élmény. Nem 1x mentettek meg. És így én is viszonzom. Jó így. A többi hordás vezért egyebet kedvelem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. zibuprofen mondja:

  Ez jó hír a pénztárcámnak, addig sem kell előfizetni :).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑