WARCRAFT item_0110

Készült 2020. január 10. | írta Attila

8

Legendary cloak és korrumpált itemek

The Old God N’Zoth has been unleashed from his titanwrought prison, and an ancient corruption has taken root across Azeroth. Heroes of the Horde and Alliance will need to fight back the darkness by donning a new legendary cloak and by wielding corruption-forged weapons against the armies of the Black Empire.

HEROES WEAR CAPES

Protecting your mind against N’Zoth requires an object of pure corruption—and Deathwing’s son Wrathion knows just where to find one. Work with the masterful Black Dragonflight to craft and upgrade Ashjra’kamas, Shroud of Resolve, a legendary cloak with the power to save your sanity and stave off the Old God’s influence.

Wearing this cloak will help players venture deeper into N’Zoth’s Horrific Visions, earn greater rewards, and unlock more of the mysteries behind the Old God’s power. This cloak may also come in handy when you face off against N’Zoth himself in the upcoming raid.

RISE THROUGH THE RANKS

Ashjra’kamas starts at rank 1 at item level 470 and with a small amount of Corruption Resistance, with subsequent ranks increasing its power and adding other unique effects. When you equip the cloak, you’ll immediately reduce Sanity loss while in Horrific Visions. At rank 6, the cloak will gain an on-use spell effect that dispels any effects of N’Zoth’s Corruption, and provides the wearer with immunity to any further Corruption effects for six seconds (3 minute cooldown). At rank 12, the cloak will also gain a Draconic Empowerment passive, causing your spells and abilities to have a chance to massively increase your primary stat.

Once your Ashjra’kamas, Shroud of Resolve reaches rank 15, you can begin to acquire Malefic Cores, which increase your Corruption Resistance by 3, to a maximum of 125. You can acquire one Malefic Core per week across all sources, including defeating N’Zoth in Ny’alotha on Normal, Heroic, or Mythic difficulty or by completing all objectives within a Horrific Vision.

Legendary Cloak Purification Transformation

As you purify your cloak of corruption, its appearance will morph to a pristine titan-esque aesthetic.

Max-level players who have unlocked the Heart Forge will be able to accept a new quest, either “An Unwelcome Advisor” (Alliance) or “Return of the Black Prince” (Horde) to begin the storyline which grants this new legendary cloak.

HARNESS THE POWER OF THE VOID

Turn N’Zoth’s dark power against him by seeking out weapons and armor tainted with Corruption, a new addition to items that provides powerful boons—with potentially deadly consequences. Seek out measures to counter these effects, or embrace its power and learn to endure the madness.

Cursed by N’Zoth, corrupted items offer truly exceptional power—for a price. As you don more corrupted gear, you’ll find your spells will do more damage, or your heals will be more potent—but the Corruption will begin to affect you in increasingly perilous ways. At low Corruption levels, you may be slowed periodically when taking damage—while at higher corruption levels, evil forces from the Void may come for you at any moment.

Deciding how much Corruption to take on is a delicate balancing act, but Corruption can be mitigated with your new legendary cloak and all new Essences. By equipping this gear, you can negate some of the corruption and reap the benefits of N’Zoth’s might with fewer downsides.

Corruption levels

Unmitigated corruption will seep from your character.

TIP: You can choose to cleanse your items of Corruption through Titanic Purification, which will cost you some Corrupted Mementos (rewarded for slaying enemies in new Horrific Visions instances). However, doing so will cause your item to lose the positive equip effect as well.

Here are a few Corrupted effects that can appear on player equipment.

INEFFABLE TRUTH

Your Spells and Abilities have a chance to show you the Ineffable Truth, increasing the rate your cooldowns recover by 50% for 10 seconds.

TWILIGHT DEVASTATION

Your attacks have a chance to trigger a beam of Twilight Devastation, dealing damage equal to 5% of your health to all enemies in front to you.

AN EYE FOR AN EYE

Your equipment can be further enhanced with a Gouged Eye of N’Zoth, allowing you to add a Prismatic Socket to one piece of gear. This consumable can be purchased from Wrathion in the Chamber of Heart with Corrupted Mementos.

PURIFY YOUR WORLD

Get ready to secure your corrupted gear and obtain your legendary cloak once the Visions of N’Zoth content update goes live on January 14.

Join the discussion on the forums here.

Tetszik(2)Nem tetszik(2)

Tags: ,


 • Szolo

  Nagyon kiváncsi vagyok, hogy ez a corruption hogy fog működni hosszútávon, mert így elsőre nagyon ranged-barátnak tűnik a rendszer.

  Rangednek igazából nettó 40 corruptionig nem számít a dolog, de kis odafigyeléssel 81-ig is elmehet komoly veszély nélkül.
  1-20 között érkező debuff simán dispellezhető, és csak percenként kb. egyszer proccolhat, de egyébként sem igazán zavaró rangedként, ha nem kell éppen a terem másik végébe kell rohanni.
  21-40 közötti "tiltott zóna" csak elmozgást igényel, és szintén 1 rppm a gyakorisága.
  41-60 között már lehet gond, ha a 8 sec alatt utolér, de valószínűleg rootolható és egyéb módokon is lassítható/visszalökhető/stunolható. Egyébként is 1 rppm ez is.

  61-80 között már rizikósabb lesz az üldöző lény, de ha a root/slow/knockback/stun működik rajta, akkor csak a gyorsulása okoz plusz gondot, gyorsabban kell esetleg reagálni rá.

  80 fölött lesz csak igazán gond rangedként a corruption.

  Melee ezzel szemben 20 corruption fölé már nem mehet, mert a "tiltott zóna" miatt a célpontot nem tudná sebezni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Adi91

  Egy részt ez tök jó, mert csomó content.

  Másrészt viszont:

  - Nincs elég farmolás ebbe a kiegbe? Komolyan kellett a nyaklánc mellé még egy fejleszthető legendary back is? Pont az utolsó patchre? Ennek a grindelős cloaknak akkor lenne létjogosultsága, ha az a nyomorult nyaklánc ott maradna ahol most van. De nem, fejleszd azt is. Tudtál most kis goldot gyűjteni az AP helyett, mert megvolt a cap? Felejtsd el, nincs többé cap. Nehogy már örülj, hogy végre van kis gold income. Ezen a ponton megjegyezném, hogy még mindig vannak olyan Legionos WQ-k amik több goldot adnak, mint egy BFA-s. Ami azért vicc kategória.

  - Corrupted gear: Ez igen! Ez kell. Sokkal jobb lesz ez, mint a titanforging. Oh wait. Egy lófaszt. Nem értem miért nem tanulnak a kurva hibáikból. Lásd pl. az Azerite geart. Az is jól sikerült újítás volt. Hiába jelezték vissza az emberek a béta alatt, hogy ez a rendszer így egy szar, az első jelentősebb változást csak nem tudom hányadik patch (8.2 talán) hozta, ami nem változtatta jóvá, csak kevéssé lett szar, és kicsit több értelme lett a dolognak. De ez... Ez a Corrupted geci, ez mindennek a legalja.

  Negatív effektek a gearen! Juhu! Farmolj hozzá köpenyt. Farmolj hozzá eltűntető itemet, ha nem akarsz negatív következményeket, előnyöd meg nem származik belőle. Már a Legionban sem tetszett az embereknek a random trait nyitogatás, erre mit kapnak megint? Az RNG kibaszott RNG-jét. Miért jobb ez, mint a titanforging? Ha Titanforgolt volt az itemed örültél neki. Biztosan jobban jártál, mint az item normál változatával, nem kellett gondolkozni rajta. De mi lesz most, ehelyett a pozitív/"fuckyeah it's forged" élmény helyett?

  Lehet, hogy jó pozitív effekt lesz rajta, és örülsz neki, de lehet nem örülsz neki, mert annyi negatív effektet hoz rád, hogy azok hamarabb megölnek, mint egy boss. Arról ne is beszéljünk, hogy olyan "pozitív effekt" is lehet rajta amivel egy hatalmas lófaszt érsz, és emellett még a Corrupted faszságot is rád pakolja, de mégis be kell equippelned mert iLVL-ben OP-bb lesz sokkal annál, mint ami most rajtad van.

  Csinálhattak volna valami igazán fasza rendszert a végére, erre előálltak ezzel a telibekúrt fossal. Nem tudom, hogy hogyan gondolták ezt a kieget, de minden gearel kapcsolatos döntésük egy nettó faszság.

  Kívánom, hogy azokat akik ennek a kiegnek a gearrel kapcsolatos részét fejlesztették a halál húzza a faszára.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Szolo

   Azért annyiból jobb a corrupted gear, hogy nem fog valaki bemákolni egy akár 50 szinttel nagyobb lootot, ami azért sokakban keltett negatív érzéseket. Az tényleg "mindenféle munka nélkül kapott pénz" volt.
   Most lesz a loot fix szintekkel, kerülhet rá socket, meg kerülhet rá a corruption 3 szintje. ILVL az fix.

   "Arról ne is beszéljünk, hogy olyan "pozitív effekt" is lehet rajta
   amivel egy hatalmas lófaszt érsz, és emellett még a Corrupted faszságot
   is rád pakolja, de mégis be kell equippelned mert iLVL-ben OP-bb lesz
   sokkal annál, mint ami most rajtad van." Nevetséges költségen levetetheted a corruptiont róla, persze akkor a pozitív hatása is elmegy, de iLVL nem csökken.

   A farmolás persze idegesítő, ráadásul kiszámolták, hogy 42 hét alatt lehet majd a köpenyt kimaxolni. Nyaklánc 6 hét alatt meglesz, de a köpeny egy szinte végtelen grind.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Adi91

    Nem tudom, valahogy a Titanforge jobb volt. Minden esetben amikor megjelent garantált rewardot jelentett. Persze, lehet idegesítő volt amikor valakinek a Raid Finderes item forgolt mythic szint felé, de azért lássuk be, hogy ilyen eset nagyon ritkán történt. Ez meg...

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Szolo

     Annyira nem is volt ritka. Blizzard arra használta a titanforge elvét, hogy gyorsan felöltöztesse azokat a karaktereket, akiket akart. Rugómnak például, akit későn kezdtem szintezni, több 50+-os titanforged cucca is lett, de a tankomnak is, akivel szintén későn és csak a timewalking miatt kezdtem újra játszani. Mythic papom és raidfinderes tankom között van 11 iLVL különbség, ami vicc tekintve, hogy az elérhető loot tekintetében 45 szint különbség is lehetne. De például a sok orosz karaktert is a titanforging juttatta 440+ felszereléshez, aztán foghatod a fejed, amikor az alapvető taktikát sem ismeri. Alacsony szintű M+ adott nekik lootot, és ezzel felborította az iLVL jelentőségét csapatszervezésnél. Ezért jött be a RIO és társaik. 8.3-tól kezdve legalább az iLVL jelenteni is fog valamit...

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Skip

   De hát a korrupt tárgyaknak az a lényege, hogy akár magadra veheted a legmagasabb szintű, legkirályabb, legepikusabb cuccokat is ami a játékban elérhető, de sokra nem fogsz vele menni, ha egyébként nem tudsz kiállni a tűzből, kvázi a skilled nincs összhangban a geareddel. Ez nem bug, hanem feature, önértékelést kell tartanod, hogy vagy-e annyira tökös csávó, hogy felvedd a +sok corruptiont. Neked kell kitalálni, mi az ideális, nem a játék szabja meg, ami meg túl magas skill-capet igényel az a táskádban fog pihenni mindaddig, amíg fel nem nősz hozzá. Szerintem ez jó ötlet - biztos csomó frusztrált helyzetet fog szülni, amikor az ilvl500-as hunter egy faceroll island expeditionön is 10x meg fog halni a saját maga debuffjaiban, de arra megy ki az egész, hogy te választhatod meg, hogy mennyi kihívást akarsz. Randomokkal M+-ozni például biztos nagy kaland lesz, egy-két nagyképű dps valószínűleg koppanni fog. Akinek nem tetszik az meg most már következmények nélkül visszamehet classicozni, ahol ha Fogyatékkal-élő Ferikének esik ki adja a haveri portyavezető a legendary quest start itemet, akkor ő lesz a legnagyfaszúbb csávó egész Azerothban.

   Én sem hiszem, hogy végleges megoldás a játémechanika feldobására ez, mert annak a rákfenéje most amúgy is az, hogy 2 kiegészítő óta nem nagyon változtak a talentek és képességek, de szerintem ez most a legokosabb ötlet, amit egy hagyományos tab-targeting harcrendszerhez ki lehet találni, hogy kicsit akciódúsabb legyen. A World-first versenyt meg abszolút kiélezetté teheti (bár szerintem nem a Methodosok fognak magukra rakni minden szir-szar OP itemet, úgyhogy igazából lehet, hogy megint megnyerik, de hát ez ilyen).

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Szolo

    Iránynak jó a corruption, csak a kiegyensúlyozása maradt el, így pedig a melee nagyon szenvedni fog tőle. Az már csak extra, ha a "szem" a csapattársat is sebezheti majd.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • https://www.youtube.com/mirmix MirmiX

  Ekkora baromságot mint a corrupted itemek régen láttam a jatékban...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑