World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WARCRAFT level_0408

Készült 2020. április 9. | írta Attila

6

Az első lépések

A kiegészítő – vagy inkább az azt felvezető 9.0-ás patch – egyik kiemelkedő újítása lesz a szintezés megreformálása. Az új játékosok nem a már megismert területeken fognak kezdeni, hanem a teljesen új Exile’s Reach szigeten. Itt fognak szintezni egészen lvl10-ig. E 10 szint alatt megtanulják a legfontosabb képességeiket, kapnak némi képet a játékról és a kaland végén még egy mini dungeont is meglátogathatnak a pajtásaikkal. Utána meg irány a Battle for Azeroth contentje egészen lvl50-ig és Shadowlandsig. A veterán játékosokra más szabályok vonatkoznak, ha altot indítanak. Ők választhatják ezt az új területet, de maradhatnak a korábbi kezdőterületeknél is. Lvl10-en pedig kiválaszthatják, hogy melyik kiegészítőben szeretnék lvl50-ig felszintezni a karakterüket. A szövetséges fajok, a Demon Hunterek és a Death Knightok viszont a már megszokott területükön fognak kezdeni ezentúl is.

Adventure awaits in Azeroth in an all-new starting experience arriving with Shadowlands. Available to both veteran players and new, this introductory excursion is a great way to begin forging your path through the world.

An expedition has gone missing, and you have been called to be a part of a new crew of novice adventurers charged with discovering what’s become of them. As with many such journeys, you’ll find yourself as part of a crew aboard a ship bound to their last known location. When things take a turn for the worse, you’ll make landfall on the island of Exile’s Reach.

It’s here that you’ll begin to face the challenges the island presents, each increasing in difficulty as you work your way through your first 10 levels. As you progress, you’ll begin to learn more about using the new skills and abilities at your disposal.

At the culmination of your adventure, you’ll face two new bosses in a “mini-dungeon” designed for 1 to 5 players.

Learning New Skills

This new experience is carefully crafted to teach you a variety of skills needed to be successful in Azeroth and beyond.

As you make your way through Exile’s Reach, you’ll learn all about the fundamentals of playing World of Warcraft, while also diving into some of the most important mechanics for your chosen class. Warriors will learn the essentials of a good Charge; Rogues will go through the gauntlet of proper use of combo points; while Hunters will learn how to tame and stable their pets.

Along the way, you’ll encounter new allies in Exile’s Reach who are willing to teach you more abilities for your class. Paladins will encounter the ghost of a former paladin willing to teach them Divine Shield, while Monks will receive guidance through meditation to learn Touch of Death.

These fundamentals are the building blocks you’ll need to take on the many challenges waiting in Azeroth, and will help you along the path to success—wherever your adventure takes you.


For New Players

If you’re new to World of Warcraft and have never created or leveled a character, you will automatically begin your journey into Azeroth with the starting experience—helping you learn the basics of your class and the fundamentals of interacting with the world you’ve become a part of.

After completing the adventure, you’ll move into Battle for Azeroth, where you’ll be able to level through the expansion to level 50 before moving on into the Shadowlands.


For Veteran Players

If you’re a veteran player or you’ve leveled a character before, you can choose to opt out of the starting experience and begin instead at level 1 in the starting area for your race. Upon reaching level 10, you can either continue into Battle for Azeroth or speak with Chromie to choose the expansion that you’d like to continue leveling in before you enter Shadowlands at level 50. Players with Allied race characters, Death Knights and Demon Hunters will automatically begin at level 10 and play through their own starting experience.


We look forward to hearing what you think as you play through* this new experience in the future. Join the discussion on the forums.

*Testing only available to level 1 Alliance characters.

Tetszik(3)Nem tetszik(0)

Tags:


 • http://afthrast.18sexy.eu Afthrast

  Remélem ebben a kezdőzónában a szétdarált loreról is lesz mese, nem csak bedobnak és lesnek az új emberek, hogy mi ez a kard, ki ez a Magni, Jaina, Sylvanas stb. és mi a túrónak harcol ez a két oldal.
  Illetve jó lenne tudni, hogy BFA-n belül mit kell megcsinálni lvl 50hez, remélem a war campaignt előtérbe helyezik, mert különben se füle se farka annak a 40 szintnyi történetnek és nazjatar, mechagon, corrupted zoneok nem szintezésre vannak kitalálva, kíváncsi leszek hogy adják át a sztorit egy új játékosnak (hordás új játékosoknak szerintem durván szopásnak fog érződni, ha veteránoknak is az volt, vagy fingjuk se lesz, hogy most ki ez a Sylvanas vagy Saurfang vagy Thrall meg társaik és egyáltalán miért a vezetője a hordának ez a tetves gonosz banya).
  Amúgy ígéretes, remélem nem basszák el, bár nem ez a tendencia BFA-ban.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Skip

   Nem, ez valószínű csak arra szolgál, hogy megtanítsa a játékmechanikát az új játékosoknak, történettel legfeljebb nyomokban bombázza őket (szerintem amúgy BFA viszonylag megáll standalone történetként). Adatbányászok találtak az alpha buildben natív kontroller-támogatásra utaló jeleket, szóval nem kizárt, hogy a konzolok felé terjeszkedne a Blizzard a WoW-val, oda meg muszáj egy tutorial noob-zone.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • http://afthrast.18sexy.eu Afthrast

    Hát attól függ, mivel kezdik - ugye prepatch volt Teldrassil égetés, az egész balhé Sargeras kardja és az Azerite miatt van, de egy új játékosnak aki nincs képbe a WoW-al hülyén fog kinézni, ha a tutorial zóna el van szakadva a retconolt történettől, és abban a pillanatban amikor kijön, felugrik Magni, hogy CHAMPION, THE WAROLD NEEDS YOU! miután épp visszajöttél az első szigeti kalandodról. Plusz így, hogy nem morally gray lett Sylvanas, mi jön le nekik a Hordáról, hogy egy fél kiegészítőre egy Hitler 2.0 a vezetőjük és ők ennek akár örülhetnek is? 😀 BFA-nál sajnos nem érzem úgy, hogy önmagától megáll, minden esemény benne valami előző dolognak a következménye, (bakker még az Arthas könyvet is retconolták, csak hogy Sylvanast kimagyarázhassák) és az egész kieg első fele egy ilyen átmeneti állapot, mert Garrosh 2.0-nak támadt egy kis heppje, nem tükrözi se a Horda, se az Alli magát, max utalás, hogy a jövőben is mindent szívesen retconolnak majd 2 percnyi "cool factor"-ért.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • http://afthrast.18sexy.eu Afthrast

    De tutorial zónát teljesen értem, és örülök is neki, csak félek, hogy ez is félmunka lesz. Konzol megjelenést viszont max akkor látok, ha elterjed a billentyűzet+egér a konzol játékosoknál, Shadowlandsban inkább visszaadják a spelleket, és így se fér ki semmi egy kontrollerre, a fun addon hozzá is kb 3 rétegnyi dupla gombos kombóra tudja csak kiosztani az alapképességeket, amikor kipróbáltam.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • PaneuropeanBattleRam

     Hidd el nem felesleges a kézenfogva végigvezetés.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • PaneuropeanBattleRam

  Remek, így közel 20-30 db karakter szintezése után, már nagyon várós volt valami új terület, mert okádok a kezdőzónáktól. (Teljesen mindegy, hogy horda vagy alli:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑