World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WARCRAFT zona_0611

Készült 2020. június 11. | írta Attila

23

Maldraxxus és a Necrolord Covenant

Áll a bál Maldraxxusban, a Necrolordok otthonában! Az öt uralkodó házból kettő elpusztult, a birodalom ura eltűnt, a megmaradt három ház meg ott tesz egymás alá, ahol tud. Nahát! A mi dolgunk lesz majd rendet tenni, valamikor majd ősz vége felé, ha megjelenik végre a Shadowlands, a WoW várva várt következő kiegészítője.

WELCOME TO MALDRAXXUS

Chaos has erupted in the Shadowlands. In the midst of fighting the Forsworn, the kyrian were ambushed by the very forces charged with defending the infinite realms of the Shadowlands: the militant Maldraxxi. The Archon of the Kyrian Covenant has sent you on a special mission to Maldraxxus to discover who ordered the attack—and demand answers.

It quickly becomes apparent that not all is well with the Necrolords. Two of the five ruling houses lie in ruins, and their collective leader, the Primus, is nowhere to be found. With order in freefall, the remaining three houses ruthlessly fight and sabotage one another by any means necessary to claim the Seat of the Primus—for whoever holds this ancient fortress commands the armies of the Shadowlands.

Folytatás a hivatalos weboldalon.

Tetszik(3)Nem tetszik(0)

Tags:


 • olasz

  Igazából necrolordot vagy necromancert berakhatnák classnak

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Triumka

   Nincs értelme, ott a Dk. Miben mutatna újat?

   LKban kellett volna berakni, de valami hájpabb class kellett, mint a Legionben a Dh 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • csabe

    Ranged dpsek még lehetnek ha már a dh-t és a warlockot is külön tudták szedni pedig minkettőnek a fel mágia az erőssége.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Profil_xd420

     Meg a pladint és a priestet.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ragadozo88

    Eredetileg a demon huntert se tartották lehetségesnek, a warlock miatt, aztán végül még is bevezették. Igaz hgoy cserébe a lockok elvesztették pár képességüket pl a demon formot.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • olasz

    És konkrétan lore szempontjából a blood drinkert is berakhatnák mert zul próféta mozgalmai wotlk ig vissza van vezetve és rengeteg spell is van a játékban erre épülve. Pl most bfa ban de regebbről is

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • ragadozo88

   Igaz csak kérdés van e értelme. Lore szempontból általában a megnevezések lehetnek rokon értelműek utalva adott classra, pl mage/wizard/conjurer/magi/Sorcceror stb Vagy lehet rang paladin, archmage, arch druid, high cheiftain. Szóval kérdés hogy akkor most mibe különbözzenek mert a necromancer tulajdonképpen egy mage, ami death magicel és plague magiccel dolgozik mint a dk, tulajdonképpen olyan kapcsolatban vannak mint a warlock és a demon hunter, az egyik fel/shadow/fire/void caster a másik meg ugyan ez csak assassin. Ugyan ez a helyzet a necromancerrel ő lényegében nem más mint egy caster unholy/blood/frost és nem assassin mint a dk. Ettől persze létre lehetne hozni, de akkor felmerül a kérdés hogy meddig menjenek el a classok behozásával. Mert ilyen tekintetben akkor jöhetne wizard és sorceress mint class, viszont az ő létrehozásukhoz elkéne venni néhány spellt a meglévő magetől vagy esetleg átkéne újra gondolni. Ugyanez a runemasterre az is egy mágus fajta csak runákkal dolgozik. Lehet teljesen újra kéne gondolni, az még jó is lenne. Hogy nem lennének classok csak az alap energia/varázslat típusok és az azokhoz tartozó spellek. Szal a játékos dönthetné el hogy a karaktere milyen felszerelést és milyen képességeket használ. Szóval ez alapján be lehetne sorolni őket. Pl ha valaki necro akar lenni akkor a warlcok és deathknight képességekből válogatna. A Sorcceror slow, buff debuff illetve polymorph és hex képeségekkel vértezné fel magát stb.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Makk

    Na ez a magadnak válogatod meg a képességet, soha a büdös életbe nem fog megtörténni. Évek óta, csak folyamatosan butítják a karakterek személyre szabását, szóval kétlem, hogy tesznek egy 180 fokos fordulatot és továbbfejlesztik azt amikor még lehetett is mivel variálni.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • ragadozo88

     Valószínű de amúgy azt is azért egyszerűsítették szerintem a casualósítás mellett, mert nem nagyon tudta az ember kihasználni, mert mindig megvolt a meta ami alapján az ember össze válogatta a talenteket, meg az itemeket. A lehetsőség ugyan ott volt de azt max szintezés közben lehetett érvényesíteni, azon kívül mindenki hasonló buildekkel talentelt és itemelt. Pl én is általában pl hunterrel beastmasterbe fejlődtem, de maxon az instázáshoz váltani kellett markmanshipre, legalább is wotlk alatt. Druidával meg általában feralba fejlődtem, full feralba, tehát minden talentet kimaxoltam feral ágon, így a bear és cat form közötti váltás majdhogynem spec váltással ért fel. Viszont maxon csináltam külön feral dps és külön feral tank specializációt, (ami azóta már guardian). Szóval én is sajnáltam mikor megszűnt mert az új talent rendszer egyszerű de aztán végig gondoltam hogy amúgy is csak 5-6 lehetőség volt classonként, ha a metát nézte az ember és így már nem is olyan zavaró. Ettől eltekintve örülnék ha vissza jönne.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Profil_xd420

      Nem meta talentjaim voltak classicon warriorral még is működött és ony-t mc-t végig tankoltam vele (dire maul előtt volt). Ha működik a karaktered arra a rolera amire hozod senki nem szól egy szót se classicon, de retailen, ha véletlenül talász is patch nap után valamit ami működik és nincs fent icy-n az emberek le se állnak veled játszani (foggyos magyar guild leader ugatta, hogy szar a dh buildem, mert sustain dmg-re talentoltam folyamat elwipoltunk az első 30 mp-be ez legion második raidje előtt volt.) Amúgy másnap már fent is volt icy-n mert akinek megvolt a fejes legendarija az minden fighton deamon formba tudott maradni.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Elhiszem, és bár nekem erről csak tört szerveres tapasztalataim vannak bctől, viszont wotlk kieg óta mindenki belebuzul a dps méterbe, és ha nem hozta valaki a minimálisan elvárt szintet akkor kidobták vagy nem mentek vele még egy kört. Persze voltak normális csapatok is akiket nem érdekelt, azokkal lehetett is normálisan játszani, de mindig volt legalább egy ember aki megnézte a speceket meg az itemeket, és szólt ha nem az volt ami szerinte a meta. Nekem is van demon hunterem de még nem voltam vele raiden, és legiont dpsként toltam vele. Bfa alatt váltottam tankra, csak de ott is csak dungeonba szoktam menni.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Makk

      Hát ha normálisak az emberek, nem kell ezzel gond legyen. Nyomtam HC mód is raidezést meg semi HC is, a jó hozzáállás az, ha van egy megfelelő talented, ami alkalmas a raidre és lemennek a bossok gond nélkül, akkor csak azok lovagolnak, hogy nem jó a talent akik teljesen agyatlanok már elnézést. Ráadásul nem is beszélve arról, hogy olyannyira fight függő minden...

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Hát igen meg akiknek időre kell minden, és rohannak hogy mehessenek még egy kört ugyanabból. Emlékszem wotlk törtön volt az hogy mikor az első karimat húztam akkor 80ason de még 1500as gear scoreal mindenki csúnyán nézett az emberre, ha ment hc dungoenbe, mert könnyű volt wipeolódni, később mikor már mindenki felcuccolt akkor már nem volt gond, mert mindenki full lila cuccokban mászkált szal hogy egy egy friss 80as jött az nem osztott nem szorzott. Kivéve persze azoknál akik a sebességre mentek és mindent is 10 percen belül kellett végig vinni. Szerencsée utóbbi ritkább volt mint a gs vagy dps miatti hiszti.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Profil_xd420

      de én pont arról írtam, hogy régebbi kiegekben nem voltak az emeberek dps méterbe belebuzulva és nem is várta el a játék, hogy bele legyél, mivel classicba fontos a mana és treath menegment ezért nagyon nem probléma, ha defensivebb vagy. Amúgy meg wotlk-ban se volt nagyon probléma abból, ha metát törtél csak a Tauri wow szerveren találkoztam azzal, ahol kijelentették, hogy azért nem tudok raidet tankolni, mert nem csak full stamos socketjeim vannak (mert biztos attól a plusz 100hp-től többet fognak healelni a healek)... A magyar tört szerverek a wow legalja egy csomó ember elvan szállva magától, hogy mit értek el ott, milyen pvp ratingjük volt, közben meg egy csomóan hajnalba farmolták a ratinget, úgy hogy csináltak vagy vettek alis karikat és egyszerre jelentkeztek be vele arénára majd egyszerűen csak kiléptek.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Na igen akkor lehet az volt a gond mert én is ott játszottam. Pontosabban még mindig csak ritkábban mert most már eredetin is játszok és azt többet. Bár a külföldi cata szerverek se voltak sokkal jobbak ilyen téren. Ez az arénás dolog hogy volt? A hajnali időpontba maguk ellen játszottak több accountal?

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Profil_xd420

      Ja hajnali időpontokban maguk ellen játszottak.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Ez ravasz ha ezt tudtam volna akkor így szereztem volna pvp cuccokat :D. Bár cak 2 accountom van, és csak az egyiken voltak maxos karijaim még cata alatt.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • olasz

    Necromancer pl...... acid spec. Olyan még eddig nem volt. Naxxban sok példát látni. Egy csontváz idézős erősítős . És egy 3. Spec ami pl lehetne maga a dark ranger azaz shadow hunter szerű. Aztán amit évek óta írkálok classként konkrétan wotlk óta. Golem master mint class . Rengeteg spellt lehetne rá csinálni (amolyan runamaster) gólemes petes dps spec. Lehetne egy tank spec amikor a pet tankol rendesen. És egy 3. Amikor maga ő változik át bármi féle azerothon fellelhető golemmé :p vagy a diablo 2 ből a gólemek :p persze am tudom. Túl élénk a fantáziám. De legalább ezek egyedülálló gondolatok. Nem az hogy hmm... lesz dh locktól elvesszük a démonformot cső....(azóta nem lockozok) :/

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • ragadozo88

     Na jah de ha a necromancer önállók class akkor a dark ranger és a shadow hunter is lehetne önálló class, bár ezek mondjuk inkább rangok, nem igazi classok, mert a dark ranger az sima ranger csak undeadekből, a shadow hunter meg egyfajta rogue képességekkel rendelkező witchdoctor hunter :D. Hát igen lore alapján bizony nincsenek éles határok, sok lehet az átmenet és a combo :D. A golemes inkább shamannak tudnám elképzelni, hogy elementálokat irányít petként vagy elementállá változik :). Firenél burst damage, waternél heal, és splash, frost slow, earth tank, air duration és cooldown csökkentés illetve lightning spellek. Amúgy loreban van golem master? Mert elvileg golemet bármilyen varázsló tud csinálni. Attól függ hogy milyen golem hogy milyen magicel itatják át a létrehozásakor. Viszont az enhancement shaman lehetne tank :D. Tisztán látszik hogy annak készült akkor mikor még a horda oldalon nem lehetett pala :). Vagy ha nem is annak készült de lehetne az :). Az acid nem rossz, de elvileg a plaguen belül van az is, bár az nem nature damages asszem de maró dolgok vannak :D.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Dyrah

   Amúgy lehet h shadowlands közepe fele bejelentek valami új classot mert ezzel a kiegészítővel aktuális lenne

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • olasz

    Szerintem is 🙂

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Skip

    Nincs már aktuális/nem aktuális és hasonló 2 kiegészítőnkénti szabály, most "when it feels appropriate" elv uralkodik. De Torghast és az új class-specifikus AP rendszer miatt szerintem már a megjelenés előtt be kéne tervezni az új classt, szóval elég valószínűtlen.
    Más: Ez a dungeon az első ami igazán tetszik a Shadowlands insták közül, méreteire raidnek is simán elmenne, végre nem szűk klausztrofób érzésű folyosókon kell navigálni ahol magadra húzod az összes felesleges trasht - amiből gondolom lesz bőven. Úgy tűnik ez az új irány, hogy több féle pack meg patrol lesz egy útvonalon és a csapat összeállítástól függően kell majd megválasztani, hogy melyik mechanikát akarjátok megoldani a többit meg skippelni.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Profil_xd420

     A nyilt terekkel az a baj, hogy 5-6 évnél idősebb gépek már 15 fővel is 40fps alá eshetnek raiden belüli nagy tereknél. Ez volt legion második raidje alatt is .

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑