WARCRAFT heir_0805

Készült 2020. augusztus 5. | írta Attila

2

A Heirloomok jövője

A Shadowlands (vagy ahogy ilyenkor mindig hozzá szoktam tenni, “9.0-ás patch megjelenése után”) a Heirloomok elvesztik Heirloom jellegüket, azaz nem fognak XP bónuszt adni! Mielőtt éktelen haragra gerjednél, nem árt tudnod, hogy a szintezés sokkal gyorsabb lesz, mint most. Egy új karaktert kb. 15-20 óra lesz felhúzni a maximális szintre. Nem kell magukat a Heirloomokat se kukába dobnunk, hiszen hasznos set bónuszokat fognak adni majd a jövőben, mégpedig az alábbi módon.

Leading into Shadowlands, the leveling experience will undertake a complete rehaul – the current max level 120 will be squished down to level 50, a new introductory excursion that will teach you the fundamentals of the new character that you created, and a new starting experience 6 that will allow you to select an expansion to level through and experience its full story.

Heirlooms and other experience gained bonuses were originally introduced as a quick fix for alts to not have to spend over 100 hours leveling. With the revamped leveling experience, you can look forward to reaching the new max level more than twice as fast than before. With the quicker leveling experience, the fundamental problem to the long leveling process has been solved and we found that the experience bonuses that come from Heirlooms were no longer necessary and instead, made the new leveling experience feel very awkward with the extra leveling speed.

We want to ensure that players’ investment in these Heirlooms continues to offer unique benefits while leveling, so we’re planning to replace the experience bonus on Heirlooms with unique Heirloom set bonuses.

 • (2) Set: Rested experience consumed is reduced by 30%.
 • (3) Set: Increases your out-of-combat regeneration in the outdoors, normal dungeons and battlegrounds.
 • (4) Set: Gaining a level triggers Burst of Knowledge, dealing Holy damage to nearby enemies and granting you 40% primary stat for 2 minutes. Defeating additional enemies extends this effect, up to 2 additional minutes.
 • (6) Set: Rested experience consumed is reduced by an additional 30%.

The new set bonus can be obtained from all Heirloom pieces except weapons and trinkets. Please keep in mind that the new Heirloom set bonuses are a work in progress and may have additional changes during the course of development and testing.

There are a few other experience bonus items that will also see changes due to the new leveling experience. Monks Peak of Serenity Enlightenment buff will be changed to granting rested experience and Elixir of Ancient Knowledge, Elixir of the Rapid Mind, and Excess Potion of Accelerated Learning will become Poor quality and no longer usable. The Draught of Ten Lands will still retain the 10% experience bonus but will now be capped at level 50.

We hope that you look forward to the new leveling changes that introduces a faster and more flexible leveling experience than ever before.

Tetszik(7)Nem tetszik(0)

Tags: ,


2 komment érkezett a(z) A Heirloomok jövője poszthoz

 1. Adi91 mondja:

  Vegyes érzelmeim vannak ennek kapcsán:

  - A szintezés gyorsabb lett, valszeg valóban nincs szükség +50% XP-re a Heirloom-okból, valamennyire jogos ezen képesség kivezetése

  - Viszont ezek a set bónuszok mégis mik a f.szomok? Szintlépéskor egy két perces buff. Na ne már.

  Ki lehetett volna értelmes bónuszokat is találni: Ez megint csak az, hogy van egy jó elgondolás, csapnivaló kivitelezéssel.

  Emiatt kicsit én lehúzva is érzem magam, hiszen a Heirloom-ok maxra húzása több tízezer, de lehet százezer gold is volt, és ez most félig meddig kárba vész. Ezek a gyatra bónuszok közel sem érnek annyit, mint amennyit a Heirloomok jelenleg jelentenek.

  Esetleg ezeket lehetne kompenzálni azzal, hogy adott kisebb szinteken OP statokat adna a Heirloom, nagyságrendileg olyanokat, mint egy 101-es karakternek egy Legendary item a Legion-ben. Ha már annyira használható dolgot nem ad, mint korábban, legalább valami plusz legyen benne.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Afthrast mondja:

   Ezekre pénzt kiadni ugyanaz a kategória mint tierek elején a nagy pénzekért BOE epiceket venni. Úgy érdemes csak hozzáállni, hogy megvételkor az aktuális célra megéri-e a befektetés, mert később nem tudhatjuk mennyit fog érni, de akkor annyit megér, amire akarjuk használni. 110-120-ra felhúzni a létező összes heirloomot pl. több, mint fél millió gold, ha valaki úgy volt ezzel az összeggel, hogy persze, legyen 110-120-as minden heirloomja, azt vagy nem nagyon hatotta meg az összeg (mert miért költené el a jelenlegi pénzét ami másra is kellhet csak azért, hogy majd valamikor a jövőben, LEHET, hogy használni fogja), vagy egy konkrét céllal vette meg amire úgy ítélte, hogy megéri (pl. felhúzni gyorsabban 10 karaktert mert a 3 délutános BFA szintezést leredukálja 2 délutánra és 10 karakterrel megspórolt 10 délutánt, ami alatt tud valami mást csinálni). Ha a megvétel akkori célját teljesítette, akkor hogy később mi történik vele, nem fontos. Ha pedig valaki úgy kiadott pénzt rá, hogy "majd egyszer kelleni fog" és akkora összeg az a pénz, hogy fájó pont, hogy megváltozott, akkor kicsit jobban át kell gondolni a költekezést (ne költse el a pénzét valamire ami csak LEHET, hogy később jól jön, de amúgy kellett volna másra a pénz).

   Egyébként az 1-100-ig 200k gold nem komoly összeg, amikor napi pár kör játékkal tartható az előfizetés goldból ami nemrég még ennyi volt, hát még legionben, ahol 3-4 karakter order halljával meg lehetett keresni az előfizut, nem véletlenül tettek be AH dínó és társai gold sinkeket a játékba, nagyon elszállt a játékosok pénze, ahhoz képest az 1-110-ig 400k gold nem is összeg a kieg 2 éve alatt, de még ha maradt belőle akkor BFA elején az 500k sem. Ezek az árak persze arra vannak, ha valaki mindenből az összes verziót megveszi, 4 vállvédő, 3 fejes, 2-3 legs, chest, stb egy-egy kategórián belül is (plate, mail, etc.).

   Minden esetre az "OP"-ságából nem vesztett attól, hogy az XP-t leszedték róla, aki arra használta, hogy felöltözzön minden szinten kb "rare" gearbe az most ugyanott lesz. Aki pedig azért vette meg, hogy eddig ne szúrja tökön magát a szintezéstől azzal az 50-55% xp-vel amivel kb 30%-al tart kevesebb időbe szintezés, az pedig eddig jól kihasználta, megérte az eddigi tevékenységért az árát, innentől meg nem fog kelleni, mert 80%-al kevesebb időbe fog telleni. Arról nem is beszélve, hogy a szintezés közbeni "fejlődésből" durván kiveszi a hangulatot az, hogy soha nem lehet leváltani a fele gearből semmit sem.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑