World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WARCRAFT after_0827a

Készült 2020. augusztus 27. | írta Attila

49

Shadowlands Afterlives: Bastion

Atya-gatya! 😮

Uther the Lightbringer, Paladin of the Silver Hand, met an untimely demise … but his service is not done. When he passes into the afterlife, Devos – a Paragon of Bastion – takes Uther under her wing, only to learn that some mortal wounds run deeper than she could imagine.
Tetszik(7)Nem tetszik(1)

Tags: , ,


 • Adam Bond

  Na ezt is megertuk, hogy a penznyomda no.1 MMO WoW, indie vizualis novella stilusban promozza a jatekat. Pedig 16 ev utan mar legalabb a 2004-es intro szintjen kellene lennie a jatekuknak, ha nem csak fejos tehennek tartanak a jatekosokat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Attila Nagy

   Eddig hol voltál? Már a BFA is így volt felvezetve.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • rapbandita

    ha jól emlékszem már WoD is így került felvezetésre
    nekem nagyon tetszenek, szívesen nézném őket akár egész estés verzióban is, de én már csak egy ilyen no-brainer fejős tehén volnék..

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Attila

   Lesznek rendes render videók is. Ez a mini sorozat szeptember végéig kifut. Nem fogják ellőni egyszerre az összes puskaport.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

  Kicsit már túl van futtatva ez az Uther-Arthas dolog, nem? Biztosan az én információim hiányosak ezzel a Bastion dologgal kapcsolatban (köze van a covenant izéhez?) de semmilyen szinten nem érdekes számomra. Pedig fel-fel merül bennem mostanában hogy valami leárazásnál csak bele kéne nézni az új kiegbe a sztori miatt viszont ez, hogy ezer éves arcokkal jönnek valami sótlan koncepcióban az nem túlságosan hozza meg a kedvem. Mondjuk már az intro is olyan volt nekem, hogy ok, végülis nem rossz, hozzá tudom képzelni hogy ez igazán fasza legyen de nem egyszer tapasztaltam már meg, hogy egy nagyon jó koncepció vagy intro után (legfőképpen Cata és WoD) dögunalom kiegészítő lett belőle, szóval már erős fenntartásokkal kezelem az ilyet. A gameplay nagyon régóta nem az én világom de a sztori azért nagyobb részt mindig tudott szórakoztatni. Most már ez sincs meg.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • rapbandita

   Horda oldalról tudok neked nyilatkozni.

   Az elmúlt időszak Sylvanas felemelkedéséről és bukásáról szólt/fog szólni. Ha jobban elmerülnél benne ott az internet. (Warchief pozíciót pedig kiírták a kozigallas.hu-n)

   Valami nagy katyvasz miatt a túlvilágon fogunk kikötni, ezt hívják Shadowlands-nek. Hogy mi található a túlvilágon? Holtak lelkei. Miért kell meglepődni ezen?

   Én személy szerint nem bánom, ha régi ismerős arcok újra és újra felbukkannak (ennél nagyobb bajunk ne legyen soha!), lesz mellette bőven elég újdonság is. Ezek a kisfilmek egyébként arra is baromi jók, hogy felvegyék a fonalat azok a játékosok is, akik most fognak bekapcsolódni a warcraft világába.

   Amúgy szoktál sorozatokat nézni? Ott nem unod, hosszú évadokon keresztül mindig ugyanazt a főszereplőt? Nem Stratholme-t rohanják le megint, csak megint lesz Uther, de teljesen "új dolgokkal" fog molyolni. Mi ebben a baj? Nem értem, miért lenne ez sótlan, vagy unalmas?

   Amúgy a revamp, meg squish miatt soha jobb időpont, hogy visszagyere játszani, sokan úgy várják a kieget BFA után mint a messiást és a korai visszajelzések alapján csípik is az emberek. (a legnagyobb felháborodás kb a mage class design körül tapasztalható, szóval egyelőre nincs min szégyenkeznie a Blizzardnak)

   Szeretem amikor már előre temetik az olyan arcok a játékot, meg pörögnek ezerrel fórumon, akik a "convenant izé"-re meg "Bastion dologra" hivatkoznak, meg már tulajdonképpen nem is wowoznak, mert a játék már nem gyere be nekik. Én valahogy catában, sőt még BfA-ban is megleltem az örömöt, a kihívást, gondolom most sem lesz ez másképp.

   Még egy adalék: mindenki odáig van meg vissza a legiontől..hát lore szempontból ez volt a 3. (vagy már 4.?) eljövetel, mégsem panaszkodott senki. Szegény Uther, Kael meg már évek óta el van ásva, azon meg rögtön sírunk, ha felbukkanak egy rövid mellékszerep erejéig? 😀

   na puszika, nyuszika
   2 hónap! HF

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

    Pont azért nem szoktam sorozatokat nézni mert teljesen feleslegesen nyujtják mint a rétestésztát és ettöl válik dögunalommá számomra. A Legion pl ezért is volt jo mert mertek beáldozni fö karaktereket (még ha az egyik legrégebbi kedvencem, VolJin is áldozatául esett ennek), felrázni a cselekményt. Egyébként ott jol lett bemesélve a sokadik Legion eljövetel, mert nem azzal van bajom hogy ha ujra elövesznek dolgokat hanem ha a levegöben log. Mint most ez az Uther Arthas dolog. Számomra már az nem érthetö hogy hogyan jut ebbe a világba Uther amikor a Frostmourneal ölték meg. Tudtommal van ott valami csavar a lelkekkel, itt meg elintézik annyival hogy frodósat játszik Uther.

    Én nem temetek elöre semmit. Classiccal játszom aktivan, bcvel fogok, de ettöl még érdekel a történet hiszen a warcraft 3 ota imádom ezt a világot (még ha ez kiegészitönként egyre kevésbé igaz), BfA-ig minden kieg day one volt nálam, szoval itt csak az a kérdés hogy eltudja e még érni nálam a Blizzard hogy valaha ujra feltelepitsem a retailt. Amugy teljesen hidegen hagy a sorsa de szeretném ha ez nem lenne igy.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • rapbandita

     pletykálják rég óta, hogy talán Voljin is jut majd némi szerephez. pre-purchase mon!

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

      BfAban Bwonsamdival volt valami kavarás ahol ujra elökerült Vol'jin de félbeszakadt a cselekményszál, legalábbis ameddig én eljutottam vele (második raidig játszottam a kieggel). Nem tudom hogy utána került e pont a sztori végére.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • ragadozo88

     Először én is azt kérdeztem, hogy Uther hogy lehet itt, mert úgy tűnt nekem hogy sok időt töltött a bastionbe, hogy a csaj kitudta elemezni a viselkedését stb. Plusz ugy eaz is megkavaró volt hogy Uther annyira indulatos volt mintha Arhat épp most végzett vele. Viszont a lényeg hogy Uther Artha halála pontosabban a Frosmourne összetörésekor kerül ide, mert akkor mindenki kiszabadul a kardból.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Ensomhet

   Ez az első kiegészítő, ami megjelenését már nem várom. Már a BFA is elég érdektelen volt, ez meg még inkább annak tűnik. Egy jó dolog azért van, hogy lesz újra instant prayer of mending discen (ha jól láttam) 😛

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

    Engem a BfA intrója azonnal megvett, konkrétan a kedvencem az összes közül. Aztán amiket kiadtak cgi-ket közben, azok is nagyon betaláltak, eléggé éltem ezt a Saurfang vonalat. De a zónák és a zenék is elég jók lettek, szoval müvészileg nekem nagyon teszett. Belegondolva, vanilla és BC után talán ezt raknám harmadik helyre ilyen szempontból. Ami a többi részét tekintve elég furcsa még számomra is. 🙂

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://disqus-XpbdEe0gnK.cloobrgbul.ru sabe

  Sharon Stone szárnyakkal

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • warruth

  Elnézést a kukacoskodásért, de ha valakit megölnek a Frostmourne-nal, annak a lelkét be kéne börtönöznie a kardnak, nem? Aki így hal meg, annak a lelkének nem kéne mennie se Shadowlandsba, se a pokolba, se a menyországba, se a Valhallába, se a Hadesba, se a Nirvánába, se a Foo Fightersbe se bármilyen egyéb párhuzamos vagy merőleges univerziumba, hanem ott kéne maradnia a kardban bebörtözözve, amíg a kard össze nem törik. Így szabadult ki Terenas király meg a többi szerencsétlen lélek ki is, amit a kard vett el.
  Ez akkor most retcon, vagy csak egy újabb spirituális/teológiai megközelítés?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • rapbandita

   Lehet, hogy a korona kettéhasításával a lelkek is kiszabadultak. Lehet, hogy a Frostmourne-t is betöri valami lelkes kezdő enchanter a kieg elején. a Franc tudja. Bár ha jól emlékszem már Blizzconon is emlegették, hogy Uther azóta aktívan tevékenykedik Bastion-ban, szóval lehet, hogy itt valóban lesz egy logikai bukfenc. Meglássuk.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • warruth

    Frostmourne már Arhas-LK bukásakor összetört, és a lelkek akkor kiszabadultak. Kérdés, hogy Uther miért nincs köztük, ő hogy került ehelyett Bastionba?
    A videó eseménye meg nem most (BFA) játszódik, hanem sokkal régebben közvetlenül Uther halálakor, illeve azután. Ehhez képest a korona csak sokkal később fog kettéhasadni.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • ragadozo88

     Nem derül ki hogy kik szabadultak ki, csak az hogy ők fogták le Arhast, mer talakként csak Terenas jelenik meg a többiek elmennek, miután Arthas meghal. Szal ilyen értelemben a Kyrianok magukhoz teleportálhatták miután érezték hogy kiszabadult a kardból.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ragadozo88

    A kard már a wrath of the lich king idején össze tört Tirion által, ezért is kell a legion alatt, a frost dknak megkeresni a darabjait hoyg össze rakja magának, a legion elleni harchoz.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • jaurin

   Láthatóan ( 3:38-nál ) kettészakadt a lelke, fele ment Frostmourne-ba, fele a mennybe Bastionba.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • rapbandita

    és a helyes megfejtők megint a végére maradtak

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ragadozo88

    Mondjuk ezt nem hívnám ketté szakadásnak bár a video erre utal, inkább azt tudom elképzelni hogy a kyrian resselő varázslat, már akkor végre akart hajtódni csak nem sikerült a kard miatt :).

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Skip

   Nincs retcon, Uther lelkének egyik fele a kardban van, a másik ment a túlvilágba. Ha újranézed a jelenetet az animációban van egy fényes lélek ami hátrafelé távozik, pont ez a lényege, hogy Uther spirituálisan kettészakadt valami miatt és nincsenek rendben a dolgok a Maw körül.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

    Szerintem mindenki látta és felfogta hogy kettészakadt de jó, oké, és? Most ez vagy direkt "először nem érted de késöbb jön az info és akkor összeáll a kép" vagy valami egyedi eset, hogy lehessen megint Arthasozni meg Utherezni. A pesszimista énem inkább ez utóbbit feltételezi.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Afthrast

   Igen, retcon. Ahogy mondják a többiek, látszik, hogy fele lélek ide, fele oda, de ez eddig nem így működött a Frostmourne-al, nem volt ilyen információ, szóval retcon. Kérdés, hogy akkor hol van a másik fele a lelkének, miután kiszabadul a Frostmourne-ból? Plusz jó kérdés miért kell Arthas-t a Maw-ba dobni, amikor Sylvanas "bűneivel" (LK halálakor még minimális, ha egyáltalán volt) is oda került alapból, de gondolom csak jól esett nekik.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ragadozo88

    Szerintem nem ketté vált csak ugye megkarcolta a lelkét, lásd scar the spirit, szóval a kardban volt majd amikor az össze tört, akkor bekerült a bastionbe, mert a kyhrianok resselték, viszont a kard okozta seb még ott van rajta. Ezért fura ezeket a videokat nézni, mert van amiket szószerint kell venni van amit képletsen, és van amikor egy videon belül változik a kettő. PL Jainás bemutató video bfa alatt.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Afthrast

     Az idő múlását eléggé úgy szemléltették, hogy Uther viszonylag régóta ott van Bastion-ben, nem azalatt a 30 másodperc alatt került oda, mutatkoztak be, gyakoroltak, vitatkoztak, majd kapott szárnyakat, ami eltelt aközött, hogy kettétört a kard és kimúlt Arthas, legalábbis szerintem.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Igen először én is ezt hittem, de valahol olvastam hogy Arthas halála után van. Csak eléggé úgy van össze vágva hogy valóban így tűnik. De végül is a csaj a pszihológiai elemzést elvégezhette korábban is, vagy képességből, varázslattal, szal nem feltétlen kellett neki a hagyományos terapauta módszerekkel elemeznie Uthert.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Afthrast

      Lehet, de hivatalos post-ig én azért abban hiszek amit a videóba tettek, ha majd blue postban retconolni akarják ezt is, hát legyen. 😀
      A csaj amint mondják tanítja Uthert, rendesen társalognak, hozzáér, miután Arthas meghal és megy hozzá a csaj az archonnal való veszekedés után, hogy itt az idő a felemelkedésedre, Uther nem meglepetten néz rá, hogy ki a franc vagy te, csak most kerültem ide, mert a csaj előre hókuszpókuszolt egy Uther lélekdarabot.
      A másik, ha ami Azerothon 30 másodperc, az a Shadowlandsen eltarthat napokig, hetekig, hónapokig, azzal pedig az a gond, hogy azt még bejelentéskor mondták, hogy az idő lassabban telik Shadowlandsben, vagyis pont a fordítottja lenne, ami Shadowlandsben egy rövid idő, az alatt Azeorthon évek telhetnek el.
      Azért is gondolom, hogy Uther lelkének ténylegesen ott kellett lennie Bastion-ben, mert abból tudta csak meg, hogy a Frostmourne-ban a Maw ereje van (ami szintén retcon) - ha mindenkit így előre meg tudnának hókuszpókuszolni, azért van egy olyan sejtésem, hogy előbb találkoztak volna a problémával, mint Uther.
      Végül pedig semmi értelme annak, hogy azt látja előre a csaj, hogy szét van törve a lelke Uthernek, ha nincs ténylegesen Bastion-ben, mert ha teljességében a kardban lenne és csak akkor szabadulna ki, amikor széttörik, nem lenne széttörve a lelke, egy helyen lett volna végig.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Szerintem az hogy kard ereje a mawből ered nem feltétlen retcon, Mert ugye csak annyit tudunk hogy a páncélt vagy kiljaden, vagy Sergaras csinálta, a karddal együtt és abba zárták Nerzul lelkét, de a páncél eredete tudomásom szerint ismeretlen, azon túl hogy legion vezetők valamelyike készítette. Szal ilyen tekintetben simán lehet hogy az undeath képességet/technológiát a shadwolandsról vették. Főleg mivel a shawoslandsi népek egyike konkrétan ezzel foglalkozik.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Igaz, eddig a leglogikusabbnak az tűnik, ha Arthas felett nem hoztak egyből itéletet. Tehát Arthas meghalt, Uther lelke kiszabadult,mindkettejük lelke ki lett választva valaki áltál, ezért a shadowlandsre kerülnek. Ahol Uther kiképzik, viszont Arthas felett még nincs ítélet. Ez arra is utal hogy Arthas nincs eszméleténél, miközben a mawba dobják.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Afthrast

      Ez is lehet, minden esetre a videóban képkockáról képkockára látszik, ahogy Uther lelke egy kék és egy arany színű részre válik a fehérből és a kék bele megy a Frostmourne-ba, az arany pedig elszáll az égbe.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Igen azt láttam, szal azt azzal magyarázom, hogy amikor a kard be akarta szívni, akkor castolták a kyriánok a revive spellt amit a shadowlandsre hívta. Viszont kérdés hogy akkor hogy beszélt a játékosokkal mikor azok el akarták lopni a kardot. Bár ezt lehetne azzal magyarázni hogy bár a kard nem bírta elkapni, de a hatással van rá egy varázslaton keresztül, ami magyarázná a sebhelyet is ami Utheren van. Szal ezen a varázslaton keresztül akár figyelmeztethette is a playereket :).

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Afthrast

      Őszintén szólva nem tudom mire akarsz kilyukadni ezzel a továbbgondolással, mi a baj azzal, ami kézen foghatóan benne van a videóban?

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Csak szeretem magamnak megmagyarázni. Mert enélkül Uther halandóknak valü segítsége amikor azok el akarják lopni a kardot és bastionben létének nincs értelme. :). Szal amíg nincs rá hivatalos magyarázat ré hogy tényleg lemásolódott, addig egy Uthernek kezelem ezzel a magyarázattal :). Aztán a többi majd később kiderül.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Afthrast

      Javíts ki, ha rosszul emlékszem, de Halls of Reflection-ben volt Uther, konkrétan a kardból jött ki. Az a lelkének az a része, ami a kardba ment, Bastion-ben meg a másik. Az maga a retcon a videóban, hogy szétvált a lelke, eddig erről nem volt szó és példa sem. Nem két külön Uther van, hanem egy Uther-nek két darabja.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Jól emlékszel a HoR alatt van ez a jelenet. A klónozás, az az én megfogalmazásom, mert ebben a koncepcióban a 2 fél lélek hibás :), Még átvitt értelemben is mert mindkét esetben teljesnek látszik. Általában a ketté váló storykban a 2 személyiség együtt egész, viszont ebben az esetben, az eddigi tartalmak alapján ez nem történt meg. Mert a HoR-ban is teljesnek tűnik a személyisége, meg a bastionös videoba, bár utóbbiba kicsit bosszúállóan viselkedik önmagához képest, de semmi olyat ami ne lenne érthető tekintve, hogy Arthas miket tett. Mindenesetre a másik másolós eset Variannal történt, mieltőt újra bekerült a játékba, még a fogsága alatt, de aztán végül őt újra egyesítették magával. Szal kérdés itt mi lesz a konepció.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Szolo

    Uther a leszúrása előtt (0:32) mondja, hogy: Light! Save my soul!
    Egyszerűen a Szent Fény némileg közbe tudott avatkozni, és Uther lelkének egy részét megmentette. Nem először látunk ilyen "isteni közbeavatkozást" a WoW sztorijában.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Afthrast

     @ragadozo88:disqus A kardot a nathrezim-ek készítették, ami már eleve egy retcon volt, mert WC3-ban Tichondrius még azt mondja, hogy a Lich King készítette.
     De a retcon konszenzusos definíciója szerint ez egy retcon, nem csak akkor retcon valami, ha olyat változtat meg, aminek semmi értelme/plothole-t csinál, akkor is retcon, ha visszamenőlegesen plusz információt tesz bele valamiről, hogy illeszkedjen a világ kontinuitásához (szűkebb kör, ha olyan információt, amire a kutya se gondolt).
     Vannak jobb és rosszabb retconok, a WoW-nál azért kezd nekem izzadságszagú lenni, mert azért legtöbbször olyan retcont csinálnak, ami plotholet hoz létre, totál feleslegesen, mert nem ad többet hozzá a világhoz, nem azért keletkeznek plotholeok/változnak meg karakterek egyik pillanatról a másikra, hogy így egy epikus világot adjanak át, hanem csak pár másodperc "cool factor"-ért, ahelyett, hogy új, menő dolgokat találnának ki.
     Attól függetlenül retconok ezek, hogy kimagyarázható-e a jelenlegi sztorival, vagy sem. Ha igen, az egy szerencsésebb retcon. (Azért mondom szerencsésebbnek "jobb" helyett, mert a Creative Director Afrasiabi már bebizonyította, hogy maga se látja át a világot és így olyan hülyeségeket jelent ki interjúban, hogy "Sylvanas mindig is gonosz volt", Christie Golden meg a saját könyvét retconoltatja, szóval nehezen hiszem el, hogy ténylegesen azért megy el egy retcon, mert gondosan körbenéztek, hogy nem ütközik-e semmivel).

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Az ismert stroyban nem ismerek plotholeokat, amiket ne lehetne megmagyárzni hogy ne zavarja continuitást, bár a könyvek közül nem olvastam mindet. Engem addig nem szokott zavarni amíg kiegészít (pl draeneiek) vagy olyat módosít amit lehet máshogy hinni. Pl Sylvanas motivációját sose ismertük igazán, mert belső monológjai nem nagyon voltak azóta hogy meghalt Arthas. Bár nem tudom mert azt a könyvet ami ezt kifejti nem olvastam csak egy magyar össze foglaló cikket. Mindenesetre tudtommal a cata óta nem ismerjük a motivációját, a fejéből csak abból lehet feltételezni amiket hangosan mond más karaktereknek. Egyébként az ő storyjára kíváncsi leszek hogy csinál e valamit amive justifyolni tudja azokat a dolgokat amiket tett, de ha igen akkr is erős redemption storyra lesz szüksége, és még így is sokan lesznek mérgesek rá. Viszont ha tényleg gonosz let takkor is kell valami motiváció. Én cata alatt gyanakodtam rá, de mindig ügyesen kidumálta magát, aztán a voljinért aggódás elég őszintének tűnt. Viszont ezt a párbaj utáni you are nothingot nem tudtam hova rakni, illetve kérdés a set us all free, az tényleges szabadságot akar mindenkinek, amit az után kétlek hogy a népét megölette, mikor azok találkozni akartak a még élő rokonaikkal. Vgy pedig csak egy duma, amivel justifyolni szeretné amit tesz. Egyébként végül is ha legiont csinálta a kardot, akkor mindegy, mert bárki is csinálta, csinálhatta sergaras "tervrajza" alapján, és ha jól tudom akkor a shadolandsas masina is titán eredetű cucc, bár utóbbiba nem vagyok biztos.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Afthrast

      Plothole: nem követi az ismert logikát, ilyen pl., ha valami/valaki olyan dolgot csinál, ami nem állt addig hatalmában, de ilyen az is, hogy egy-egy karakter magyarázat nélkül megváltoztatja a viselkedését, ebből pedig van dögivel. Szerintem te olyan plotholeokra gondolsz, mint amikor a red shirt guy szólt Metzenéknek, hogy a cata bétában rossz karakter van a council of three hammers-ben (Kurdran, Falstad helyett). Ha az bent maradt volna, plothole lenne, de release előtt kijavították.
      Ha pedig visszamenőlegesen kell kijavítani valamit/hozzáadni valamit, hogy ne legyen plothole, az (is) retcon. "Uther Bastionben mielőtt meghal Arthas" plothole lett volna, mivel hozzáadták, hogy szétszakad a lelke és része kard, része Bastion, ezért retcon lett, mert eddig nem volt ilyen információ, de persze nem csak akkor retcon valami, ha kifejezetten kimagyaráz egy plotholet, csak általában arra használják. Illidan szintén egy jó példa erre.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Oksi így elfogadom, eddig a retconnál azt hittem hogy az ellenmondásokesetében számít annak, mert főleg ilyen helyzetekben találkoztam vele, pl a dc univerzumban robin halála, aztán követkző részben még is él magyarázat nélkül. Ezért használtam a plothole-t az előzö kommentembe mert ezt is az ilyen helyzetekre akartam használni, de aztán rájöttem hogy igazából a plot hole is csak megmagyarázatlan változások. Mindenesetre, a wowban nem ismerek olyat ami teljesen ellentmondás, bár igaz hogy ha valami annak látszik akkor kiszoktam egészíteni valamivel ami igazolhatja ezt :). pl a falstadosnál is lehetett volna hogy írnak valami storyt hogy miért ő van ott. Ami retcon lett volna, de nem ellentmondás :). Viszont így hogy törölték így pláne. Lehet story írónakk éne hozzájuk jelentkeznem :D, mert általában elég jól emlékszek karakterekre, legalább is ha egyszer már ismertem a storyjukat. Bár az is igaz hogy minden egyes npc storyját nehéz lehet fejben tartani. Bár erre is kidolgoztam egy rendszert, hogy milyen adatbázist lehetne csinálni, aminek a segítségével könnyen vissza tudnák keresni, hogy melyik karakter ki és milyen kapcsolatba kerül a többiekkel :). Csak ugye azt is megkell csinálnia valakinek és az írók nem adatbázis szakemberek :). Persze ez csak a véletlen esetekben működne mint a councilos példa, azokban az esetekben nem ahol direkt akarnak módosítani valamin.

      Amúgy a karakterek motivációjában az a jó hogy a végtelenségig lehet cserélgetni, mert ugye kitalált karakter :). Bár azért ideális nagyon nem mond ellent a személyiségének. Viszont Sylvanas mindig oda vissza táncolt, szal bármit kihozhatnak még belőle, bár a bfa eseményeivel már gonosz karakter lett, akkor is ha a szándékai esetleg acting for the greater good. Szal max redemption sztorit tud kapni.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Jazoo

   A video alapjan ugy tunik, hogy kettehasadt Uther lelke es egy resze a kardba, masik resze a Bastionba kerult. Ezert nem tudott felemelkedni a rendes uton. Az nem latszik, hogy a kihasitott lelek a kard, a korona, vagy a Maw resze lett-e, vagyis hogy a kard osszetoresevel Uther visszakapta-e azt a reszt is. Az viszont latszik, hogy Arthas lelke a Mawba kerult mar eleg regen, szoval talan ott elo is kerul a jatek egy fazisaban.

   Nekem tetszett ez a video. Kelloen informativ es titokzatos is egyben.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ragadozo88

    Szerintem az akár lehet, az a rész hogy a penge megkarcolja a lelkét 🙂 ahogy az eredeti szövg is szól mikor Artha felveszi először, ahogy a penge húsba tép, úgy tépázza meg a lelket is.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • ragadozo88

   A kardot össze törték a lichkinges raidben. Konkrétan Tirion töri össze és a kisabaduló lelkek/energia formák fogják le Arthast hogy a játékosok megölhessék.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Tt

   03:36-nál lehet látni, ahogy a lelke kettészakad, a kék színű (balra) megy a kardba, a sárga (jobbra) meg a Bastion-ba.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Tt

  A következő részek mikor jönnek, ezt lehet tudni? Milyen időközönként?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Daniel David

   September 3 – Shadowlands Afterlives: Maldraxxus
   September 10 – Shadowlands Afterlives: Ardenweald
   September 17 – Shadowlands Afterlives: Revendreth

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Tt

    Remek, köszi.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ragadozo88

    Az mondjuk érdekes lesz hogy Draka (Thrall anyja) hogy került Maldraxxusba. Mi alapján választhatták ki.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑