World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WARCRAFT char_0925

Készült 2020. szeptember 25. | írta Attila

23

Személyre szabhatóság

A hamarosan érkező 9.0.1-es patch minden eddiginél több lehetőséget kínál karakterünk kűlsejének a beállításához. Eddig direkt nem postoltam a témában, mert vártam a hivatalos Blizzard postra, ami tegnap meg is érkezett, de annál sokkal érdekesebb az alant látható YouTube playlist, amiben szinte az összes lehetőséget végig veszi a készítő. Lazán kapcsolódik a témához az az információ is, mely szerint a patch után már nem kell fizetni a nemváltásért. Érdemes észben tartani.

With the Shadowlands pre-expansion patch, you’ll have hundreds of new character customization options available at your fingertips to make characters uniquely yours. Carve your human’s face with battle scars, adorn your blood elves in delicate armlets and wristbands skillfully forged by Silvermoon’s metalsmiths, and give your worgen glowing eyes or vertical-slit pupils to reflect the beast within.

NEW CHARACTER SELECTION SCREEN

One of the first things you’ll notice is the character creation screen has been completely remade, with race portraits on either side of the screen and class icons displayed along the bottom. When you select a class, the character displayed springs into action with a flashy animation that captures the essence of the class—Rogues Shadowstep across the screen and unleash a Fan of Knives, Shaman make the ground around them erupt with the fury of the elements, and Priests levitate toward the heavens to embrace the Light.

Across the board, races will have access to new character customization options including skin tones, hairstyles, and eye colors. Certain races will be able to enhance their look beyond the basics with unique options such as tattoos, jewelry, beards, scars, or flowers to ornament their hair.

On the character creation screen, you’ll be able to more intuitively navigate between different looks with new drop-down menus. Swatches displaying color choices for eye and skin tones will appear alongside the option number, so instead of needing to scroll between different appearances you’ll be able to quickly click between specific eye and skin tone options. All other cosmetic choices are tied to a name in the drop-down menu to give you a better idea of the selection before you preview it, and will make it easier for you to remember your favorite choices.

char_0925_01

YOUR NAME, YOUR PURPOSE

When you’re ready to finalize your character, you’ll need to pick out a name. Now you can see if a name is available as soon as you type it into the field at the top of the screen; a green checkmark means you’re good to go, while a red cross means it’s unavailable and you’ll need to try a new variation or new name.

Tip: Running into trouble finding an available name? Try adding an additional vowel or swapping a consonant for a similar-sounding one, or try your luck clicking the randomize button.

Many customization options are no longer dependent on other selections. Previously, a selected hair color would affect the color of facial tattoos or a hair color would determine eye color. Now, you can choose these independently of one another. Additionally, worgen will now be able to change the appearance of their worgen and human forms independently. Simply click on the portrait options at the top right of the screen to access your other half’s customization options.

CUT AND COLOR CHANGE

You can freshen up your look during your adventures at any time with the new customizations by visiting any Barber. In addition to customizing your appearance, you can also change the gender of your character at the barber.

char_0925_02

Druids can change their shapeshift appearances at the Barber as well. Now you can choose between forms previously tied to cosmetic glyphs (now called Marks in Shadowlands) and forms previously were restricted due to your characters’ hair or fur color. You’ll also be able to choose between your unlocked account-wide Legion Artifact appearances and the fiery Cat Form from Fandral’s Flamescythe if you have collected the weapon from Firelands on Normal, Heroic, or Timewalking difficulties.

char_0925_03

The new customization changes in the character creation screen and Barber will become available once the Shadowlands pre-expansion patch goes live. Which customization changes are you most looking forward to use to freshen up your current character or to make a new one?

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags:


 • tsirche

  A BE csajok elcsúszott UV mapját bezzeg nem korrigálták 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Peter Orosz

  Azt mondja meg nekem valaki mi ertelme ennek? Amikor max distance a kamera es a karaktered kb 3cm a nagy monitor kozepen... A realm/karakterkivalasztasnal latod teljes pompajaban csak... Inkabb azt oldjak meg igy 1X ev utan, hogy a petes karakterek petjei tudjanak mar vegre kozlekedni normalisan...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Kiss Bálint

   Én pl. szeretem ha jól néz ki a karakterem. Összhangban van az arc, a transmog, a mount. És igen, szoktam nézegetni, hogy hű de faszán néz ki. 🙂
   Aki pedig RP-zik annak ez még inkább hasznos.
   És persze az sosem baj, ha van customizácíós lehetőség. Kiszeret olyan karival játszani, ami úgy néz ki mint minden 10. játékosé?

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Attila

   Ez nem arra jó, hogy a saját karakteredben gyönyörködj, hanem arra, hogy a TÖBBI játékos karaktere legyen változatosabb, az NPC-kről nem is beszélve.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • zibuprofen

   Úgy ahogy a filmekben, már a játékokba is kell fekete, vagy ázsiai karakter. Gondolom én. Aztán majd jönnek a transzneműek is.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Afthrast

    Már van, wowheades cikk:
    https://www.wowhead.com/news=316944/pelagos-wows-first-transgender-character-on-his-identity-in-shadowlands

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Ninjja

    Nem véletlenül lett ingyenes a nemváltás 😉

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • ragadozo88

   A többiek már felsoroltak pár érvet amit mondtam volna szal csak azt mondom, hogy nem mindenki játszik max distanceon. pl én azért nem mert akkor tps nézett helyett izometrikus nézet érzetem támad viszont kikattintásra moveot meg kikapcsoltam viszont így meg fura wasdvel mozogni :). Ráadásul ha jól tudom ha szűkebb helyre megyek ahol a kamera már nem férne el kizoomolva akkor eleve vissza közelít.

   Persze hozzá lehet szokni, és mindegyik nézetet szeretem. Néha én is használom mert bizonyos feladatok könyebbek vele, pl szétnézni a karakter környezetében.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • warruth

  Azért engem ez a nightelf-ork hibrid meglepett, ami a cikk borítóképén van. Tényleg lehet ilyet is csinálni?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Afthrast

   igen

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • warruth

    -_-

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • ragadozo88

   Miért hibrid? a zöld haj miatt? Szerintem jó ötlet volt bele rakni, márt hát a feltől a bőrükben is már zöld a festék, illetve ott van a haj festés ami ugye eddig csak a gnomeok sajátja volt. Bár azt nem tudom hogy a gnomeoknál a rózsaszín, és lila haj az canon e hogy természetes szín náluk vagy pedig festett.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Triumka

    Szerintem a torzonborzság/vadabb külső megvalósítása miatt gondolta a hibridet.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • ragadozo88

     Lehet, de végül is az orkok is ügyelhetnek a külsejükre :). Thrallnak és Saurfangnek is bevan fonva cinematicban, Illetve a warcraft filmben Draka is Duraotan is ügyelt a hajára. Bár igaz hogy az itt képen látható haj csatok jobba illenének egy ork nőhöz, főleg mivel lila robe ruhát vett fel de ettől eltekintve nem rossz, főleg akkor nem ha mondjuk a classa shaman, szal a hosszú haj nem zavarja a harcok közben.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • PaneuropeanBattleRam

      Egy normálisabb pyro- legalább leperzseli azt is.
      (bárcsak működne így:)

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Kiss Bálint

  A nem váltáshoz vajon ingyenes névváltást is kapunk majd?
  Erre nem tér ki a blue post.
  Remélem igen, mert úgy lenne logikus...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Triumka

   Csak a nem váltás kerül át a Barbershop-ba, ami így ezen opció nem kerül valós pénzbe.
   A többi marad.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Afthrast

   Nem, úgyhogy érdemes elkezdeni unisex neveket adni a karaktereknek 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Afthrast

  Azért félek belegondolni kik írják ezeket a postokat, ha annyira se ismerik a játékot, hogy leírjanak ilyet.
  Previously, a selected hair color would affect the color of facial tattoos or a hair color would determine eye color. - nincs a játékban faj akinek a hair color befolyásolná a szem színét (ha bundát tekintünk hair colornak akkor sem)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • rapbandita

   a trollnak pl befolyásolja a szem és az arcfestés színét is

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Afthrast

    Az arcfestést igen, a szemüket semmi sem befolyásolja, ugyanolyan marad a bőrszínnel, arccal, hajjal, hajszínnel és agyarakkal is.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • rapbandita

     hmm, akkor lehet én emlékszem rosszul, elnézést kérek érte. akkor tegyük fel, hogy úgy értették, hogy eddig nem volt lehetőséged olyan szem típust választani bármilyen egyéb beállításhoz, amilyet szerettél volna (nekem ez pl már párszor okozott fejtörést), de most bármilyen arcot, hajat, színt választasz olyan szemet ragasztasz hozzá, amilyet kedved tartja (no meg amire a játék lehetőséget ad) DEAL? HF

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ninjja

  Sajnálom azért egy kicsit, hogy az undead nem tud úgy felegyenesedni mint az ork. 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑