WARCRAFT sl_altalanos_01

Készült 2020. december 8. | írta Attila

13

Fogyogat

Uhhh…. Haldoklik a WoW? Lehet, de a legújabb kiegészítő, a Shadowlands produkálta minden idők legjobb első napi eladásait a PC-s játékok történetében. November 24-ig, a megjelenés napjáig több mint 3,7 millióan vették meg (vagy inkább rendelték elő) a WoW nyolcadik kiegészítőjét, ami így megelőzte az eddigi csúcstartót, a Diablo III-at. Azért ez nem olyan rossz, nem igaz?

Blizzard Entertainment’s latest release achieves sky-shattering sales record with more units sold through as of first day of launch than any other PC game in history.

Player engagement in World of Warcraft reaches highest levels in a decade

IRVINE, Calif.—December 8, 2020—Starting November 23, World of Warcraft® players around the globe began their journey into the unknown reaches of Azeroth’s afterlife in Shadowlands, the game’s highly anticipated eighth expansion. Today, Blizzard Entertainment announced that as of the first full day of Shadowlands’ launch, more than 3.7 million units had sold through globally, making it the fastest-selling PC game of all time industry-wide.

The previously announced industry record-holder, Blizzard’s own Diablo® III, sold through more than 3.5 million copies as of its first day of release. Today’s announcement confirms that Shadowlands has surpassed that milestone as well as any other reported sell-through achievement for the same time frame among all PC games historically.

In addition, World of Warcraft has continued to see strong engagement from the global community franchise-wide.

In the months leading up to the expansion’s release and the time since launch, the game reached and has sustained its highest number of players on monthly or longer-term subscriptions compared to the same period ahead of and following any WoW expansion in the past decade, in both the West and the East.

Players have spent more time in Azeroth year to date than in the same period of any of the last 10 years.
In addition, total player time in game this year to date has nearly doubled compared to the same period last year.

“It’s been a huge thrill to enter this whole-new dimension of the Warcraft universe together with millions of players around the world,” said J. Allen Brack, president of Blizzard Entertainment. “It’s been equally rewarding to see players enjoying all of the new features and content in Shadowlands—whether they’re exploring new aspects of their characters with the Covenants or setting foot in WoW for the first time with the new-player experience in Exile’s Reach—and there’s much more to come.”

The launch of Shadowlands is just the beginning of an adventure unlike anything ever before experienced in World of Warcraft, with much more in store for players in the weeks and months ahead. Starting today, Shadowlands Season 1 commences when the gates to the expansion’s first raid, Castle Nathria—the gothic stronghold of Revendreth—open in Normal and Heroic difficulties. Mythic Keystone dungeons will also become available, tempting Azeroth’s heroes with greater rewards for taking on increased challenges. This season’s dungeon affix, Prideful, turns heroes’ own sense of accomplishment against them in the form of ego-wrought manifestations. In addition, players will be able to put their skills to the ultimate test in Arenas and Battlegrounds as the expansion’s first Rated PvP season begins.

About World of Warcraft: Shadowlands
Shadowlands is the eighth expansion for Blizzard Entertainment’s acclaimed massively multiplayer online role-playing game. Launched worldwide starting on November 23, Shadowlands sends players to the unexplored expanse of Warcraft’s afterlife, where the machinations of Sylvanas Windrunner and the malevolent Jailer threaten the very balance of life and death. There, players will explore disparate realms of wonder and horror; forge a bond with one of the Shadowlands’ four ruling Covenants in exchange for otherworldly power; delve into the Maw to rescue wrongly tormented souls; and ascend the twisting Tower of the Damned in search of legendary gear to help them restore balance to the beyond.

World of Warcraft: Shadowlands is available digitally in multiple editions, including the expansion-only Base Edition ($39.99); the Heroic Edition ($59.99), which also comes with a Shadowlands-level character boost and Ensorcelled Everwyrm mount—additionally offering a quest to earn a new transmogrification set; and the Epic Edition ($79.99), which adds the Anima Wyrmling pet, Wraithchill cosmetic weapon effect, Eternal Traveler’s Hearthstone, and 30 days of game time.

To learn more about World of Warcraft: Shadowlands, and for additional details on the different editions available, visit the official World of Warcraft website at www.worldofwarcraft.com.

Tetszik(4)Nem tetszik(0)

Tags:


13 komment érkezett a(z) Fogyogat poszthoz

 1. Slorasil mondja:

  Igen, haldoklik. 3,7 misit az első előrendelés pillanatától számolják a day 0-ig ami pedig több mint egy év volt, mert már 2019 nov 1-én elő lehetett rendelni. Ennek tükrében ez egy elég gyenge teljesítmény. 🙂

  Tetszik(7)Nem tetszik(15)
  • Attila mondja:

   Miért az? A Cyberpunk 2077-et is több millióan rendelték elő. Az is gyenge teljesítmény akkor? Akkor kevesebben rendelték volna elő ezeket a játékokat, ha csak a konkrét megjelenés előtt két nappal lehetett volna megvenni őket és nem egy évvel?

   Tetszik(11)Nem tetszik(9)
   • Afthraste mondja:

    Ha figyelembe vesszük, hogy a már játszható WoW-hoz hozzáadták a preorderrel az allied race dk-kat, peteket, mountokat, transmogot, még egy hónap előfizetést is, tényleg nem olyan elképesztő számról van szó, legalábbis minél több tartalmat adnak a "preorder"-hez így, annál közelebb kerül az early access game határához, ami már egy másik kategória, ha játszható terméket kapsz, az nem előrendelés.
    Plusz ami eddig is volt, éjfél előttig előrendelés van, és ezt sokkal többen akarják éjféltől játszani, hogy "ne maradjanak le", mint singleplayer játékokat.
    Azt nem mondanám, hogy haldoklik, de ez erősen részvényeseknek szánt nyakatekert statisztika, ha olyan király számok lennének, nem hagyták volna abba a játékosszám leközlését.

    Tetszik(10)Nem tetszik(6)
    • evoken mondja:

     Jó kérdés valóban, hogy hogyan értelmezzük ezt a számot. BC 2.4, LK 2.8 milkával indított az első 24 órában, de ugye akkoriban max előjegyezhetted egy boltban 1-2 hónappal elötte.

     Tetszik(6)Nem tetszik(0)
    • Attila mondja:

     Sok mindent figyelembe lehet venni, és láthatóan te is csak azokat a dolgokat veszed figyelembe, amikről úgy véled, hogy alátámasztják a narratívádat. Akkor én is hadd hozzak be egy szimpla állítást. Egy 16 éves játéktól szerintem igenis szép teljesítmény az, hogy még mindig van 3,7 millió olyan ember, akit érdekel az aktuális, esetünkben már a 8. kiegészítője egy olyan műfajban, ami egyébként nem éli a fénykorát. Ha ez szerinted nem így van, részemről elfogadható. Én nem állítom azt, hogy ez "elképesztő", csak azt, hogy ez igen is komoly teljesítmény a Blizzardtól. Mások nem tudnak ilyen számokat hozni, talán a Cyberpunk 2077, amit 7 éve hájpolnak és egy vadonatúj frenchise. Ez meg egy "100 éves" MMO.

     Tetszik(14)Nem tetszik(7)
     • Afthraste mondja:

      Nem tudom milyen narratívát próbálok tolni amihez csak azt vettem figyelembe ami nekem tetszik, a kommentekben felvetett téma annyi volt, hogy ekkora a szám és miért lehet ez, ehhez írtam ami eszembe jutott, a plusz állításom az volt, hogy ez már közelít egy early accesshez pre-order helyett. Az, hogy 16 éves játék még tud ilyet szép teljesítmény, de nem indokolja egyik állítást sem, szóval nem érzem úgy, hogy ezt direkt kihagytam volna valami narratívámhoz. De persze vannak még dolgok amiket kifelejtettem, például hogy immár nincs dobozos kiadás. Tényleg nem tudom mi az amit nem vettem figyelembe vagy akár direkt kihagytam volna, mit kellett volna írnom, biztos csak megjött az emberek kedve a semmiből? Az nem indoklás csak tippelgetés, arra nem fecsérelném a szót. Amúgy ha emlékezetem nem csal a D3 száma is azért volt ilyen mert beleszámolták a WoW-osokhoz "ingyen" hozzávágott copykat.

      Amúgy elgondolkodtató, hogy mi alapján gondolunk a WoW-ra 16 évesként pszichésen, persze ugyanaz a név és kiegészítőknek hívjuk a dolgokat meg vissza lehet menni régi dolgokat csinálni (mondjuk vanilla már nincs szóval lehet hogy csak TBC-től kéne eleve számolni?) de ha azt vesszük egy új játékos látja alapvetően BFA-t meg Shadowlandset ami 2 éves content. A core gameplay meg egy COD-nál se változott többet az évek alatt, a motor/grafika meg folyton újul relatíve annyit mint más szekvenciális játékoknál, szóval lehet tényleg csak azért mondjuk egy játéknak ezeket a kiegeket, mert közben ott az opció visszamenni korábbi tartalmat játszani (már ami bent maradt)? Ha igen és a legújabb COD-hoz egy letöltésben hozzáadnák az előző részek kampányait akkor az is 17 éves játékká változna a szemünkben?

      Tetszik(10)Nem tetszik(7)
 2. Astonkacser mondja:

  Annyit biztosan lehet mondani, hogy jobban fogy mint idáig. Több előrendelés lett a Shadowlandsre mint valaha, több fogyott összesen mint valaha.

  https://www.pcgamer.com/shadowlands-pre-sales-highest-of-any-world-of-warcraft-expansion/

  Tetszik(1)Nem tetszik(1)
 3. Attila mondja:

  @Afthraste

  Ha 10 évvel fiatalabb lennék, akkor lenne bennem annyi energia és dac, hogy vitába szálljak veled, de tudod mit? Igazad van. Én inkább most WoW-ozok, az szórakoztatóbb. 🙂

  Tetszik(9)Nem tetszik(12)
 4. Charmed mondja:

  A lenyeg ugyis az, hogy mennyien maradnak 1-2 honap utan. Jelenleg ugy tunik, hogy a Shadowlands meg jobban ra akarja kenyszeriteni a jatekosokat, hogy folyamatosan jatszanak, farmoljanak valamilyen unalmas formaban, ha nem akarnak lemaradni. A lore-t is csak cseppenkent adagoljak, raadasul reszben ugy, hogy nem is all ossze a story rendesen, foleg a ki es miert kerdeseket feszegetve. Ez a csepegtetes is arra kell nekik, hogy megprobalja megtartani a jatekosokat.

  Gyakorlatilag hetente van egy napnyi ujdonsag, amikor halad egy lepest a jatekos a fo kuldeteslancban es a covenantos kuldeteslancban, amihez mar alapbol farmolni kell, aztan csak az anima/repu farmolas marad. Elso blikkre egyebkent ugy tunik, hogy az anima csak masodlagos resource, es csak pl. transmoghoz kell, de jobban megnezve kiderul, hogy animaert kapsz lore-t, vagy epp Soul Ash-t is. A Soul Ash is eleg sovanyan csepeg, vagyis aki multirole classban gondolkodik, vagy altozasban, az nagyon megszivta.

  Raadasul a Torghast tenyleg olyan "boring as hell" ahogy sejteni lehetett. Eleg specialis player kell ahhoz, hogy valaki oda azert menjen, mert fun...hacsak nem olyan classal jatszik, amivel setagalopp az egesz, amolyan diablos/leroy jenkins modon, behuzom, a fel szintet es CD alatt ledaralom.

  Egyre tobb playernek keves a gearje a magasabb szintu Torghasthos, mert ugye egy egyszeru Mythicbe is elovalogatast tartanak, nemhogy az M+ -okba.

  A Maw is egy nagyon elcseszett zona a sok megkotes miatt. Bar lehet mondani azt is hogy csaladbarat hiszen bunteti, ha tul sokat jatszol. Meg szerencse hogy messze az a legunalmasabb, koparabb zona a WoW torteneteben, ahol szeretne jatszani az ember.

  Par jo otletet atvettek a Legionbol, es rengeteg rosszat a Legionbol es a BFA-bol. Sok zona eleg teszkosra sikerult, bar lehet azt is mondani, hogy igy illeszkedik jol a Shadowlands vilagaba. Ardenweald es Revendredth a kellemes meglepetes. Bastion es Maldraxxus tul egysiku, a Maw meg kiabrantito. A gyengebbek is illenek a vilagba, illenek a storyban, de nem jo ott jatszani.

  Tetszik(5)Nem tetszik(0)
  • Thessai mondja:

   Akkor szeretnék élni az ellenvélemény jogával 🙂 US béta óta játszom kisebb-nagyobb megszakításokkal, azóta eltelt pár év, szerintem ez BC óta a legjobb wow kieg. Engem ugyan nem kényszerítenek rá semmire, mivel diablo fan is vagyok szerintem a Maw nagyon erősen arra hajaz, és nagyon bejön, nekem(!). Fő fókusz nálam a pvp (bg, arena), amiben szintén nagyot léptek előre bfa-hoz képest, van 1-2 class balance issue (sub rogue), de alapvetően iszonyat jó. TLDR: minden csak nézőpont és hozzáállás kérdése. Teljesen mindegy, hogy a Blizzard milyen kiegészítőt csinál, biztos, hogy lesz olyan ember, akinek ez nem fog tetszeni. Én pedig köszönöm jól vagyok, őszintén mondom (másodszorra), hogy BC óta nem élvezem ennyire a wowot.

   Tetszik(6)Nem tetszik(0)
 5. Bermuda mondja:

  HALDOKLIK
  ALDOKLIKH
  LDOKLIKHA
  DOKLIKHAL
  OKLIKHALD
  KLIKHALDO
  LIKHALDOK
  IKHALDOKL
  KHALDOKLI

  Tetszik(7)Nem tetszik(1)
 6. zsenyeg mondja:

  Tanulság: fánbojjal sose állj le vitázni...

  Tetszik(4)Nem tetszik(2)
 7. balazs99 mondja:

  Hány aktív előfizetéssel rendelkező játékos van?
  (nekem a digital deluxe van, és nyár óta nem játszom, azaz a SL-t meg se nyitottam) persze ez változhat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  38 User(s) Online Join Server
  • Lina_Inverse
  • realbaffle/Quellcrist/Amadino
  • Sergeii_Molotov
 • KOMMENTEK

  • Iblys on Dragonflight Collector’s EditionCsak feltételezés, de talán azért is egyre drágább (már a szar eur árfolyamot leszámítva) mert egyre kevesebbet csinálnak belőle. Minél
  • Adi91 on Dragonflight Collector’s EditionAlapvetően semmi baj nem lenne egyébként ezzel, de amíg látod, hogy mit adtak régen kevesebbért, és mellé teszed, hogy mit
  • Professor J on Dragonflight Collector’s EditionA Starcraft 2: Legacy of the Void CE volt az utolsó fizikai CE, amit 2015-ben még 22 ezerért vettem. Azóta
  • Adi91 on Dragonflight Collector’s EditionSőt, most megnéztem, szállítással együtt 147 euróra jönne ki. Mai árfolyamon: 59.000 Ft. (Szállítás nélkül 130 euró, 52.000 Ft) Tudom,
  • lelelio on Dragonflight: Még idénHisztit az r/hungary-n, kérlek
  • Professor J on Dragonflight: Még idénHasznál eurot a magyar is, ha külföldről EU-n belülről rendel, főleg ahol euro a fizetőeszköz. Vagy pl. Steam és társai,
  • Zibuprofen on Dragonflight: Még idénOrosz-Ukrán háború mi? A horváth kuna az euróval szemben 2010 óta 10%-os intervallumon belül van. A magyar aranytallér meg 260
  • Professor J on Dragonflight: Még idénArról, hogy többek közt az orosz-ukrán háború miatt közel 400 forint az euró, átlag halandók semmit nem tehetünk. Ami jóval
  • Darkpep on Dragonflight: Még idénNekem a pofam szakad le, hogy ennyit elkernek erte, egyre dragabb mint az ifos is. Grrrr
  • Zibuprofen on Dragonflight: Még idénNem, mert nem veszem meg :D.
  • Adi91 on Dragonflight Collector’s EditionTöbb lesz az annál. 129 euró, jelenlegi árfolyamon majdnem 51k. Egyébként rendkívül "kreatív" ajándék a kitűző, a SL után ismét
  • Hard3n3d on Dragonflight: Még idénAki a megjelenés óta játszik az már bele tolt kb 1 millió Ft ot szerintem ez már nem oszt :)
  • Teli on Dragonflight: Még idénTi az idei megjelenésen vagytok kiakadva, nem pedig azon, hogy egy X+1-ik küldetéspatchért 19 700 forintot kérnek el???
  • Attila on Dragonflight: Még idénMeg mertem volna rá esküdni, hogy nem fog megjelenni 23 nyaráig. Ilyen tempó mellett akár már a héten be kellene
  • csabe on Dragonflight: Még idénJó vicc :D Azt akarják beadni hogy 6 hónap alatt lezavarják a bétát és megjelenik idén a Dragonflight??? :D Ha