WARCRAFT covenant_1010

Készült 2021. február 10. | írta Attila

5

9.0.5-ös patch a PTR-en – Valor is back!

Tegnap elkezdődött a PTR-en a 9.0.5-ös patch tesztelése. Ez a patch kizárólag főleg a jutalmakról, a játék rendszerről és olyan bug fixekről szól, amiket nem lehet hotfixeken keresztül javítani. Címszavakban a lényeg.

 • Visszatér a Valor! A Mythic+ dungeon gear upgrade-elhető lesz akár ilvl220-ig a Mythic+ és a Calling után járó Valor pontokkal.
 • Finomítások várhatók a Legendary itemek és a Covenant class képességek terén.
 • Bekerül két – egyelőre titkosított – mount: a Sapphire Skyblazer és a Fireplume Phoenix.
 • Várható megjelenés márciusban.

We’ve opened the Public Test Realm (PTR) for Patch 9.0.5, the next update to World of Warcraft, which is now in-testing and expected to be released in March.

This update will be a bit different from our usual patches. It’s focused almost entirely on systems, responding to community feedback about rewards, doing tuning that requires the sort of notice and iteration that a PTR allows, and fixing a range of bugs that are beyond the scope of our ability to hotfix. We know everyone is eager to hear about the next chapter in the Shadowlands saga and what new adventures and rewards it will bring, and we’ll have a lot more information on that in the very near future. In the meantime, we’ll use this patch to get changes into your hands faster than a large content patch would allow.

Here are two of the larger changes you’ll see in 9.0.5, with further iteration to follow over the next few weeks:

Upgradable Mythic Keystone Gear – The Return of Valor Points

We’ve seen a lot of feedback about the pros and cons of the various sources of gear in the Shadowlands endgame. After a rewarding first few weeks, we know that many dungeon-focused players reached a point where the only relevant rewards from the system come from the Great Vault. While the Vault should represent a major goal and the source of the best rewards the endgame has to offer, we want to find a way for the loot from the chest at the end of a challenging Mythic Keystone run to feel relevant, without bringing back random upgrade systems such as Warforging, which partially solved this problem in the past. We also want to provide a more consistent reward for the effort for players who do not receive an item at all.

The framework for a system that attempts to address these goals should be present in this first PTR update, subject to ongoing tuning and refinement. Gear from Mythic Keystone Dungeons is now upgradeable, initially with a cap of item level 200, which players can raise to item level 207 by completing all eight Shadowlands dungeons at Mythic 5 or higher. This will award a new “Keystone Explorer” achievement, while the existing “Keystone Conqueror” achievement (for all +10s or higher) will increase the cap to item level 213, and then to item level 220 by completing the “Keystone Master” achievement for all +15s in time. The currency used to upgrade Mythic Keystone gear is Valor, which is earned from completing Mythic Keystone dungeons, or by doing covenant Callings, with a weekly cap. Upgrade costs will vary by item slot and will be consistent across all item levels.

Covenant and Legendary Tuning

We’ve deliberately used a very light touch with any hotfixes that might affect Covenant or Legendary balance, as we’re keenly aware of the resources players have invested in those systems. A patch, however, allows for ample notice for the community and a testing and feedback loop that should help ensure that we don’t unintentionally undermine your investment in your covenant or legendary items.

In many cases, the changes coming in 9.0.5 are improvements to Legendary items and Covenant class abilities that have seen comparatively less use by players. Our goal with these changes is to provide more gameplay options for crafting and utilizing Legendary items in specific situations, and to make sure that more players feel that the Covenant that suits their aesthetic, narrative, or other preferences for their character also feels more viable for their preferred playstyle.


We’ll have a number of bugfixes, tuning adjustments to other systems, and other changes coming to the PTR in the coming weeks.


The 9.0.5 PTR is available to all players via your Blizzard Battle.net App. To test with us, go to the app and change your Game Version to Public Test Realm.

We greatly appreciate bug reports! As always, while testing on the PTR, you can submit a bug report for any item, spell, or object by mousing over it and selecting default hotkey F6. Bug reports created in this way include valuable metadata about the spell, your talents, and your player-state when the bug is submitted. If you’ve unbound your “Open Bug Report” hotkey, you can rebind it in Keybindings -> PTR.

If you wish to discuss issues related to this patch with other players, we’ve opened a discussion forum here.

Thank you for testing, and we look forward to your feedback!

Tetszik(3)Nem tetszik(0)

Tags: ,


5 komment érkezett a(z) 9.0.5-ös patch a PTR-en – Valor is back! poszthoz

 1. Adi91 mondja:

  Az ötlet jó, a kivitelezésen van még mit faragni. Ha valaki megcsinálta már az összes instát 15-ösben, akkor túl sok értelme nincs a 220-as gear-nek. Persze, egy két esetben hasznos lehet, hogy upgrade-elhető, egy egy mythic plus gear, de ilyen peremfeltételek mentén több, mint furcsa. Ha nem 220-nál lenne meghúzva a határ, akkor hanem mondjuk 226-ig upgradeelhetőek az itemek, akkor tök érthető lenne a 15-ös acsi, mint követelmény, de így kicsit faramuci a dolog 🙂

  Hiányolom azt is, hogy a Conduit témán nem változtatnak. Értem, hogy így megmarad a maw relevanciája, de valljuk be - a conduit lottótól idiótább rendszert nem igazán találhattak volna ki.

  Tetszik(2)Nem tetszik(1)
  • Benediction mondja:

   A 220-at végül is megértem, mert azért csak a Mythic raid legyen a PvE csúcsa.
   A +10-esekért járó 213-ast érzem elhibázottabbnak, mert aki már mindegyik instát legalább +10-esre letolta, annak valószínűleg a 213-as felszerelés alig jelenthet pár slotban fejlesztést. Normal és heroic raid között nincs vészes különbség nehézségben, aki akarja az letolhatja, de heroic és mythic nehézség az ég és föld. Ráadásul bizonyos clas/spec kombókat igényel, így egyeseknek mindenképpen elérhetetlen a 213 fölötti loot, és ezen segíthetett volna a valor rendszer, ha akár extrém drágán, de lehetővé tette volna a 213 fölé fejlődést, mert minden insta +15-ös teljesítéséhez azért már 213 fölötti gear a javallott.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Afthraste mondja:

    Max mythic loot 233 az utsó két bossból, pvp max loot 226, csak a m+ nem kapja meg a 226-ot pedig simán nehezebb lehet 14-15-ös kulcs mint az első pár raid boss.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Benediction mondja:

     Az első pár "könnyebb" mythic raidboss ölhető továbbra is, de az túlzás lenne, ha egy Keystone Master karakter megvásárolhatná a 226+ állapotot, miközben a WF csapatok Cutting Edge karakterei több hónapnyi takarítás után is kicsivel 220 fölött vannak csak. Persze a Limit, Echo, és társaik is megvehetnék a valor fejlesztéseket, de azért a Keystone Master és Cutting Edge közötti különbséget jól mutatja a kiosztott címek darabszáma közötti különbség.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Afthraste mondja:

      Keystone Master valóban teljesen doable, viszont ahogy te is mondtad, ők is megvehetnék a valor fejlesztéseket és garantáltan feljebb lennének, mert 233-as gear is esik mythic raidből.

      Viszont a helyzet még mindig az, hogy blizz nem tud mit kezdeni a M+-al. "A mythic raid az end content és nehezebb, ezért az adjon legnagyobb ilvl-t" - ehhez képest a m+ vége nehezebb lesz mint a cutting edge is ezért a mythic gear kell ahhoz, hogy a "bénább" m+-ban előrébb juss.

      Ugyanehhez: PVP 226-ot dob és pár classnak versa a bis gear, tehát pvp-znie kéne a cutting edge raidernek a bis gearért, míg ami classnak más secondary op-bb, mythic raidelnie kéne bis pvp gearért.

      Amíg ilyen alapvető dolgokat nem sikerül megoldaniuk, igazán felesleges blizznek magyaráznia, hogy ez vagy az az end content. Ha a 15 túl kicsinek tűnik 226-hoz, van egy nagyon egyszerű megoldás, kelljen hozzá nagyobb m+. Bár amikor BFA-ban 10 volt a max gear a cutting edge klánunk fele nem tolt keystone mastert mert felesleges volt és talán ha 1 csapat volt aki nézegetett 18 körüli kulcsokat, szóval egy 20-as szint a 226-hoz m+-ból nem lenne fair.

      Az egész csak arról szól, hogy pár nappal/resettel kihúzzák a world first-öt, semmi többről. Három kieg óta változtatják a teljes játékosbázis lootrendszerét azért, hogy a játékosbázis kb tízezred százalékát hátráltassák picit (kötelező personal loot, 3 item 20 főre raidből és a többi), nem arról van itt szó, hogy a cutting edge tényleg annyival nagyobb presztízs lenne, mint a keystone master vagy KM+pár level.

      Tetszik(1)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  16 User(s) Online Join Server
  • Spellbreak
  • Khas Dylar
  • Robag
 • KAPCSOLAT

  Ha hírt akarsz beküldeni, szeretnél üzenni valamit, észrevételed, javaslatod van, küldj egy e-mailt a szerkesztőségi email címre: frostshockszerk kukac googlegroups pont com

  Ha bármi más gondod, bajod, problémád van az oldal használata közben, akkor ugyanarra a címre írhatsz.

 • KOMMENTEK

  • Endyr on Bemutatkozik a Core SetNa én pont a visszatérő vagyok, lehet erre visszanézek. Ez a teljes szett? Azaz ami nincs benne (pl: Blizzard, Shadow
  • Adi91 on Cosplay lvl60Váó, ez aztán tényleg nem semmi. Az izzó részek még füstölnek is. Le a kalappal.
  • Afthraste on Remember, no preordersEngem annyi aggaszt, hogy már a videóban is beszaggatott a lightning effect :D
  • Bandeetos on Remember, no preordersAkkor én nagyon bátor vagyok.
  • Makk on Remember, no preordersNyilván az online funkciók nem működnek?? Mint az összes hasonló online felület terén? Hogy van e valami módja, mondjuk LAN-nak
  • Attila on Remember, no preordersJa, ne. Kérlek ne ábrándíts ki! :( Inkább sorolj fel pár olyan példát, amiben a multi is rendesen működik, és
  • Makk on Remember, no preordersAkkor ki kell ábrándítsalak mivel természetesen van. Kivéve amelyik értelmetlen.
  • Attila on Remember, no preordersMár vagy 15 éve nincs warez Blizzard játékból a "privát" WoW szervereket leszámítva.
  • Endyr on Remember, no preordersMondjuk brutal ara van egy ujrakiadashoz kepest. Ha feleennyi lenne sokkal kevesebbet gondolkoznek a torrenten, mint most :)
  • finbruan on FeltámasztásNa igen, 20-25 Euró a maximum amit kiadnék érte, meg úgy minden remastered játékért.
  • Win-T on FeltámasztásÉn úgy gondolom, hogy a játék hálózati komponenseit már a mai, modern battle.net (vagy minek hívják manapság) fogja kezelni, csak
  • IssI on FeltámasztásPersze pálcát törni más felett  a legegyszerűbb közbe fogalmad sincs az egészről szerinted boltásal kezdtem rögtön nem .1.07 kezdődött az
  • Rayne on FeltámasztásIgen, az szerintem is erős.
  • Sylar on FeltámasztásAz ilyen szar arcok miatt megy tönkre a legtöbb jo jaték . Francnak játszik az ilyen tölts le egy editor
  • Win-T on FeltámasztásBasszus, ma reggel megnéztem az árát is... a 40 ojrót azért kicsit sokallom. (Meh... de úgyis kicsengetem ahogy ismerem magam.)