World of Warcraft Classic megjelenés -


WOW-CLASSIC classic_0301

Készült 2019. március 1. | írta Attila

12

Hírek a WoW Classic háza tájáról

Rég hallottunk már a WoW Classic-ről, és a Blizzardnál is érezhették, hogy ideje némi infóval ellátni a rajongókat. Egy új postban számoltak be arról, hogy milyen bugokat javítottak ki a demó óta, és kiderült, hogy milyen sorrendben haladnak a fejlesztés során: rendszer –> csata –> content. Hamarosan új – és remélhetőleg izgalmasabb – infókkal fognak szolgálni, és ami a lényeg: a megjelenés még mindig idén nyárra várható.

Hello Classic enthusiasts! We’ve been following the discussions about Classic closely here on the forums (and elsewhere) throughout the winter, and wanted to give you an update on a few things that the Classic development team has worked through since BlizzCon and the Classic demo.

The feedback we got from the demo was fantastic. Thank you to everyone who gave us so much feedback to work with, especially the community members who compiled lists of issues that people found with the demo. We’ve looked at everything that was reported, and want to share a few anecdotes with you so you can see how we’re tackling these issues.

One thing many players noticed was the incorrect health regeneration and the spell critical hit multiplier. Good catch! Going into the demo, we thought we’d fixed that and were surprised to see the issue crop up. Before BlizzCon, we specifically checked health and mana regeneration, and fixed the critical hit cases. We also did combat and regeneration tests to make sure we had those accurate.

It turns out that there was a discrepancy between how Classic was configured on our environment at the office (correct!) and the environment serving the demo to you (not correct…). Tracking that down taught us how to best check our environment configuration as we prepare it for launch.

Another issue players reported was that Warlock demon summoning was broken – lots of players said that you shouldn’t lose your current demon until the new one appears. We double-checked and in the original 1.12 WoW, and there, as soon as you started summoning a new demon, your existing demon disappeared. So the demo actually matched how the game played originally. There were a few other reports – such as “rare mobs do way less damage” and “Kobolds at Jangolode Mine run faster than walking speed when running away” – where we were able to confirm that the gameplay was the same in the demo as in the original 1.12 WoW.

It’s important to point out that there are some bugs we’re going to fix before launch, and there are some bugs that we don’t intend to address. As we mentioned in our BlizzCon presentation, some differences aren’t worth fixing, like differences in how the mail works. Nonetheless, we’ve fixed some fairly high-priority issues:

 • Critical Strike rating: Each item now “Improves your chance to get a critical strike by X%.”
 • Rogue Energy didn’t work right: it was both benefiting from melee haste and re-calculating more often than it was supposed to. Both issues were fixed.
 • Slow Fall no longer applies to your jumps.
 • You again get pushback when hit by ranged attacks and wands.
 • Dodge, Parry, and Miss were all not happening often enough.

That’s not all we’ve done, of course, but we want to give you an idea of what we’re prioritizing: core game systems, combat, and content. We’ve spent time on other things such as user interface and making sure graphics “feel” like they used to, but our primary focus is on gameplay.

Again, we’re following all of your discussions and loving your enthusiasm – and we’re going to get more information for you posted here soon (not soon™).

Thank you, and get ready for a Classic Summer!

Tetszik(6)Nem tetszik(2)

Tags:


 • olasz

  Aug 31 mint a legion ? :p

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Jazoo

  Ezek szerint tényleg elveszthették a régi WoW kliens, server verziókat, mert úgy csinálnak mintha újra kellene írniuk a fél játékot. Más MMO-ban meg rég futnak a "classic" megoldások. Lehet hogy valami tört szerverben utazó régi motorost kellett volna megkeresniük, hogy hátha nekik megvannak a hiányzó fájlok.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • gobrats

   Mert pontosan az történik, hogy újra irják a fél játékot: a Classic WoW-ot a modern WoW engine-jére. Mivel pl a régiben már elavult biztonsági megoldások vannak, meg nincs ilyen BattleNet integráció megmiegymás.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • olasz

    Mivel "nem új" kontent jön meg nem akarják hogy ütközzön az új bfa contentekkel remélem júniusban lesz megjelenés. Ubiszezonra jöhetne

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

   Blizzconon volt egy classic panel, ott szépen elmondták/megmutatták hogyan kell kvázi ujrairniuk az egészet. Elég sok aprólékos, pepecselős dolgot mutattak, nem csodálom hogy lassan haladnak vele. És mindezeket csak az autentikusság jegyében! Érdemes megnézni.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Zolee

    Az a panel tényleg jó volt. Bár azért azon csodálkoztam, hogy az eredeti formában eléggé hogy is mondjam... érdekes módon volt a DB struktúra felépítve. Nem vagyok DBA, de akinek volt Adatbázis tárgya valamilyen formában láthatta, hogy kb. az első normál forma nem volt betartva, amiért anno minket meghúztak. Pedig az sem akkori dolog volt 🙂
    Szerencsére az újabb DB-t már optimalizálták, viszont így olyan dolgokat kellett bevezetni megint, ami már nincs: pl. töltény/nyíl a huntereknél. Érdekes lenne ezeket újra látni az aktuális WoW-ban...

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Robeen

     holott a BCNF már az 1970es évek elején ki lett találva, egy 2004-es játéknál (még ha a fejlesztés tartott is több évig) már használhatták volna, de ha azt nem is legalább egy 3NF-et..

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Zolee

      A BCNF-ről meg is feledkeztem... régi szép idők 😀

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Lepkemaci

   Az egész Classic projektet úgy kezdték, hogy felhúztak egy teszt buildet a régi kódból egy tesztkörnyezetben. Megvolt nekik minden szükséges forrás ehhez. A privát szerverek nem a Blizzard kódbázisát használják, hanem az emulátor-közösség saját, teljesen új szerveroldali kódot fejlesztett a kliens működését tanulmányozva és visszafejtve, hogy emulálják a szerverek működését. A privát szerverekben tehát nincs semmi hiányzó kód, amit a Blizzard használhatna egy retail architektúrán. Az csak a Blizzardnál van meg. Nem szivárgott ki, nem lopták el, nem törték fel, nem használják sem legálisan sem illegálisan. A magyarban használt "tört szerver" elnevezés csak tévesen terjedt el nálunk a köztudatban, mert izgalmasabban hangzik, mint a privát szerver.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • ben2

   Vannak régi motorosok a projectben: felvettek pár embert a Nostalrius projectből, ezért is kellett a Nostalriusnak hirtelenjében minden általuk írt kódot kiszedetni az Elysium projectből, amikor ott újraindították a Nostalrius szervereket.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Attila

    Nem vettek fel senkit a Nos csapatából, legalábbis a BlizzCon ideje alatt ezt mondták.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Armin Morhaime

  Egy kicsit megnyújtják a content adagolását a korábbi 4 fázis helyett 6 lesz.

  https://us.forums.blizzard.com/en/wow/t/classic-content-plan/120346

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑