World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WOW-CLASSIC screenshot-2019-05-23-at-11-37-28

Készült 2019. május 23. | írta Astonkacser

24

Amikor először beérsz Stranglethorn Valebe

No komment, kösz Roodie!

Tetszik(10)Nem tetszik(0)


 • Herczeg Imre

  Ez jobban bemutatja szerintem 😀

  https://www.youtube.com/watch?v=dcNi4B3NC-8

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Whisper

  Úristen de jót nevettünk

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • olasz

  Hol vannak a szájkaratésok akik ócsárolták eddig a vanillat es a tbc t ? Xd meg áradoztak milyen trágya az összes aki azzal játszik ? Elérte őket a felismerés ???????

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Hard3n3d

   pedig rengeteg hibája van a vanillának 🙂 ezért nem kéne egy az egybe visszarakni ugyan azt.
   Pld. az hogy legyen Achievements a classicba
   Befolyásolja a játékot ? nem, mégis sír a sok retardált hogy ne legyen
   Egy normális LFG rendszer hogy ne a chat et spemeljék az emberek
   Questeket mutassa a térkép
   Az hogy a tier setek ne csak egy talentet ágat szolgáljanak ki.
   teljesen felesleges hogy minden spellből használhatod a kisebbet
   guild bank
   Retalentelés
   stb stb

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

    Ebből csak a class balance ami valós probléma, a többi csupán kényelmi funkció vagy bullshit (achievements...komolyan, ki a tökömet érdekel???). Pl a ranking rendszer is csak design kérdés, nem hiba.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • weckermann

    Szerintem te nem érted, hogy az emberek miért akarnak classikot.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ben2

    "teljesen felesleges hogy minden spellből használhatod a kisebbet"

    What?
    Csak a healerek teljes mana menedzsmentje épül az alacsonyabb rankok használatára, amúgy tényleg felesleges.

    Az achievement rendszer általában véve vagy idióta pótcselekvés, vagy felesleges gátló tényező: legyen meg az achi, hogy bevegyenek a raidbe, de hogy lenne meg az achi, ha anélkül nem vesznek be raidbe?

    Az LFG rendszerből legfeljebb a TBC-ben bevezetett gui fér bele, ami könnyít valamit a spamelésen, de ha bevezetnék az instába teleportálós LFG-t, na akkor lenne vége a classicnak.

    Questeket ne mutassa a térkép. Vanillában a questelés lényegi része a játékélménynek, ha ledegradálod a "kövesd a térképen a kis sárga pontot" szintre, akkor magát a játékot vágod tönkre. Akinek mindenképpen igénye, hogy fogják a kezét questeléskor, annak lesznek rá addonok.

    Vanillában minden classnak egy-egy talent ága életképes pve-ben és (jó esetben) egy másik pvp-ben. Hogy éppen melyik, az az aktuális tartalomtól függ. A mage pl. AQ-ig frost, utána fire, arcane meg felejtős.
    Ezen értelmetlen változtatni, mert megint csak a játék lényegét herélnéd ki.
    Igen, a vanillában vannak mostoha classok, mint a retri pala meg a feral druid, de ez már része annak, ami a vanilla, az emberek ezek tudatában játszanak vele, ha hozzányúlnának, azzal szétesne az egész.

    Retalentelés: a vanillában a döntéseknek következménye, a pénznek meg értéke van. A rentalentelés is egy ilyen: nem ugrálhatsz különböző specek között amikor csak akarsz, ezen sincs értelme változtatni, mert akkor oda lyukadunk ki, mint ami most van.

    Ettől függetlenül lenne pár apróság, amin tényleg lenne értelme változtatni, pl. hogy a gyűjtögetős quest itemeket mindenki a group-loot logika mellett kapja meg. Az 1.12-ben még úgy van, hogy ha mondjuk egy instában össze kell szedni 15 amulettet, akkor ha a mob amulettet dob, azt bárki lootolhatja, akinek megvan a questje. Így azok a classok, akik nincsenek a mob közelében sokkal nehezebben jutnak hozzá a quest itemekhez, mint a tank és a melee dps-ek, mert felszedegetik előlük. Ezen nagyon egyszerű lenne változtatni és tbc-ben már meg is oldották, a játékmenetet nem befolyásolja, csak egy idegesítő fícsört kellene kiiktatni.

    Ugyanígy a world quest itemek spawn idejét is el kellene törölni. Vanillában ha valaki felszedett egy quest itemet, akkor 5 perc volt, mire is mét lootolhatóvá vált. Sűrű zónákban ez röhelyes sorbanállásokhoz vezet. A privát szervereken a spawn idő gyorsításával segítettek rajta, de igazából ki lehetne iktatni az egészet.

    A class balance valóban valós probléma a vanillában, főleg pvp-ben, de ezt a wow 15 éve alatt _sosem_ sikerült orvosolnia blizzardnak. A classicban legalább tudod, hogy mire számíthatsz és nem vágják tönkre a karaktered egyik napról a másikra egy patch-el mondván, hogy az adott fícsör OP volt, miközben a ténylegesen OP classokhoz éveken át nem nyúlnak. Mindezt ráadásul arena 3v3-al indolokva.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Whisper

     Teljesen egyetértek. Én ott tudtam ,hogy az Arms warrioral meghalok ,de magammal viszek mást és ment a körbe verés Én vertem valamit más meg engem. Viszont akár jó volt akár nem mindig Shamanoztam a World of Warcraftban és ezt fogom tenni most is. megölök valakit megölnek engem Én ezt tökre reálisnak tartom. Főleg,hogy itt elementalall tudok futkorászni kite olni .. cementtel oda tudok állni mellezni és heal is jó... BFa már midneki repül ugrik healel stb. itt például oda kell majd figyelnem arra is shamannal ,hogy a Legjobb játékos barátom aki Warrior a kezdetek óta igen is healeljem majd Őt is.

     Itt nincs rambó class BG-n mert meghalsz mint a huzat ,ha egyedül rohangálsz ész nélkül.

     Rouge -nak megvan az asssisn értelme és a Én kis ideig Retri palával toltam a ZG-s chance on hit Extra attack polearmmal. Azért elé gkegyetlen tudott az is lenni . Szóval azért annyira nem xar.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ben2

      A retri pvp-ben abszolut életképes, de raidre csak akkor viszik, ha a raidleader irl haverod.

      Mondjuk én pont a class unbalance miatt fogok pve-n játszani, mert csak azért nincs kedvem rogue-al, hunterrel vagy ferallal szintezni, hogy ne gankeljenek már le minden bokorban. Pvp-re meg ott lesz AV, illetve pve-n is oda lehet menni ORG vagy SW elé bekapcsolt pvp-vel provokálni.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • HuSkizo

     Az LFG tette tönkre a WoW közösségi részét. Azzal, hogy az instákba azonnal teleportált a csapat és ha kiesett / kirúgtak valakit a csapatból, azonnal érkezett helyette más, megkezdődött a rohanás. Senki nem várt semmire. A kezdő karaktereket nem segítették, inkább azonnal kidobálták a partyból, mondván feltartja a társaságot. A Classicban rá lesz kényszerítve mindenki a csapatban gondolkodásra, mert egyedül nem sokra fog jutni. Talán a guildek esetében is többről szól majd a történet, mint hogy este 20:00-23:00-ig raidelünk, de egyébként leszarjuk, ki mit csinál a maradék időben.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ben2

      Mondjuk eleve Classicban sehol sem lehet rohanni. Sima instában még raid gearben is jelölni kell az addokat és cc-zni, mert egy rossz pull simán hazavágja a társaságot, legfeljebb jobb gearrel kicsit lazábbra lehet venni a tempót, mert a zűrösebb helyzetek is menthetők.
      Szvsz már rögtön az elején Deadmines-ban (lvl17-20) jön a pofáraesés, amikor a goblinos öntödében a hülye hunter a lvl11-es petjével behúz vagy 5 elitet, amik nagy hirtelenjében legyártanak további 5 robotot. Ez így együtt 10 db. lvl20-as elit, aminek a fele a healert üti. Na itt lehetsz akármilyen ász akármilyen gearben, ha nem vagy minimum 50-es, akkor garantált a wipe.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Bruhh

    Nem neked készül a Classic, szóval ne szólj bele, hogy milyen változások legyenek benne. Köszi.
    A változtatásokkal te konkrétan a live wowot irtad le, nyugodtan folytasd is ott.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Hard3n3d

     Már megbocsáss de téged meg ki a halál rücskös... kérdezett ? egyébként meg azt írok amit akarok és azzal játszom amivel tetszik...
     Mr random toxic péló

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Bruhh

      Pont ezért mondom, hogy ez nem fog neked tetszeni, ha már most mindent meg akarsz rajta változtatni. Én csak azt szeretném tudni, hogy mért hiszed, hogy körülötted forog a világ? Értsd meg, nem te vagy a célközönség!

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Hard3n3d

      végül is már majdnem alpha óta játszom 😀 és most is van 2 60 as karim elysiumon 😀 szerintem ismerem a vaniliát elégé

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Meridian74 – “CEU-t Arábiába!”

    A retalentelés nagyon fájó pont, hisz sok pénz kell hozzá, annak gyűjtése meg sok időt rabol el. Anno ezzel semmi baj nem volt, de a legfőbb elriasztó dolog ez lehet. Már egy dual talent is megoldhatná a dolgot, de nem fogják... a talent költségek csökkentése pedig az AH-t és a gazdaságot befolyásolná nagyon, szvsz... szóval egy dual talent az jó lenne, de nem lesz.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • olasz

  Engem vanillan minden class erdekel. Pont az az 1 maradt ki. Akkor meg azt se tudtam hogy wow letezik vadul diablo 2 ztunk meg age of empires 2. Heroes 3. Aztan tbc be belecsoppentunk. Es mai napig visszaterek tortozni mindamellett hogy minden kiegben toltam eredetin hosszabb-kevesebb idot. A tbc mindig a kedvenc es a vanilla is nagyon csabit. Es varom hogy jojjon. A bfa t 3 het jatek utan total meguntam. Megadtam a lehetoseget magamnak kiprobaltam. De a legion kueg nagysagrendekkel felette all minden tekintetben.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Meridian74 – “CEU-t Arábiába!”

  Megjegyzem, a FS is hogy "feléledt" a Classic hírére... 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

   Ez már nekem is feltűnt, valahogy a retail hírek nem pörögnek ennyire... 🙂 De biztos csak azért van mert már csak a régiek járnak még ide, nosztalgia miatt van az egész és/vagy ez csak a kezdeti lelkesedés, egy hét után 90% abbahagyja.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Astonkacser

    Engem 3 eve mar csak a classic wow erdekel 🙂

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

     Én már Cata óta böjtölök. 😛

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Makk

      Üdv a klubban 🙂

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Attila

   Sajnálatos, hogy a retail WoW keveseket érdekel az olvasók közül.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Wundar

    Én olvasom az FS-t, és jobbnak tartom mérföldekkel a retailt, mint a classsicot. Pedig anno nagyon király volt, nagyon sok élményt szereztem, de ma már hátam közepére se kívánom vissza a régi rendszert. Ahhoz, hogy raidelhessek (márpedig ez a wow csúcsa, sehol sincs ilyen jól megcsinálva), régen iszonyat sok időt kellett grindelni. Egyszerűen nincs rá időm, de régen amikor volt több szabadidőm akkor se élveztem a res gear farmot, az attument questek, és a többi faszságot. Iszonyat időrabló volt. És már akkor se élveztem ezt a részét a játéknak, nekem nem ettől volt jó. Akkor élmény volt, ma már mazochizmus. 🙂

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑