World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WOW-CLASSIC omglol2222

Készült 2019. május 25. | írta Astonkacser

56

Ő már belátta hogy tévedett

Venruki videóját már majdnem fél millióan látták, és elég sok válasz/reaction videó is született már róla. Közel 3 éve foglalkozom a Classic Wowval, illetve ahogy anno neveztük a Vanillával, és az egyik legfontosabb kérdés a mai napig ugyanaz: Vajon az egész csak nosztalgia? Vajon tényleg megunjuk majd a Classicot pár hónap után?

Az elmúlt 3 évben a naysayerek folyamatosan ezt mondogatták blogokban, videókba és az FS-en rendszerint a kommentekben minden egyes Vanilla posztnál. Az FS háza táján is rendszerint belefutottunk erős vitákba ezekről a kérdésekről. Én mindig csak a lehetőséget hiányoltam, hogy egyszer újraéljem ugyanazokat az élményeket mint anno, mások viszont védték a mostani Wowot hogy az mennyivel jobb és mindenki aki ennek az ellenkezőjét állítja, abban csak a nosztalgia szólal meg valójában, és amúgy is meg fogják unni pár hónap után.

A következő videóban megszólaló streamer a következőket vallotta be:

 • Egészen idáig teljesen ellenezte a Classic Wowot, de most belátja hogy tévedett
 • Azt gondolnád, hogy attól, hogy a Classic Wow nehezebb, attól rosszabb, ennek pedig a teljes ellentéte az igaz
 • Azért mert nehezebb, mindent jobban tudsz benne értékelni, ha legyőzöl 2 mobot egyszerre, ha egy 50 mobos grind után végre kidobja azt az itemet ami kell neked, ha véletlen szerzel egy +5 intellektes zöld/kék itemet
 • A játékban a lassabb játékmenet, a sharding hiánya és a nagyobb kihívások eredményeképpen jobban rá vagy szorulva, hogy szocializálódj, barátokat és közös élményeket szerezz
 • A questekkel kapcsolatban hatalmas élmény neki, hogy el kell olvasnod a quest leírását és néha nem egyértelmű hova kell menni, mit is kell csinálni. Ezektől az apró felfedezésektől és kihívásoktól sokkal jobban tudod értékelni amikor végre megcsinálsz egy questet, majd amikor végeztél egy zónával emiatt sokkal jobban emlékszel arra, hol mit csináltál. Az egésznek lesz egy hatásosabb lecsengése benned (ez sajnos megint meg fog változni teljesen amint megint csinál valaki questhelpert addont …).

Nah, nézzétek meg, kiváncsi vagyok a véleményetekre!

Tetszik(11)Nem tetszik(0)


 • Serathis

  Igen, de azóta van WoWhead ami simán kiöli a felfedezés örömét a játékból. Én annó menőnek éreztem magam hogy tudtam hogyan kell Scholomancbe akitválni a két bosst.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Szolo

   Régen pedig volt Thottbot. Wowhead csak átvette a helyét.

   Tetszik(1)Nem tetszik(0)
   • Serathis

    Igen, de azért nem volt ennyire "perfect information". És nem volt ennyire ismert.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Hard3n3d

     hát ha nem tudtál google-t használni 😀

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

      Annyiban igaza van, hogy Thottboton soha nem volt olyan brutálisan informativ komment szekcio mint wowheaden. Még BC alatt is megtörtént velem, hogy nem találtam ott megoldást valamire, csak a netnek valami egész más sarkában.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Serathis

      Akkor még fiatalok és bolondok voltunk

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Szolo

  Egy influencertől, akit a Blizzard az elsők között választott ki a tesztelésre, annyira meglepő a játék hirtelen megjelenő dicsérete... 🙂

  Startra valószínűleg milliók beneveznek, de nagyon kíváncsi vagyok a start utáni első hónap lemorzsolódási arányára, az első fél év utáni 60-asok arányára, majd az első év (endgame környezet) után megmaradt játékosok arányára. Sharding sem véletlenül került bevezetésre az eredetihez képest extra lehetőségként már jó előre...
  Én is élvezem a régi hangulatot, és elérzékenyültem többször is a játszás során, de vannak fenntartásaim a rózsaszín köd felszállása utáni időszakkal kapcsolatban...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Meridian74 – “CEU-t Arábiába!”

   3db 60-asom volt a Noston.... 30 nap volt egyet-egyet felhúzni addig... nem unalmas, annak ellenére hoyg grind is van, sok sok grind.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Szolo

    Tört szerveren szintlépéshez szükséges mennyiségből nem indulhatunk ki. Racionális mennyiségű játszás mellett biztosan nem egy hónap alatt értük el a 60-at anno. Persze napi 10+ óra szintezéssel talán meglehet a 60 egy hónap alatt.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Hard3n3d

     khm...
     https://www.youtube.com/watch?v=mJaQJw1Wf2s

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Szolo

      Nyilván létezik a speed run fogalma, aminél a min-maxolás, a szabályosság határán táncolás a lényeg, de azzal a karakterrel aztán semmit sem tudsz kezdeni, mert 60-on ott állsz majd egy a sztorival sehogy sem álló karakterrel, amivel így tovább sem tudsz lépni a sztorivonalon, legtöbb helyre el sem küld a játék, attunementek nincsenek meg, mehetsz vissza alacsony szintre felgöngyölíteni a küldetés-sorozatokat.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Meridian74 – “CEU-t Arábiába!”

      2006 február végétől májusig tartott felhúzni egy paladint. Kb 55 nap volt.
      De később, mivel már nem volt semmi sem annyira új, nem mászkáltam el mindenhová "nézelődni", már 30 nap alatt megvolt a következő 60-as, ráadásul az már dps volt.
      Igazából ami lassít, az a PVP szerver. Időnként egyrészt az izgalom miatt is, meg másrészt kényszerből is de elbaszol egy csomó időt outdoor pvp-val.

      De egy 60-as karit fel lehet húzni 30 nap alatt.-

      Az első 10 szint kb 5-6 óra. lvl 20 12-15 óra. 32-ig napi 3-4 szint megvan... aztán utána minden szint 4-8 óra. (eleinte kevesebb, majd fokozatosan nő 8 órára a szintigény óraszáma).

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Meridian74 – “CEU-t Arábiába!”

      Amúgy a Noston 30 nap alatt sok-osk 60-as volt... szsvz a Classicban is sokan lesznek akik rohanni fognak, és minden idejüket szintezésre fogják beletolni. Ráadásul ha az elején elhúznak a többitől akkor a nagyobb szinteken könnyebb dolguk lesz, konkurrencia nélkül. Persze sokkal hatékonyabb a dolog ha ezt egy 5 fős összeszokott társaság csinálja... az durván tud haladni. Minden elit quest, minden dungeon questet is letolnak, az ami nagyon odaver a szintlépés sebességének.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Attila

  Aszta! Az influencer rájött 15 év után újra, hogy a WoW-ban jó küldizni. Mi lesz a következő felfedezése? Hogy fun a haverokkal dungeonba menni? 😛 Jó lesz ez a Classic, de még azért bizonyítania kell, hogy hosszú távon is élvezetes lesz-e, és ami még fontosabb, hogy a játékostábor tényleg oly csodás communityt építsen, mint ahogy azt most sokan vélelmezik.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Hard3n3d

   Pedig már megjövendölték hogy még Jézus is visszatér hogy játsszon a wow classical

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Adam Bond

   A lenyeg a jatekostabor. A mostani Wowban solo jatekosok vannak akik ha az elteuk mulna rajta se gondolkodnanak vagy jatszananak egyutt massal onszantukbol, plusz meg bunkok is. A mostani closed beta Classic jatekostaborra nagyon meg van szurve, persze hogy igy elvezetes, elite szerver gyakorlatilag.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Vordengo

  Az amúgy tényleg akkora ördögtől való dolog lett volna classicnál, ha van aoe loot és a quest itemeket akkor is megkapod, ha nem te ütöd meg először a mobot? Régen is rühelltem ezt a dolgot, számomra felfoghatatlan, hogy valakinek ez is hozzá tartozik a classic élményhez. Bár alapvetően még az aoe loot se érdekel, csak ez a quest itemes mob lopkodás téma az ami idegtépő.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Lockstep

   Jaja meg lehetne Dungeon Finder, Raid Finder, Normal, Heroic, Mythic, Mythic+ Deadmines, Dh-t is berakhatnák mer fasza DPS, de persze lvl 58tól kezdjen, meg a DK 55-től, dobhatnának több goldot a mobok, és szeretnék Inscriptionos lenni mert ez nem Vanilla hanem Classic ami nem Vanilla!!!!4négy!4 ÉS MI AZ HOGY NEM MUTATJÁK A TÉRKÉPEN A QUESTET??????????????? ez is egy apró kérés lenne csak ami nem befolyásolná a játékot de a Blizz még erre se képes!! ÉN BIZTOS NEM CLASSIKOZOK ha ezek nem lesznek!!

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Vordengo

    Legalább tudom, hogy igen, ördögtől való dolog lenne, mert jönnek az emberek fröcsögő nyállal és verik magukat a földhöz.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Lockstep

     😀 😀 nyugi no offense, de amúgy ezt elmondták az elején, hogy (opcionálisan) a grafikát kivéve minden autentikus lesz. ennek ellenére mindenhol van olyan, aki "veri magát a földhöz", hogy legalább ez meg ez benne lehetne...nem lesz

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Ouroboros

      Várjávárjávárjá. A grafika marad a régi, nem? Mert ha be lehetne kapcsolni az új modelleket, engem is érdekelne a Classic.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Astonkacser

      Nem, a grafika talan az egyetlen dolog amit feljavitanak, a mostani wow enginenel fog menni a Classic.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Ouroboros

      Amit láttam képernyőképeket, abban a régi modellek voltak.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Hard3n3d

   2 perc múlva el küld a picsába a sok classic nazi

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

  Többek közt ezek az egyébként teljesen NYILVÁNVALÓ érvek is fel lettek hozva az elmult években (amióta téma a classic server) de valahogy akkor az ellentábor szóra se méltatta ezeket vagy jól felülbirálta, hogy ádehogyisnemúgyvanaz, csak a nosztalgia beszél. A falat kapartam már időnként... Remélem annyiban igazságot szolgáltat majd a classic server hogy elismerjék hogy ezzel valóban szeretnek játszani emberek (minusz nosztalgia) és nem az ő világnézetük az egyetlen.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Zegna

  Szerintem addig lesz értelme az egésznek és ez nem fog sokáig tartani, amíg a trade chat nem lesz 95%-ban tele a "WTS MC FULL UNSAVED BOOST, UBRS/FULL UBRS BOOST" és stb stb... gyökerekkel. tudom nem kötelező ezeket igénybe venni, de megöli az egész játék feelingjét. World of Tradecraft lehetne is az egész játéknak a neve. És ez nagyon hamar be fog jönni a classic szervereknél is. Jelenleg nincs értelmes téma/beszélgetés/kérdés a chateken, mert nem is amúgy nem is lennének láthatóak, mert annyira ömlik a sok moslék wts boost advert. Tiltanám a hivatalos boostolást még goldért is.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Zegna

   Ja igen és lesz jó pár "wts pvp ilyen olyan rank" advert is dögivel

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Meridian74 – “CEU-t Arábiába!”

   Goldért? És hunnan lösz goldod? Mer'hogy az nem jön olyan könnyen, meg viszi a mount is...

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Zegna

    AH és mats farm

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Tibor Sipos

     Igen... meg mégsem...

     Ugyebár Classic idején szerves része volt a játéknak a goldsink, ami mostanra már alig létezik.

     Classicban mi mindenre kellett gold? Csak próbáljuk meg összeszedni.

     * Ami még megvan a játékban
     Flying
     Repair cost
     AH cut

     *Ami még megvan de csak cosmetic:
     ötszázadik hátas
     még egy tabard

     *Amire kellett gold de már nincs a játékban:
     skill trainer
     ammo
     spell reagensek minden kasztnak valami (pet kajától a mérgekig)
     Raidekre belépő (exalted repuval csökkent)

     A játékosok által termelt javak kicsit más kategória, hisz a játék a semmiből teremt dolgokat. A gold a csapból is folyik.
     Consumablek érdekes dolog, hisz végeredményképpen azt is kiveszed a játékból, bár a gold nema rendszerbe megy, hanem egy másik játékoshoz.

     Bár a nehézségi szintet nézve classicban egy mezei outdoor mob is kihívás volt.
     Ha speedrunolni akartál akkor kaja, ital, kajabuff, reagensek
     PvP szerveren a Free Action poti hotkeyen többek közt...

     Az évek alatt ezeket a goldsinkeket kivették, kvázi nem kell semmire se gold. Amire mégis azt meg a rendszer hozzádvágja.
     És a blizz gazdasági szakértői két AGYszerű ötlettel állt elő:
     - a gold metacurrency:
     azaz legálissá tették a goldvásárlást amit támogatok
     Ám az ellen vagyok hogy a goldot WoWon kívül a blizzverzumban is használhatod. Kvázi a WoWból szerzett goldot Starcraft, Overwatch és táskára költheted.
     Ahhelyett hogy egy rendes gazdaságot létrehoznának. De úgy tűnik hogy az a csapat aki valami efféle irányba akart menni amit támogatnék elment Path of Exile-t csinálni ahol mindenhol esik valami amit máshol használhatsz...

     - A másik hogy amire contentenként fizetőeszköz reset van, mert ahhelyett hogy balanszolnák ezt is, mennyivel egyszerűbb a tirán residumot majd Deepsea algára cserélni hogy 430-as itemet vegyünk.
     Minden contenttel kiürítik a tárcád, vagy... mintha egy új játékot adnának ki, ahol a WoW maga a platform...

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Zegna

      Most van goldsink bőven: pók mount, ah dino, black market, petek és stb. Végülis a jelenlegi szakmák is azok. Talán a BC-ben voltak a legéletképesebbek a szakmák is.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • PaneuropeanBattleRam

    grindből, ahból, fizetős runokból 🙂

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • KevMit

   Privát szervereken én elég ritkán láttam, hogy ilyen boostot árultak volna. A legközelebbi a témához GDKP volt, de az más.
   Egyébként aki akar raidelni az fog tudni. Agyon lehet farmolni minden raidet fele emberrel.
   Arról nem is beszélve, hogy még a vanillában Onyxiát 4!!!! emberrel megölték, nem pedig 40-el. Igaz olyan gearben is voltak, de na.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Zegna

    Anno BS-en is árultak MC boostot, még magyarok is.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • ben2

   Ez szerintem első sorban moderáció kérdése.
   A privát szervereken csapnivaló a support (érthető okokból), a blizzard viszont megteheti, hogy leállítja azokat, akik a játékszabályokkal visszaélnek.
   És nem csak azokat, akik konkrétan megszegik azokat, hanem akik az alkotók eredeti szándékával ellentétesen használják a játékot.
   Azaz itt nem csak botokra, cheatekre, goldsellerekre, boost bizniszelésre vagy account adás-vételekre kell gondolni, ami nyilvánvalóan illegális, hanem az olyanokra is, mint pl. a safespotolás (amikor az npc-k holtteréből lövöldözik a többieket akik így nem tudnak védekezni), vagy az npc-k és az alacsony szintűek 24/7 gankelése.
   Az első időkben biztosan sok gondja lesz a blizzardnak azokkal, akik a privát szervereken a gyarta support miatt büntetlenül visszaélhettek a tökéletlen játékmechanikával.
   Ezeket a gm-eknek most moderálniuk kell, viszont sokan a privát szervereken már megszokták, hogy sok mindent lehet, így megy majd a rinya, hogy tönkreteszik a vanilla feelinget, ha nem gankelheti az alacsony szintű insta bejáratokat napi 8 órában hónapokon át.
   Pedig valójában a vanillában sem lehetett ilyesmit csinálni, mert jött a figyelmeztetés, majd a temp ban, csak a privát szervereken nincs erőforrás a rendes moderációra, ráadásul azonnal csinál három új ingyenes accountot, így nincs is nagyon értelme.
   Szvsz ettől lesznek majd hangosak legalább fél éven át a fórumok, amíg mindenki megszokja, hogy mit szabad és mit nem.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Meridian74 – “CEU-t Arábiába!”

  De hát ezt pofáztuk amióta a Nostalrius megmutatta mire is képes egy kis csiszolással a játék. (12ezer player is volt online - mondjuk ez már egyben már akadályozó tényező is volt, mert levegőt alig tudtál venni, mindenütt volt allis is meg hordás is... pvp szerveren... a mob spawn helyeken meg 2-3-an várakoztak.)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Petilol

  Támogatja a WoW kliens a 21:9 és 32:9 monitorokat?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Hard3n3d

   támogatja

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • FHRTz

  A jelenlegi wow simán csak alkalmazkodott a mai felgyorsult világhoz, ahol az embernek napi maximum 1-2-3 órája van a játékra amennyiben hobbi szinten szeretne némi sikereket is a játékban. Igazából a blizzardnak teljesen mindegy, hogy a classicot pörgeted vagy a mai-t, gametime-ot megvetted. Classicba szinte semmi extra feature nincsen, ami nagy erőforrásokat igényelne, szóval szerintem bőven megfér a 2 verzió 1 szerveren is. Ők túlságosan nem jöhetnek ki rosszul ebből.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Astonkacser

   Így van, éppen ezért volt számunkra is, minden Vanilla kedvelő számára fura hogy a Blizzard évekig teljesen elzárkózott az egész ötlettől, bezáratta a legnagyobb Vanilla szervereket és százezer ember aláírása kellett ahhoz hogy végül jobb belátásra jusson.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Szolo

    Nem a 100 ezer aláírás hatott, hanem a csökkenő játékosszám és az elvétve megjelenő újonnan bevont játékosok.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • olasz

    Nekem regen is az volt a meglatasom es mai napig tudom hogy igazam van. Tehat a blizz akarta a vanillat. Csak nem most. Hanem vagy 2 kieggel kesobb. Az 4 ev. Addig pedig bezaratta ami tort szerokat tudott. A korai kovetelozesunk pedig rosszkor jott nekik. Valaki valaszoljon : ha lejar a 2 ev vanilla, vanilla marad vagy tbc lesz ?es ha lejar tbc, lich king lesz ? Erti valaki mire gondolok ? Mert akkor 4 ev mulva az emberek meginnt vanillat akarnak majd meg tbc t. En emlekszem arra a postotokra hogy vanilla es tbc bol hany boss dungeon raid lett megtervezve. Es remenykedem hogy a vanillat is lehetne boviteni a 2 ev utan tovabbi raidekkel es egyebekkel. Es a tbc ben is.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • weckermann

     Azt mondták nemrég egy interjúban, hogy ha sikeres lesz a Classic, akkor nem zárkóznak el a TBC és WOTLK kiegektől sem. Szerintem nem nagyon fogunk custom tartalmakat kapni vanillához. Túlságosan komplikált lenne ahhoz képest, hogy szimplán továbbmennek tbc-re.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • KevMit

      Emellett azt is írták, hogy nem zárkóznak el attól sem, hogy új tartalmat fejlesszenek a classic-hoz, és ez nagyban függ a játékosok hozzáállásától.

      Egyébként, ha jön classic után kieg, érdekel, hogy hogyan oldják meg. Mindenkit rákényszerítenek, hogy haladjanak a kieggel, vagy esetleg át lehet copyzni egy progressz szerverre, és akit nem érdekel marad a 60-as szerveren? Érdekes lesz.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

      Hardcore BC fanként mondom, hogy azt talán nem kéne annyira erőltetni... Jelenleg oké, lesz egy oldskool hc mmorpg wow és egy korszaknak megfelelő vidámpark retail amivel két teljesen különbözö közeg játszik de egy BCvel már biztosan megosztanák a hardcore közösséget ami igy kioltaná önmagát.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Adam Bond

      Szerintem lenne ra ember 1-1 szerver minden regioban minden kiegre. TBC/LK

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • ben2

     A privát szervereken úgy csinálják, hogy amikor eljutnak naxx-ig elindítanak egy vadi új szervert és kezdik az egész content patch-elést elölről.

     Így azok a guildek, akik szeretnék kimaxolni az utolsó raideket megtehetik, majd ha nagyon elfogy a régi szerver játékosszáma, akkor lekapcsolják.
     Ezt a logikát fogja szerintem a blizz is átvenni.
     Lesznek újonnan induló realmok, az elnéptelenedőket meg idővel összevonják.
     Ebbe amúgy a tbc és a wotlk is bőven beleférne, mert csak a szerverek életidejét hosszabbítanák meg.
     Aki kizárólag csak vanillázni akar, az legfeljebb nem megy tovább tbc-re, hanem marad a régi tartalomnál, ignorálja a tbc itemeket, stb., majd újrakezdi egy induló realmon.
     Esetleg a kiegeknél bevezetik az xp-off opciót (limitálva a 60-asokra), hogy aki pont a tbc indulásakor lett frissen 60-as, de nem akarja kihagyni a vanilla raideket, az vanillázhasson még egy darabig.

     Ez még csak nem is lenne a classic logikával ellentétes, mert sokan ezt csinálták annak idején is: vettek egy új accountot, amit nem frissítettek tbc-re, így nem nőtt a szintjük 60 fölé.

     Én amúgy wotlk-ra már nem frissítenék, elmennék tbc végéig és kezdeném elölről. Ha követik az eredeti patchelés ütemét, azzal barátok között is 4 év a tbc vége, ez után már nem lesz unalmas ismét nulláról kezdeni vanillában.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • skaven

      ha egyaltalan raszanom magam a jatekra (jo lenne de nem latom hogy ferne bele az idombe) akkor kb ugyanezt csinalnam. annyi hogy lehet hogy wotlk-ot megneznem meg, ulduar azert akarhogy is nezzuk, az egyik legjobb raid ever. igen, az eredeti respawn timer es mob-suruseg sem zavarna.
      meg egyebkent icc is jo volt, na.

      obaszki, kozben rajottem hogy a katas raideket is szerettem, pandaria meg eleve az egyik kedvenc kiegem volt. nehez ez na. 😀

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Jonaleth

    Azért megértem őket is, hogy első ránézésre el akartak zárkózni a classictól. Feljesztőként biztos nem egy kedvenc meló a régi kódokkal való tökölés, az újjal való összefonás, amit előre láttak, hogy több mint egy évbe fog telni.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • KevMit

     Legalább egy fejlesztő nagyon is élvezte, Omar valaki.
     Egy videóban volt, hogy bezárkózott hetekre az irodájába és addig szöszölt-hackelt, amíg az új wow motorja meg tudta valamiképp jeleníteni a régi adatokat, stb.

     Sőt a legutóbbi stress testen ott volt és teleportálta a levegőbe az embereket, ledobva, stb.
     Régi fejlesztők akik még nincsenek Blizzardnál, azok meg kampányoltak a classic mellett amikor mg az aláírás gyűjtés ment. Egy másik volt designer meg könyvet írt és adott ki a Vanilla fejlesztéséről.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Adam Bond

     Nekem a mai napig nem tiszta hogy nem lehet siman betolteni backuprol az eredeti 1.1 stb verziokat. Valoszinu itt ott volt a gond hogy mar reg nem dolgozik naluk aki fejlesztette a Vanillanak legtobb reszet.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • KevMit

      Ebben a videóban pont erről van szó: https://www.youtube.com/watch?v=hhKkP8LryYM

      Nagyon röviden, leegyszerűsítve, olyan mintha egy fakockát akarnál belepréselni egy háromszög alakú lyukba.
      Más a kialakítás, faragni kellett rajta, hogy a régi adatokat az új rendszer helyesen tudja beolvasni.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • skaven

     nem tudom, nekem ez izgalmasan hangzik, en szivesen csinaltam volna 😀

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • András Somlai

  Szerintem nem lesz ilyen boost árulás, mert anno sem volt. Classicban a raidek nem egy emberen, nem egy tankon, nem egy healeren múltak, hanem 40 ember kooperációján.
  Pvp-be ugyanúgy kellett az együttműködés, nem magadtól lettél csak
  Grand Marshall.
  Ugyanúgy instában is akármilyen király tank voltál, ha az infantilis hunter behúzta rád a fél instát, akkor lehetett gyalogolni.
  Onyxiát valóban lehetett majdnem solozni, de BC megjelenése előtt pár hónappal, full tier 3 naxx setben és olyan társsal, aki minden rezdülésedet ismerte és te is az övét.
  Aki ezeket nem hiszi, nézze meg a mára klasszikus Leeroy videot! 10 embert szopatott be akkor a kis köcsög paladin. Ha ma nevetünk is rajta, annak a másik 9-nek akkor
  nagyon nem volt vicces!
  A nosztalgia nagyon sok dolgot megszépít, privát serveren wowozni meg sosem volt olyan, mint támogatott serveren!
  Én amúgy tök értelmetlen dolognak tartom ezt a WoW Classic mizériát, ettől nem lesz jobb maga a játék, ha már térjünk vissza a gyökerekhez dolgot szeretne a közösség, akkor legyen World Of Warcraft 2. És építkezzenek onnan tovább.
  12 ezer játékost említesz Nostalriuson…
  Alaphangon még most a "pangásos" BfA-ban is milliós nagyságrendű az előfizetői létszám, de számoljunk "csak" egymillió playerrel, ahhoz képest a 12 ezer hány százalék is? Valamivel több mint 1%?
  Nagyon sok idegesítő dolog volt a Vanilla WoW-ban, csak az idő nagyon sok mindent megszépít. Újítások jöttek, volt amelyik nagyon jó volt, volt amelyik nem. A Battle For Azerothban, a Legionben, de még a Draenorban is nagyon sok kihasználatlan potenciál volt, amivel lehetett volna mit kezdeni! Nem tették, ez már más tészta... Számomra a WoW ott tört meg, amikor a pandás idiótaságot beleerőltették játékba. Azt a kieget nagyon sokáig nem is vettem meg.
  15 év eltelt majdnem srácok! Nagyon hosszú idő, aki akkor született ma majdnem felnőttnek számít, mi meg ős játékosok megöregedtünk, ez van!:P Ma már más a játék kultúra, mások a szórakozási igények.
  A Classic mellett talán egy érvet el tudok fogadni, ha valaki nosztalgiára vágyik, az elő tudja venni a régi játékot, de ehhez inkább azt kellene megvalósítani, hogy a jelenlegi kliensen én választhassam ki, hogy melyik kiegészítőig szeretnék a játékkal játszani... igen, erre jók lehetnének a privát serverek is, amit csak hozzáértő lelkes fejlesztők kezébe kéne adni, mint extra lehetőség...
  Csak hát alapból egy havidíjas aranytojást tojó tyúkról beszélünk, amíg lehet foggal-körömmel ragaszkodnak a lóvéhoz! Inkább csinálnak egy fizetős classicot, mert nehogy már mondjuk a nostalriusra járj nosztalgiázni, fizess szépen nekünk és nosztalgiázz utána nálunk.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Attila

  (szolgálati közlemény: elfogadtam a függőben lévő commenteket. hajrá!)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Pocok

  >barátok

  >közös élmény

  RIP sokaknak 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑