WOW-CLASSIC zg_0608

Készült 2019. június 8. | írta Attila

6

A Véristen felemelkedése

Ha már úgy is szóba került az 1.7-es patch, akkor nem szabad elmennünk a részét képező 20 fős raid instance, Zul’Gurub mellett se. Nem kertelek, imádtam. AQ20 mellett ez volt a másik nagy kedvencem a vanilla időszakból, és még mindig nem gyógyult be annak a fájdalmas incidensnek a sebe, hogy nem az enyém lett a Bloodlord’s Defender. (Pedig nagyon akartam!) Zul’Gurub a WoW Classic-ban az Emerald sárkányokkal együtt fog érkezni a negyedik fázisban, tehát odébb van még egy kicsit, de az emlékeket már most leporolhatjuk, nem igaz? A web archívumban fent van a raid eredeti bemutatója, itt pedig két videót is találhattok, az egyik a hivatalos ZG trailer (nincs fent jobb minőségben, ne is keressétek), a másik pedig egy kis gameplay. És természetesen meg kell emlékeznünk a WoW történetek egyik legendás bugjáról is, ami ZG-hez, azon is belül Hakkarhoz köthető. Hakkarnak volt egy Corrupted Blood névre hallgató spéci képessége, ami egy játékosokról játékosokra terjedő betegség volt, de mint kiderült nem csak a raiden belül működött a dolog, hanem azon kívül is. Nem kellett sok hozzá, hogy erre rájöjjön néhány tréfamester, és a kort magával hurcolja Orgrimmarba… A többi már történelem.

Years ago, in the ruined temple of Atal’Hakkar, loyal priests of the Blood God Hakkar the Soulflayer attempted to summon the wrathful deity’s avatar into the world. But his followers, the Atal’ai priesthood, discovered that the Soulflayer could only be summoned within the Gurubashi tribe’s ancient capital, Zul’Gurub. Newly reborn in this jungle fortress, Hakkar took control of the Gurubashi tribe and mortal champions of the trolls’ mighty animal gods. The Soulflayer’s dark influence was barely halted when the wise Zandalari tribe recruited heroes from the Horde and the Alliance and staged an invasion of Zul’Gurub.

( ajándék háttérkép )

Tetszik(6)Nem tetszik(0)

Tags:


6 komment érkezett a(z) A Véristen felemelkedése poszthoz

 1. Serathis mondja:

  Keveseknek esik le, de ZG volt az első insta ahol volt hard mode. Mondjuk extra reward nem járt azért ha életben maradt High Priestekkel ölték meg Hakkart. És sose sikerült megölni úgy, hogy minden HP életben van.

  Ja, az első vehicle fight meg BWL 1. boss, just saying.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. warruth mondja:

  Kis pontosítás: A korábbi 4 fázisos ütemterv szerint tényleg együtt jött volna BWL-lel, de azóta 6 fázisosra módosították a content adagolását, és így BWL a 3. fázisban jön, ZG csak a 4.-ben.
  Itt egy jó kis elemzés a CBI-ről.
  https://www.youtube.com/watch?v=pMrBYm8vRzE

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. Endyr mondja:

  Jajj, Jindo milyen kinszenvedes volt. Egesz jo guild voltunk (nem HC), minden mas siman ment, de Jindoval nagyon megszenvedtunk, nemegyszer ottmaradt a reset vegen...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • warruth mondja:

   Különös. Nekem pont Jindo tűnt a legkönnyebb bossnak az egészből. Nekem Jeklik P2 tűnt a legnehezebbnek, mert ott nagyon szorít az idő, illetve Mandokirnál elég egy apró hiba, és könnyen wipe lesz belőle - ezért nevezték Mandokir the Pugbreakernek. (Vaelastrasz the Guildbreaker után).

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. ben2 mondja:

  A Hakkar incidens érdekessége, hogy tökéletesen úgy működött, mint egy igazi járvány.
  Volt egy bug ugyanis a játékban: a betegség rákerült a hunter petekre, de azok nem sebződtek tőle, viszont át tudták adni a játékosoknak. Azaz pontosan úgy működött, ahogy a középkorban a pestis: a hordozó állatra nem halálos, ezért szinte lehetetlen izolálni.
  Az emberek is pont a járványokra jellemző módon viselkedtek. Ahelyett, hogy a betegséget elkapva nyugiban megvárták volna a halált, ide-oda rohangáltak így akaratlanul is terjesztették vagy az ellenséges területeken szándékosan fertőzték a másik frakciót.
  A wotlk felvezető eventjéhez, a zombi fetőzéshez amúgy ebből merítette az ötletet a blizzard.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑