World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WOW-CLASSIC world-of-warcraft-classic

Készült 2019. július 3. | írta Attila

31

UPDATE: Realm típusok a WoW Classic-ban

UPDATE! Minket ugyan kevésbé érint a hír, de mint kiderült ma mégiscsak lesz külön német és francia nyelvű WoW Classic szerver.

After further review and consideration of your feedback, we will launch WoW Classic in the European region with French and German realms, in addition to the expected English and Russian realms. This will allow WoW Classic players in Europe who wish to communicate with others in French or German to start in those languages from day one 101.

We really appreciate the high degree of interest and passionate feedback we’ve seen on this subject for the last few days. Our plan is to have English, French, German, and Russian language realms designated in the final stress test. While we haven’t yet finalized the numbers of realms and realm types for each language, we’ll let you know those details before name reservations start on August 13.

Thank you very much! Vielen Dank! Merci beaucoup!

A WoW Classic-ban visszatérnek a régi jó PVP, PVE és RP szerver típusok, nyelvek szerint viszont nem lesznek szétválasztva, mint annak idején. Kivételt képeznek az oroszok, nekik lesznek külön szerverek, főleg a cirill ábécé miatt. Jobb lesz ez így mindenkinek. Remélhetőleg hamarosan az is kiderül, hogy hány szerver lesz, és főleg az, hogy milyen neveket fognak kapni. A klánokat már most el kellene kezdeni megszervezni.

As we get closer to WoW Classic’s release, we thought now would be a good time to talk about our plans for Classic realms here in Europe.

We’ve prepared several realms, which will include Player vs Player, Player vs Environment, and Role-playing realms.

For Classic, we’re planning on not splitting up realms by language. This has its advantages and disadvantages, but overall, we think that it’s the best starting point for WoW Classic. An exception will be made for the Russian language, which will have separate realms due to its reliance on the Cyrillic Alphabet. For technical reasons this will also mean Russian is going to have its own separate game client, similar to what happened in The Burning Crusade.

We think this approach will give players more freedom to move around to where they want, and find guilds and friends that best match their interests.

Tetszik(7)Nem tetszik(0)


 • ragadozo88

  Remélem azért az európai karakter készletek benne lesznek az eus kliensben (EU). Bár valszeg igen mert az USnél is vannak a kanadai franciák és a mexikói spanyol.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Meridian74 – “CEU-t Arábiába!”

   UTF8 korszakban ez nem probléma.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ragadozo88

    Igaz 🙂

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • ben2

  Reméljük a ruszkik szeparálásával együtt nem vezetik be a cross-realm bgket, mert akkor a bgzésről már most lemondhatunk.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Balla Marshall Zoltán

   De mi ez a retteges az orosz jatekos kozonsegtol? Ezt En sosem ertettem... Jelenlegi orosz baratosnemat, pont egy oroszokkal teli szervernek koszonhetem... noh igaz GTA server volt az...

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Hard3n3d

    oroszoknál elég sokan csalnak szinte minden játékban plusz nem hajlandóak minimális angol kommunikációra se

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Meridian74 – “CEU-t Arábiába!”

     hülyeség... Elysiumon orosz csapattal mentem le Scholomance-ba, és angolul ment a diskurzus... néha egymás közt nyomtak egy-egy oroszt is, de amúgy angolul. És olyan trükköt mutattak, hogy életem leggyorsabban teljesített (kevesebb trash takarítás, elkerüléssel) Scholomance instája volt, kék-zöld gearben....

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • PaneuropeanBattleRam

      nem egészen hülyeség.
      Többévnyi játékostapasztalat (megerősítem a csalás és, botozás tényét) azonkívül caps lockkal cirilbetűs áradat, eléggé idegesítő mindenütt (Bár az addonnal le lehet némitani az összes ilyen faszt, de én jobban örülnék, ha soha semmilyen játékban nem találkoznék oroszokkal.
      (egy orosz féreg törte fel a twich accomat)

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Meridian74 – “CEU-t Arábiába!”

      A botozós és csalós oroszokat tudod jelenteni, és itt tétje is van a ban-nak.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Hard3n3d

      Most butaságot mondtál
      Mivel a wow classichoz csak aktív előfizetés kel 3 ezer ft havonta na bum csinál egy másik accot befizeti és tolja
      classicba nagyon megéri majd botozni

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Meridian74 – “CEU-t Arábiába!”

      No, és szted a lvl 60 az 5 perc alatt meglesz neki? Ha bannolják az accountjátt, a retail lvl 120 karijaival együtt?

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Hard3n3d

      mivel nem kel hogy legyen lvl 120 as kari, elég a starter wow ami ingyenes és befizeted a havidíjat van olyan bot ami
      1-2 nap és 60 on van közbe negálás nélkül farmolja az ércet meg a nővényeket és küldi el a main accountra

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • András Győri

      Abszolút nem hülyeség. Az lehetséges, hogy ma már nem olyan durva a különbség, mint régen volt a vanilla idején, de nem véletlenül ennyire rettegett a hírnevük az online közösségek körében (mondom ezt úgy, hogy én bírom egyébként őket). A Vashj szerveren emlékszem, hogy még egy köszönömöt sem voltak képesek kibökni angolul, és, bár ebben nem vagyok biztos, de mintha őket tették volna először külön szerverre, ami szintén indokolt volt.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ben2

    Nekem az orosz játékosokkal önmagában nincs bajom, viszont ha saját szervert kapnak és úgy indulnak a többi szerver ellen cross-realm bg-n, akkor garantáltan játszhatatlanná teszik őket.
    Mivel sokkal kisebb merítésből rakja össze az orosz csapatot a rendszer mint a többit, gyakorlalatilag ruszki premade vs. random lesz minden játékból, amit ők maximálisan ki is használnak.
    Mindig megfelelő mennyiségű healerrel indulnak (eleve úgy jelentkeznek) és a report afk módszerrel következetesen kirugdalnak minden játékost, akinek nem elég erős a gearje. (Ez nem feltételezés, a fórumon magyarázta el az egyik vezetőjük.)

    Ezen túl igyekeznek a végtelenségig elhúzni a játékot, hogy minél több honort farmolhassanak.
    Retailen az epic bg-ket már teljesen tönkrevágták ezzel a módszerrel, most képzeld el ugyanezt classicon, ahol még timer sincsen, azaz a végtelenségig lehet temető-farmolni a másikat.
    Ez oda vezet, hogy aki párszor beszopta a ruszkikat, az többet nem bgzik, így egyre kevesebben jelentkeznek és egyre jobban nő az esélye, hogy ruszki lesz az ellenfél csapat, amíg a végén már szinte csak ők játszanak.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • asd

     Ezt csak megerősíteni tudom.Amiben az Arathor van Battle group 10-ből 8-szor orosz premade. Okádhatnékom van tőlük. Epic bg-t talán 1x nyertünk ellenük azt is nagy vért izzadva. AV játszhatatlan kb.
     Ha random arenara jelentkezek be 10-ből 9 orosz. Nem kommunikál, nem csapat játszik megy előre.
     Én ha random bg-n oroszokkal találkozom már lépek is ki. Inkább várok még 15percet mint hogy free HK-t adjak nekik. A kisebb BG-ken van esély ellenük, ott valahogy nem működnek együtt annyira.

     Az hogy engedik nekik hogy oroszul irkálhassanak számomra érthetetlen. Kíváncsi lennék ha usa szervereken lenne ennyi orosz, biztos vagyok benne hogy azonnal petíció lett volna belőle.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Bangyi

    Vannak kivételek, de a ruszkik többsége nem képes kommunikálni angolul és önfejűek és mivel baromi olcsó a RUS/LATAM gamek a többi országhoz képest ezért még a csaló is több...

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Naliviel

    Azért félnek a ruszkiktól, mert ahogy említették nem kommunikál rendesen egy rétegük másrészt pedig szervezett csordában ölik halomra a kazuárokat. Menj el egy bg-re ahol csak cirill betűs nevű ellenfelek vannak és rájössz mekkora élmény ellenük játszani.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • https://www.nsa.gov/ Sam Fisher

    Szinte minden multis játékban, amivel játszottam, csak negatív tapasztalataim vannak a muszkákról (illetve a lengyelekről, magyarokról a WoT-ban). WoW-ban talán megvan még sokaknak BC idejéből a Molten Core 'orosz' szerver fiaskó, ahol bannolták a realm nagy részét BG, Aréna csalás miatt. Temető farmolós klasszikus AV-ról ne is beszéljünk, ahol a barlangból nem tudott kijönni a játékos, a premade nyomorultak miatt.

    Armored Warfareben (tankos játék) van PvE mód, ahol agyatlan, kiszámítható AI ellen kell menni, eléggé easy win, fun. VOLT, amíg nem tettek össze minket a muszkákkal. A 90%-os PvE winratem azóta 80 körül van, és csökken, ANNYIRA rossz játékosok, illetve annyira szarnak bele és botoznak. 5 ember megy az AI ellen, akik véges számban jönnek (nem megyek bele jobban). Na most, amikor 5 emberből két muszka meghal 15-20 másodperccel a meccs kezdete után és baszik használni az egyszeri újraélesztést, a maradék 2-nek eleve be se tölt a játék, mert DC, az azért eléggé el tudja rontani a meccseket. És ott nem hozod le egyedül vagy jó esetben ketten a meccset 8-15 maradék AI tank ellen. EU szerveren is voltak rossz játékosok (lengyelek), de meccsenként 1-2 bénát még megold a csapat, ha jó. Amióta ott vannak az oroszok, belogolni sincs kedvem. Neki mindegy, hogy lő kettőt, meghal, 500 XP vesztes meccsért, mert bot.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • A Jó Meglepően Izmos Hercege

   Remélhetőleg a netről is levágják őket hamarosan, így aztán nem kell aggódnia a civilizált országoknak a barbárok miatt 🙂 Amúgy rühellek oroszokkal játszani. Sajnos tudok oroszul is, úgyhogy a nyelv nem is lenne akadály. Behörgöd az elején, hogy putin huilo és máris gyűlölni fog a többség 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Night Must Fall

    Csodálatos nickneved van 🙂

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • olasz

  Akkor valaki hiresebb kezdje el promozni az egyik szerot ha megnyitott hogy a magyarok oda menjenek :p

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Hard3n3d

   Ghostboci ?

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • olasz

    Sajnos nem ismerem sem a magyar sem a kulfoldi streamereket. Nem is szoktam nezni ahogy mas jatszik. Nekem az utolso video wotlk ölen demon warlock pvp volt amit lattam. Na az művészi alkotás volt 🙂

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Lockstep

     Ha nem csal az emlékezetem, ő nem a streamelésről híres itt FS!-en... 😀

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • skaven

    hehe, o jatszik meg?

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Zka77

     ahogy a blogját elnézem, már kb semmit se játszik, mert semmi se volt jó neki 😀
     és már a blogjának is annyi, végülis kit érdekel a sírás, hogy ez a játék is szar meg az is meg itt is mindenki hülye meg lusta, keverve néhány altright posttal.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Naliviel

    Úristen mekkora fazon volt 😀
    Kicsit hiányzik azért az FS hőskora. Csibefasz leia hercegnő meztelenül, segítség megbasz a narancs, 18 éves leszbikus thaiföldi ikerlányok, a warrior sohasem sír, csak tényeket közöl, zsidó hancu. Most hirtelen ezek jutottak eszembe, na meg persze ez a poszt:
    http://frostshock.eu/warcraft/2008/03/08/kozkivanatra-bthyjal-guide/

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Gergő Bocskai

  Sziasztok!
  Már pár hónapja zajlik rekruit!
  Elemental Gankery Classic guilnél.
  https://www.facebook.com/groups/844511099219443/
  Keressetek bátran facebook on vagy ingame Ragnaros horda oldalon Xiblloll néven. Klán a jelenleg futó bfa -ba is Elemental Gankery.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Lockstep

   Durva, hogy ez a klán még mindig aktív! El nem tudom mondani, hogy Vanillában hogy utáltam az összes tagját, amikor még alli oldalon voltatok 😀 mindig tönkretettétek a 13-14 éves énem játékát

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Attila Papp-Váry

   Pumi dwarf hunter alap, hogy ott lesz 🙂
   Nostalrius-Kronos 1-2-3 után retail, alig várom 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • WoWCla

  Üdv!

  "A klánokat már most el kellene kezdeni megszervezni."
  Egy ideje már szervezkednek a klánok srácok, mind a 4 oldal képviselői, akik a kezdetektől (kb február óta) recruitolnak a fő Classic Hungary csoportban : https://www.facebook.com/groups/WoWClassicHU/
  Természetesen már beszéltem Astonkacserrel is, így a Frostshock fontos szerepet fog játszani az emberek "magyar" szerverre való terelésében, ha kiadják a szerverlistát. Köszönjük nekik! 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑