World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WOW-CLASSIC classic_0418

Készült 2019. október 24. | írta Attila

10

UPDATE: Lassan búcsút vehetünk a Layeringtől

UPDATE A mai nap folyamán újabb négy realmen kapcsolta ki a Blizzard a layeringet, ami azt is jelenti, hogy egy kicsit megint közelebb kerültünk a Phase 2 elindításához.

Today, we took the final step to reach a state where there are no longer multiple layers on the following realms:

 • Dreadmist
 • Flamelash
 • Stonespine
 • Transcendence

A Blizzard megígérte, a Blizzard teljesíti! Szép lassan elkezdték kikapcsolni a Layeringet a WoW Classic szervereken: az első körben öt realmen, amiket a közeljövőben több követ majd. Az elkövetkezendő pár napban élesítenek egy hotfixet is, aminek az eredményeképp a realm választó listán külön jelölve lesznek a Layered realmek. Emellett tovább ingyenes transzferek is várhatók.

Over the five weeks since we launched WoW Classic, we’ve continuously monitored realm populations and utilized layering when necessary to handle launch populations. As we’ve said before, we will have all realms on a single layer before introducing world bosses, and a great deal of progress has been made toward that goal.

First and foremost, players have leveled up and spread out around the world. This allowed us to accommodate more players per layer, which means fewer layers required per realm. The last time a server in this region had more than three layers was the first week of September, and almost all realms reached two layers shortly after that.

Along the way, some select realms reached their end-state of a single layer, and we locked that in. With a change we made earlier this week, the following WoW Classic realms are now permanently set to one layer:

 • Bloodfang
 • Dragonfang
 • Earthshaker
 • Hydraxian Waterlords
 • Judgement
 • Ten Storms

Be on the lookout for another change that we will make in the coming days: soon, realms that are operating with more than one layer will indicate that on the realm selection screen. Those realms will say “Layered” in the realm list. Thereafter, you’ll only see the Full/High/Medium/Low markers for realms that are permanently set to one layer.

We plan to move more realms to a single layer over time, and we will continue to offer free character moves to balance populations and manage login queues. In order to avoid queues in the future, we encourage you to use that service as soon as possible.

Thank you very much!

Tetszik(5)Nem tetszik(0)

Tags:


 • Yoshimoto

  Pontosan mi is ez a layering a játékban? Most sokkal több embert kellene látnom akár swben akár a nagyvilágban? Vagyis ők a zónában vannak mindaddig amíg nem nem vagyunk egy csapatban? Ennek a megszűnésével sokkal többen leszünk egy - egy mobra vagy quest itemre?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • PaneuropeanBattleRam

   "a megszűnésével sokkal többen leszünk egy - egy mobra vagy quest itemre" yep.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • ragadozo88

   Lényegében igen, egy realmen vannak a playerek de bizonyos létszám felett az újonnan jövök másik instancebe/layerbe kerülnek, szóval ha mondjuk vannak 1000en egy adott zónában de a layer 500as maximum, akkor 2 500as layer jön létre, és csak azok tudnak interaktálni egymással akik ugyanabban a layerben vannak. Kivételt képez a party inv, mert ha valakit korábban felraktál a friendlistedre, akkor tudjátok egymást invelni akkor is ha különböző layerbe vagytok. Mert inveléskor egybe kerültük, azt hogy ki kerül át kihez, vagy hogy új layerbe rakja e party tagokat azt nem tudom, de a party egy layerbe kerül.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • ragadozo88

  Amúgy ezzel nem kéne várniuk anquirajig? Annak idején elég nagy lag volt, mikor megnyitották, ezt layeringgel el lehetne kerülni. Mondjuk ők tudják, és lehet arra az időre vissza kapcsolják majd.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • zibuprofen

   Én nem bánom hogy kikapcsolják, olyan halott a világ, alig látni embereket.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Szolo

    Vigyázz az ilyen kijelentésekkel, mert hamar megtalál a 'Classic-hívők társasága"... https://media1.giphy.com/media/UVAasrbF1ly0nx0xQi/giphy.gif

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • zibuprofen

     Én csak azt mondom amit látok. Eddig pl. a léghajó mindig tele volt emberekkel. Most van hogy csak én vagyok rajta egyedül.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Szerintem ez inkább attól van hogy lassan már mindenki max, mikor én is az elején játszottam a 10es zónákba alig bírtam questelni mert olyan sokan voltak a layeringgel együtt, viszont most hogy 2 hónapja megvan lassan minden nem casual az 50+ zónákba van már, szóval a 10es zónákba van hogy fél óra is teltelik mire látok egy playert, és az is inkább olyan aki farmol, és nem questel. A farmolást a szintből feltételezem mert egy 20+os karakter 10es zónában, öl mobokat, akkor az vagy repuzik vagy farmol :).

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

      A nagy szintű zónákban ugyanúgy nem lehet kényelmesen questelni mert állandóan foglaltak a mobok. Vagy herb nincs. Blackrock mountannél ki-be rohangálnak az emberek. Mondjuk ugy hogy nem a zeppelinen van az aktivitás. 😀

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ragadozo88

    Nekem sincs vele bajom, csak már tudják mennyire lefogja terhelni a szervereket, mikor az egész realm egy zónába fog menni, ennek ellenére kikapcsolják. Persze lehet hogy majd vissza lökik az event idejére, ez majd kiderül.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑