WOW-CLASSIC bg_1121

Készült 2019. november 21. | írta Attila

23

Nyílnak a Battle Groundok

A Honor rendszer aktiválása után nem kell sokat várniuk a Battle Groundokra se a PVP orientált WoW: Classic játékosoknak. Warsong Gulch és Alterac Valley december 10-től várja a nagyérdeműt. Kicsit érdekesen alakulnak ezek a WoW: Classic fázisok, mert a BG-kkel együtt kellett volna jönnie Blackwing Lairnek és a Darkmoon vásárnak is, de ezek majd csak 2020 elejétől lesznek elérhetők. Ennek az oka talán az, hogy a raiderek legalább az első pár hónapot ne dominálják le a BG-ket a shiny tier2-es cuccaikban.

Warsong Gulch and Alterac Valley will open in WoW Classic simultaneously on all realms the week of December 10. At the same time, Elemental Invasions will occur in Kalimdor, with Blazing, Thundering, Watery, and Whirling Invaders appearing in Un’goro Crater, Azshara, Winterspring, and Silithus respectively.

We’ve been following the deadly deeds of the Classic community closely over the last week as the Honor system sparked an impressive amount of World PvP on PvP realms, and we’re excited to see what might transpire over the next three weeks. Nonetheless, like many of you, we can’t wait to charge into some battlegrounds, so we’ve detached this content unlock from the plan we previously announced. Blackwing Lair and Darkmoon Faire are coming in early 2020.

We’ll have an exact timestamp for this content unlock to share with you in early December.

See you there!

 

kill_1121

Tetszik(1)Nem tetszik(0)

Tags: , , ,


23 komment érkezett a(z) Nyílnak a Battle Groundok poszthoz

 1. evoken mondja:

  https://youtu.be/n_pUTH6l_Fw

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. warruth mondja:

  https://www.youtube.com/watch?v=BcJdvt8rZns

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. Marslakó mondja:

  Eppen ideje volt, mert a Horda miatt konkretan jatszhatatlan a szerver ahol vagyok.
  Azokna pedig, akiknek az a PvP elmeny, hogy nala 11-12 szinttel kisebbeket kempel, annak elmentek otthonrol. Legalabbis baj van a fejben. Vagy mikor 10-en esnek egy embernek, mert csak... Semmi bajom egy fair kuzdelemmel, hangom sincsen, mikor egy velem egyszintu legyepal (tank warrirokent ezt En vallaltam anno), hatba szur a rugo Rich Thorium banyaszas kozepette... igaza van, ez a PvP...
  De az, hogy BRD/LBRS/UBRS/DM-be mennek segiteni a klanomnak es atlag 12++ halal jutok le, az nem PvP. Az egyszeru szadizmus. Foleg, hogy egy egyszer meghalva maradtam es neztem, ahogy 30+ horda rohangal korbe korbe, mert jobb dolguk ugye nincs...
  Aztan remelem az AV nem lesz cross-realmes. Mert ezt a mennyisegu szivas kegyetlenul visszafogjak kapni akkor...
  Es nem, regen nem volt ilyen. Regen volt 3 zona ahol epikus harcok voltak, de olyan nem volt, hogy le volt uralva minden terulet, portyazo raidekkel. Szoval ennek okan szmaonkerni se lehet a "classic elmenyt".
  Ez csak reflektalas az okokra es a kerdeses "menetrendre"... Mert volt rendesen panaszkodas es igen nepes taborral biro streamerek is jeleztek ha ez nem valtozik akkor vege. Hat valtozott. Es hozzateszem a leheto legjobb dontest hoztak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Jazoo mondja:

   Ezt a Blizzard generálta régen is, a HK, DK rendszerrel. Anno ís így volt, de viszonylag hamar bekerült a WSG a játékba és a pvp nagy része oda terelődött. Az Ashenvale, SS world PvP jellemzően népünnepély volt, ahol röhögve hullottak az emberek és csak az bosszantotta őket, hogy túl lassú volt visszaszaladni és kimaradni a dologból.

   Ahogy bejönnek a BG-k, javulni fog a helyzet, de persze gankerek később is maradnak, meg persze megy majd a harc a world bossokért, vagy csak a wipeoltatásért. A legjobb választás a PvE realm.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Mariák Miklós mondja:

   pvp szeron jatszani ugye menobb, csak ugy pvp-zzenek veled, ahogy az szerinted tisztesseges, igaz? nem tudod, mit jelent az, hogy ellenseg vagy. azt hogy eltiporhatnak barmikor egyedul az ero jogan es indoklasnak mindig eleg annyi, hogy a masik frakciohoz tartozol.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Makk mondja:

    Csak gondolom borzasztó frakció eloszlás van, ahol én vagyok ott kb 85% allis, nem PvP szerver, de amiatt alapból nem megyek bele, mert 8-9 allis jut kb rám, ezáltal totál értelmetlen.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • PaneuropeanBattleRam mondja:

    Azonos megoszlásnál, vagyis nagyjából azonos megoszlásnál jó a pvp, aránytalannál, azonban korántsem, szegények, honnan sejthették volna, hogy egyik másik szerveren, elcsúszik az egyensúly?

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Szolo mondja:

     Az egyensúly mindenképpen elcsúszik, mert még eredetileg azonos létszámú oldalak esetén is amelyik oldal több energiát fektet a másik oldal gankelésébe, az az oldal idővel elüldözi a másik oldal játékosait, amitől egyre inkább felborul az egyensúly. Ezért alakultak ki legkésőbb BC közepéig az akár 99:1 arányú szerverek, amiken azután értelmes WPvP nem is volt, mert csak mazochisták vittek karaktert a gyengébb oldalon.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ben2 mondja:

      Az egyensúly messze nem lenne ennyire rossz, ha nem lennének gigaszerverek. Az eredeti 3.5K populáció mellett egyszerűen nem találkoztál annyiszor a másik frakcióval, hogy a gankerek lehetetlenné tegyék a játékodat.
      A másik, hogy ma már van egy olyan réteg, aki az alacsonyabb szintűek gankelésében éli ki az abberációit. Ezekkel semmit se lehet kezdeni (bannoláson kívül), mert az nekik a játék, hogy napi 6 órán át gankelnek alacsony szintű zónákban heti 7 napot éveken keresztül.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Szolo mondja:

      Gankerek 2005 óta vannak, és mindig megvoltak a helyszínek is, ahol számíthattál gankelésre. Eredeti méretű szervereken is gond volt a gankelés, mert elég volt 5-10 ganker a veszélyes zónák valamelyikében, hogy pokollá tegye a "kicsik" életét. Annyi pedig mindig volt. Főleg a dishonorable kill kivezetését követően.

      A gankelés eredetileg egyébként is főleg az oda-vissza ütésekből állt. Nem is igazán néhány "nyomorék" gankelt órákon keresztül kicsiket, hanem oda-vissza gankelések történtek. Akinek a kis karakterét legankelték rövid időn belül többször is, az ezen felhúzta magát és belépett a nagy karakterével "törleszteni". Gankelt mondjuk 30 percig random kicsiket, amíg a lelki egyensúlya helyreállt, de ezzel ő is generált bosszús játékosokat, akik szintén beléptek a nagy karaktereikkel és szintén "törlesztettek". A gankelés jellemzően úgy kezdődött, hogy a "másik visszaütött".
      A többség nem a 6 órán át gankelőkből állt, hanem a "bosszúállókból". Aztán szép lassan az egyik oldalnak elege lett a helyzetből és elment a szerverről. BC végén például a Black Ravens is a felborult frakció-egyensúly miatt váltott szervert.
      Sok MMORPG egyébként jól megoldja a kicsik gankelésének a kérdését azzal, hogy valahogy "corrupted" lesz a kicsiket támadó karakter, és egy szint fölött egyszerűen halálakor eldobja a felszerelését és akár vissza is fejlődik, így pedig bannolás nélkül is ésszerű keretek közé szorul a gankelés, mert az éjjel-nappal gankelő karakter hamar visszaesik a gankelt kicsik szintjére.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ragadozo88 mondja:

    Pontosan ezért kellett volna eleve máshogy szervezniük a pvpt. Nem alli horda oldalra bontani. Mármint eleve az első megalkotásnál, mert ugyebár most hogy a classic az eredeti vanillát adja vissza így már mindegy. Egyedül a cross realm lehetne rá megoldás, de azt meg a játékosok elleneznék.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Unchained Pepe mondja:

    Ebből a kommentből egyértelmű hogy te is a kissebbet kempeled. Gratulálok biztos nagy király vagy.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Mariák Miklós mondja:

     Tevedsz, nem csinalok ilyet, max neha egyszer megolom ha eppen szembejon es olyanom van. De valamikor kisegitem a bajban. Olykor meg megmentem az eletet de csak azert hogy utana en olhessem meg. 🙂 Pont ez a jo, hogy az ellenseges jatekos egy olyan mob, akinek a latotavolsag az agrorange-je de nem biztos, hogy beagrozod, sot, eppenseggel segithet is. Az altalam leirtakbol egyaltalan nem kovetkezik a kempeles, de ha valaki azt csinalja, megteheti eppen azt is.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Unchained Pepe mondja:

      És olyankor mit érzel amikor 10 lvl-el kisebb játékost megölsz?

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Mariák Miklós mondja:

      Vegyes, de 90%-ban revans amiert egy fair worldpvp-ben alulmaradtam. De van, hogy pofara megyek es azert gazolok rajta keresztul mert egy parasztpofaju human (ferfi), vagy mert paladin.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ben2 mondja:

      Gondolom pve címén meg critereket ölsz, az is van akkora kihívás, mint 10 szinttel alacsonyabbakat kempelni.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Unchained Pepe mondja:

    Csak úgy pvpzzenek hogy egyhitel a 60as mert ez a pvp.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • ragadozo88 mondja:

   Miért kezdtél pvp szerveren? Eredetin van pve lehetőség. Azért kérdezem, mert ez várható volt mikor a karakteredet elkezdted, akik szeretik a pvpt általában ezt a részét szeretik, azt nem tudom hogy miért. Aki egyenrangú kihívásokat akar az bgzni megy. Törtön én is voltam pvpzni, onnan tudtam hogy nem akarok eredetin pvp szerverre menni. Ráadásul ott már meg is szűnt.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Marslakó mondja:

    Mert Nekem is jolesz kesobb odamenni, elkenni egy rugo szajat mikor farmol, vagy barmit csinal. Az ellenseg reszevel meg talan egyet is ertenek, ha nem abbol allna, hogy olyanokat meszarolsz le, akik meg visszautni se tudnak es meg honort se ernek.
    Nem tudom, hogy Nekem miert nem okozott soha oromot az ilyen... Leszallni a mountrol, es megolni valami kisebbet, mert csak, ellenseg. ne aggodj, fair kuzdelem eseten En is Neki megyek barkinek... es Nekem is Nekem jonnek. En ezert valasztottam a PvP-t. Nem azert mert szadista hajlamaimat akarnam kielni a kisebbek vegzalasaval.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • ragadozo88 mondja:

     Azt a részt nem feltétlen rád értettem, csupán arra gondoltam hogy azzal hogy valaki pvp szerverre megy elfogadja azt is hogy az olyan emberek is megtámadhatják, akiket nem érdekel a fair play. Mármint eredeti szerveren, mert ugyebár törtön elég kevés esély van mert a legtöbb tört szerver pvp szerver. Ezt magamra írom, mert régen én is pvp szerveren játszottam törtön, azonban eredetin pven kezdtem karaktereket, pont azért mert engem a fair play is zavar olyankor amikor épp questelek. Amikor pvpzni van kedvem akkor bgzni megyek és nem world pvpzek.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Unchained Pepe mondja:

  Hogy lehet ennyire retardált a blizzard. Berakja a honor rendszert de a bg-ket nem. Rá vannak kényszerülve az emberek a world pvp-re. 52 es vagyok még. Játszhatatlan ez a szar. Lehet irkálni hogy de ez pvp szerver stb. Nekem a pvp nem abban merül ki hogy nem hagyom a másikat fejlődni hogy egyenlő esélyekkel küzdjünk meg legközelebb. Menethilből vagy boty bayből nem lehet áthajózni. Vagy kell minimum fél óra. Szánalmas. Aki meg csak annyit tud írni hogy ez de hát pvp szerver az gondolom ugyan úgy a nála kisebbeket kempeli. Pvpzetek leszarom. Majd én is fogok. De ameddig nem vagyok 60 addig haggyatok már.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. Drami mondja:

  Én például tudatosan azért mentem PVE szerverre, hogy ha nem akarok PVP-zni mást is kényelmesen csinálhassak. Pl itt is minden nap megy a world PVP Southshore-ban, lehet honort farmolni, de csak annak akit érdekel. Ha megunom kikapcsolom a PVP-t és 5 perc múlva már simán futkoshatok az ellenséges frakció között.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  22 User(s) Online Join Server
  • Dyak
  • bvbve
  • Stealth
 • KOMMENTEK

  • evoken on Gyilkos! Szörnyeteg! Mészáros! [SPOILER]Lehet hogy hiányosak az infóim, mert nagyjából a BFA egy pontjáig követtem a sztorit, de ha jól értettem a videót
  • csabe on Gyilkos! Szörnyeteg! Mészáros! [SPOILER]Tetszenek ezek a cinamaticok, de a story szerintem nagyon elcseszett lett. Egy másik átvezető videóban van az hogy (spoiler alert)
  • Singulus on PTR patch notesMondom, jövőre már biztosan lesz LGBTQI+ event is ahol cuki szivárványokat lehet majd gyűjtögetni, csillámpóniért... aztán letérdelni achiert mondjuk egy
  • PTR01 on PTR patch notesSzánalom, hova jutott ez a game…
  • Afthraste on Visszatérnek a Class setekEz csak az utolsó mondathoz: amikor működött akkor a tier setek arra (is) voltak jók, hogy content patchenként változatosabb gameplaye
  • Bermuda on Visszatérnek a Class setekMondjuk nekem úgy rémlik, hogy a whine állandó és első számú forrása volt az aktuális class tier set vagy a
  • Adi91 on Visszatérnek a Class setekIgazából meg se kellett volna szűnniük, de a remek fejlesztői döntésekkel ugye nem lehet szembemenni...
  • ben2 on Fekete péntekGondoltam így leárazva befizetek a Shadowlands-re. Aztán úgy voltam vele, hogy meh... A WotLK-nál szálltam ki, de azért leárazáskor az
  • Singulus on A hűség jutalmaSzerintem se. De jol fog mutatni az eves penzugyi beszamolojuk... probalajak enyhiteni az ertekvesztesuket, mondjuk ugy. Sajnalom, hogy elcsesztek. Get
  • csabe on Fekete péntekA sok fizetős armor helyett megcsinálhatnák már végre a maradék fajok heritage armorját....ja nem hát abból nem lesz plusz bevétel...
  • evoken on Fekete péntekAz a durva, hogy ez a szaros stargazer pack amúgy 55 euro normál áron. WTF? Majdnem egy elsőnapos játék ára.
  • tntmaxy on Fekete péntekSzomorú ezeket a véleményeket olvasni, bácsak tudnék ellenérvet mondani, de nem tudok.
  • Makk on Fekete péntekŐszinte leszek, ha van aki megvegye és erre pénzt költ és a cég ebből akarja kivenni a hasznot, ott nem
  • Megyo88 on Fekete péntekZseniális! Minek kiadni egy jó (és nem beta állapotú) játékot ha annak az árát ellehet kérni egy csilli-vili set-ért... És
  • Adi91 on Fekete péntekAz ajánlatok eléggé jók, nagyon jól néz ki ez a Celestial set (főleg egy cloth useren). Viszont valamelyest szomorú az