WOW-CLASSIC zulgurub_0416

Készült 2020. április 16. | írta Attila

18

Zul’Gurub visszavár

Tegnap végre megérkezett a WoW Classic szerverekre egy igazi klasszikus raid instance, Zul’Gurub. Imádtam. Természetesen ZG az aktuális fő attrakció, de berepültek az Emerald sárkányok, elindult a pecás verseny Stranglethorn Vale-ben és a Twilight Hammer is mocorgásba kezdett Silithusban. Nyomás!

Within the jungles of Stranglethorn Vale, distant drums beat in an ancient ritual, calling forth the Blood God, Hakkar to the ancient troll city of Zul’Gurub. Beyond the jungle, ancient emerald dragons rise, the insidious Silithid begin to swarm, and perhaps the most dangerous sport of all gets underway: the Stranglethorn Vale Fishing Extravaganza.

ZUL’GURUB

Deep within the jungles of Stranglethorn, an ancient troll city full of untold peril awaits. Do you have what it takes to delve into its mysteries? Assemble a band of hardy explorers and make your way to Zul’Gurub a max-level, 20-player raid instance with 120 new rare and epic items to procure from its verdant tree-lined avenues and lost temples.

Raid Bosses: 13
Level: 60
Location: Stranglethorn Vale
Reputation: Zandalar Tribe
Instance Reset: 3 Days

GETTING THERE

The entrance to Zul’Gurub is located just east of Lake Nazferiti in Stranglethorn Vale. Horde players can fly into Grom’gol Base Camp and travel east past the lake to reach the dungeon. Alliance players will need to travel south from Duskwood and then head east at the lake.

BOSS ENCOUNTERS

13 total boss encounters await within Zul’Gurub, with four of those available on a rotating basis as part of the Edge of Madness encounter, which allows access to one of these bosses per reset.

Before you face Hakkar, you’ll first want to first defeat his five priests to improve your odds of success. If left alive, they’ll lend their powers to the Blood God, making him near unstoppable. They can be defeated in any order, and each has a chance to drop rewards your party may find useful in your journey through Zul’Gurub.

TO THE VICTOR…

Great rewards are waiting within Zul’Gurub, including 5 epic pieces of gear that can be earned through quest rewards with enough reputation with the Zandalar Tribe. If fortune favors you, you can also collect the Swift Razzashi Raptor and Swift Zulian Tiger mounts.

Check out Wowhead’s guide for more information.


THE DRAGONS OF NIGHTMARE

Something is amiss in the Emerald Dream. Immense dragons of the Green Dragonflight have been sighted guarding the portals at the Great Trees . . . but these noble creatures have been imbued with an ominous new presence, bereft of the peace for which Ysera is known. To confront these Dragons of Nightmare, you’ll need to call forth your staunchest allies—for their powers are formidable, and they will not hesitate to crush any who draw near.


STRANGLETHORN FISHING EXTRAVAGANZA

Grab your fishing pole (and your sword)—the Stranglethorn Fishing Extravaganza is about to get underway along the coasts of Stranglethorn Vale! Early on the appointed day, friendly neighborhood goblins will visit Ironforge and Orgrimmar to inform aspiring anglers of the grand tournament and give instructions on how to participate. At the appropriate time, a shout will ring out across Stranglethorn to bait your hooks and cast your lines!


THE STIRRING OF THE SILITHID

The arid sands of Silithus are shifting. Something is awakening beyond the wall to the south. Aid the Druids of the Cenarion Circle as they delve into the mysteries of the desert, and seek the answers behind the Twilight Hammer’s mysterious presence in the area. Discover more about the alien creatures known as the Silithid as you explore their hives. Many new endeavors await the high-level adventurer!


What are you waiting for? Get in there and make (new) history then join the discussion on the forums.

( ajándék háttérkép )

Tetszik(1)Nem tetszik(0)

Tags:


18 komment érkezett a(z) Zul’Gurub visszavár poszthoz

 1. evoken mondja:

  Uuuu, arrol lemaradtam hogy végre lehet menni silithusba is pötyögni. AQ pezsgés a légben! <3

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. Skip mondja:

  Lol, le is nyomták Hakkart +5 papos hard modeban 1 szempillantás alatt.
  https://old.reddit.com/r/classicwow/comments/g246f5/world_first_hakkar_5_priest_blade_of_kill/
  *challenging content* *vanilla is difficult* *vanilla>>>live* *true WoW* *régen minden jobb volt*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • evoken mondja:

   Most ez tényleg mire jo? GYP-s vagy?

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • skaven mondja:

   mondjuk ZG azert mar regen sem volt valami ubernehez, a legkonyebb raid insta, szoval itt senki sem varta hogy hetekig fog tartani a dolog...

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • warruth mondja:

    Kíváncsi vagyok, milyen lesz AQ20 ezek után Light's Hope-on általában jóval nehezebbnek tűnt minden, de AQ20 konkrétan ZG-nél is sokkal könnyebbnek (az utolsó boss kivételével).

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • evoken mondja:

    És az sem mindegy hogy eleve nerfelt a content+az áltag guildek továbbra sem teszik farmra 5 pappal, az egy két harcdore kivétel nem is tudom miért kéne hogy iránymutatás legyen a nehézséggel kapcsolatban. Ha resetelnék a retal servereket és elölről kezdődne a BoA kieg, ugyanugy lennének hc arcok akik első nap ölnék a mythic főbossokat és mégsem mondanánk hogy könnyűek lennének.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Naliviel mondja:

     Azért BoA és úgy általában a modern raideknek egyrészt a setup és megfelelő taktika megtalálása csak a nehézség 50%-a.
     Amíg egy vanilla harc azon dőlt el, hogy az életed hány évét áldoztad farmolásra raid előtt addig egy modernebb harc nem kétbites nehézségű gearcheck, ott ideálig setup mellett sem fekszik le egyhamar a boss pedig most aztán minden tool rendelkezésre áll. Kb 3-4 nap lenne, mire bedőlne egy egész raid és nem 45 perc.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • evoken mondja:

      Az a baj hogy megint teljesen más készségek vannak szembeállítva egy teljesen más játékkörnyezetben. A többi meg egész egszerüen nem igaz. A consumable maximum a hibatűrésedet növeli (mondjuk healer esetében) ha elcseszed a mana managementet de nem menti meg a raidet. Nincsenek mentő cd-k vész esetére, nincsenek heal automatizmusok... Két bitesség is nagyon durva csusztatás hiszen teljesen más mechanikákra és class tulajdonságokra van ráengedve egy retail és egy classic boss. Az ún. kétbites harcok egy aprócska overaggroval is hazakúrják az overgearelt raidet pillanatok alatt. A teljesen más mechanikák miatt a rateiles hiperskilles gogogo buttonspam matyik úgy véreznének el mint a szar.
      És ne mond nekem hogy egy Method ne ölné le egyből mythic Uldirt. Vagy bármelyik jobb raider guild. Egy 15 éves content esetében itt csak az a számottevő hogy mennyi hajlandóság van felkészülni rá és előre begyakorolni, ez ugyanúgy ráilleszthető az új raidekre is.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Makk mondja:

      A kettő teljesen más játék, úgyhogy teljesen összehasonlíthatatlan, hogy mi mind múlik. Ha a mostani nehéz raidek is annyira évekig agyon lennének farmolva, lemenne első nap mindig minden, majd ha 15 év múlva eljutunk oda, hogy jaj emlékeztek még a BFA-ra? És jön a szerver hozzá 😀 .
      De a viccet félretéve és komolyra fogva a témát, majd ha jön a BC meg a Wotlk és jönnek azok guildek akik évek óta ezt a kontentet nyomják, Buff nélkül le fog menni a Heroic 25 ICC és az első nap amikor be lehet menni. És hírhedt és SWP-vel is ez lesz a helyzet. Persze a játékosok nagy %-a sehol se lesz ehhez.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Adam Bond mondja:

   classic-nak semmi koze nincs vanilla wowhoz lol... attol hogy egy 15 eves kocsi karosszeriaban 2020-as motor, futomu elektronika, stb van meg nem lesz eredeti 15eves kocsi...
   kivancsi lennek 30-nal tobb vagy kevesebb 3rd party addon/script futott a szuper classic raidereknel

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Szolo mondja:

   Icy-Veins hozzászólás hibátlanul belövi a Classic nehézségi szintjét.
   "Skipping everything was deemed suicide back then." Anno ebbe belehalt, aki megpróbálta. Classic számaival viszont már teljesíthető volt.
   VanillaClassic ugyanaz az arány, mint Naxx 1.0 Nax 2.0.

   Már tényleg csak az a kérdés, hogy Naxx 1.0 is "elesik-e" pár óra alatt.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Makk mondja:

    Igen teljesen biztos, hogy el fog esni pár óra alatt, meglepődnék, ha nem így lenne. Ez egy 1000 éves content amit már mindenki rommá farmolt. Ki van számolva az ideális útvonal a raideken belül évek óta.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Szolo mondja:

    És itt is a pontos helyzet a Classic nehézségi szintjével kapcsolatban.
    https://www.icy-veins.com/forums/topic/49230-true-world-first-hakkar-with-5-high-priests-alive/

    "This feat was also attempted by current Game Director Ion Hazzikostas and his guild Elitist Jerks back in the day, but even they weren't able to get it done, wiping at 2%!"

    Vanilla alatt a csúcs klánok, mint Nihilum, Death&Taxes, Vodka és a többiek (például az Elitist Jerks) is rápróbált számtalanszor erre a "trófeára", de még kimaxolt Naxxramas raiderekkel sem voltak képesek teljesíteni a feladatot. Vanilla végéig egyszerűen matematikailag volt ölhetetlen az összes pap buffjaival rendelkező Hakkar.
    Classicban jelentősen lecsökkentették az egyes mobok/bossok életerejét, hogy sikerélményt kapjanak a játékosok.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. tntmaxy mondja:

  I farm all night I farm all day to pay the raids I have to play,
  Ain't it sad,
  And still there never seems to be a single loot left for me
  That's too bad

  🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. PaneuropeanBattleRam mondja:

  s a raptor vagy a tigris azóta sincs meg:((

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. evoken mondja:

  Alapvetően jo a hasonlat (bizonyos részében igaz is) de ez a játszóteres hasonlat inkább a retalire igaz. 🙂 A szülők ülnek a kocsmában ami a játszótérre néz (az legyen mondjuk a mythic raidelés), ők vannak kevesebben, a többiek meg libikókáznak és fogocskáznak. 🙂
  Mondjuk arra azért baromira kiváncsi lennék hogy akik hasonlóképpen látják a classicot játszottak e számottevő ideig vele? Ne adj isten felhúztak egy karaktert 60ra? Vagy csak az ő fejükben van valami kép amit projektálnak 15 évvel korábbról. Mert mondjuk a questeléskor 0 manával rámspawnoló ccző, szopató mobokról (vagy akár komplett zónákról pl plaguelands) vagy a helyszűke miatti itemmanagelésről nekem nem játszótéri játékok jutnak eszembe. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  41 User(s) Online Join Server
  • Shammel
  • FloreszGump
  • Lina_Inverse
 • KOMMENTEK

  • Singulus on PTR patch notesMondom, jövőre már biztosan lesz LGBTQI+ event is ahol cuki szivárványokat lehet majd gyűjtögetni, csillámpóniért... aztán letérdelni achiert mondjuk egy
  • PTR01 on PTR patch notesSzánalom, hova jutott ez a game…
  • Afthraste on Visszatérnek a Class setekEz csak az utolsó mondathoz: amikor működött akkor a tier setek arra (is) voltak jók, hogy content patchenként változatosabb gameplaye
  • Bermuda on Visszatérnek a Class setekMondjuk nekem úgy rémlik, hogy a whine állandó és első számú forrása volt az aktuális class tier set vagy a
  • Adi91 on Visszatérnek a Class setekIgazából meg se kellett volna szűnniük, de a remek fejlesztői döntésekkel ugye nem lehet szembemenni...
  • ben2 on Fekete péntekGondoltam így leárazva befizetek a Shadowlands-re. Aztán úgy voltam vele, hogy meh... A WotLK-nál szálltam ki, de azért leárazáskor az
  • Singulus on A hűség jutalmaSzerintem se. De jol fog mutatni az eves penzugyi beszamolojuk... probalajak enyhiteni az ertekvesztesuket, mondjuk ugy. Sajnalom, hogy elcsesztek. Get
  • csabe on Fekete péntekA sok fizetős armor helyett megcsinálhatnák már végre a maradék fajok heritage armorját....ja nem hát abból nem lesz plusz bevétel...
  • evoken on Fekete péntekAz a durva, hogy ez a szaros stargazer pack amúgy 55 euro normál áron. WTF? Majdnem egy elsőnapos játék ára.
  • tntmaxy on Fekete péntekSzomorú ezeket a véleményeket olvasni, bácsak tudnék ellenérvet mondani, de nem tudok.
  • Makk on Fekete péntekŐszinte leszek, ha van aki megvegye és erre pénzt költ és a cég ebből akarja kivenni a hasznot, ott nem
  • Megyo88 on Fekete péntekZseniális! Minek kiadni egy jó (és nem beta állapotú) játékot ha annak az árát ellehet kérni egy csilli-vili set-ért... És
  • Adi91 on Fekete péntekAz ajánlatok eléggé jók, nagyon jól néz ki ez a Celestial set (főleg egy cloth useren). Viszont valamelyest szomorú az
  • tsirche on A hűség jutalmaA dolgok jelen állása szerinte az se garantált, hogy még meglesz a cég 6 hónap múlva...
  • Singulus on We’re sorryPlusz ez a játék is el lesz terelve egy woke irányba természetesen. Ne legyen igazam, de lesznek még itt cudar