World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WOW-CLASSIC ban_0917

Készült 2020. szeptember 17. | írta Attila

3

Lecsapott a ban hammer

Új és fejlettebb engine ide vagy oda, egyértelmű, hogy a WoW Classic-ben is problémát jelentenek a botoló játékosok. Szerencsére a Blizzard hozzáállása változatlan, és ugyanolyan példás szigorral büntetik a tilosban járó játékosokat, mint a WoW korábbi történetében bármikor. A legújabb hullámban több ezer accountot bannoltak, ennyit lehet tudni, meg azt, hogy olyan zónákat figyeltek, amik mindig is népszerűek voltak a farmerek körében.

No hacks or cheats are allowed.

Our anti-cheat team takes action against botters and hackers 24/7, and every time I’ve asked them “how many botters were actioned yesterday?”, the number is always in the thousands. That’s a global number, by the way.

Our anti-cheat team focuses on popular botting spots, especially areas that are commonly reported by players. For example, Dire Maul has been one such area for cheaters, so a lot of attention from my colleagues has been put on Dire Maul recently.

Please be encouraged to keep using the in-game reporting system for cheat/hack reports. Those complement our systems that automatically look for the ever-changing strategies and software that the botters are using, and reports really help us zero in on new hacks more quickly than we would have without them.

Thank you!

Tetszik(4)Nem tetszik(0)

Tags:


 • ragadozo88

  Kíváncsi leszek milyen hatással lesz a deep mind a cheat és anticheat rendszerekre. Mert pl egy farmoló bot esetében, bizonyos viselkedés mintákból lehet következtetni a csalásra, viszont ha a cheat már elég okos lesz hogy "szabálytalanul" vislkedjen pl nem a legrövidebb útvonalat választja, egy farmolandó itemhez hanem random útvonalakat választ, akkor azt nehezebb lesz szűrni. Viszont az anti cheat oldalon meg futhat egy olyan ai ami megpróbálja észrevenni a cheat ai viselkedéseit.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Szolo

   Amennyiben el szerették volna kapni a botokat, azt eddig is megtehették volna. Rengeteg elkerülhetetlen viselkedés alapján kiszűrhetőek a gyanús karakterek, csak a logokat kell figyelni.
   Például:
   - ugyanazt a zónát/zónákat farmolja napi sok órában heteken keresztül

   - account karakterei gyűjtik az alapanyagot, de nem gyártanak belőle semmit, csak továbbküldik vagy eladják AH-n
   - account karakterei a hagyományos módokon (insta/raid/bg/arena) nem csatlakoznak be a játékba
   - fő játékidőn kívüli napszakban aktív a karakter

   Lehetne még sok ilyen gyanús jelet összeszedni, és amelyik karakter/account esetében ezek alapján komoly gyanú felmerülne, ott egy élő személy már gyorsan eldönthetné a valós helyzetet.

   Blizzard úgy lehet vele, hogy a játék működése miatt szükség van a botok jelenlétére, mert aki játszani akar a játékkal, az nem szeretné az estéit egyik nyersanyagtól a másikig futással tölteni. Amíg a botoló nem válik túl pofátlanná, amíg nem akarja a piacot kisajátítani, addig szemet huny fölötte a Blizzard.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ragadozo88

    Ezek miatt írtam hogy kíváncsi lennék, hogy mit tud majd a deep mindos bot :). Ami már nem így viselkedik hanem próbálja imitálni a játékot valahogy :). Persze ettől a log fájlokból még kiderül ez igaz :). Ráadásul ha tényleg szemet húnynak akkor tényleg mindegy :).

    Amúgy saját véleméynem hogy ezért kéne egy auto farm a játékba. a lényege az lenne hogy be lehetne állítani a karaktert a farmolásra. Azonban ez ne mazt jelentené hogy járja világot és farmol, mert ugye az fölösleges szerver kapacitást venne el a játszó játékosok elől. Hanem be lehetne állítani hogy milyen típusú nyersenyag farmolódjon, és az passzívan termelődik, x időközönként, amíg a karakter bagje meg nem telik. Vagy mondjuk a bankja meg nem telik. A drop chanceok maradnának ugyanazok mint normál farmolás esetén. Mondjuk 5 percenként kapna x mennyiségű nyersanyagot. Amiket úgy sorsolna mintha játék közbe végezné el őket.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑