WOW-CLASSIC omgomglololol22

Készült 2021. június 15. | írta Astonkacser

10

Többen játsszák a Classicot?

Azt csiripelték nekem a kismadarak, hogy bizony-bizony a TBC megjelenésével már többen játsszák a Classicot mint a Retailt. Hogy pontosítsak, egyik barátom mesélte, hogy náluk a guildben ‘az a hír járja’, hogy …

omgomglololol

Persze lehetetlen megmondani, hogy melyikkel is játszanak többen. Egyedül a Blizzard tudja, ők pedig már egyrészt nagyon régóta nem közölnek előfizető számokat, és hogy melyik játékkal hányan játszanak az valószínű hétpecsétes üzleti titokként van kezelve.

Nem beszélve arról, mennyi ember köphetné magát szembe a tükörben, ha nyilvánosan is kiderülne hogy bizony a Classickal többen játszanak. Akik kicsit is követték a Classic történetét azoknak ismerős a “nincsenek már meg a régi fájlok” kifogás, meg a “tudjuk hogy akarjátok de valójában nem akarjátok” és hasonló legendás mondások.

Valójában nem is érne meg túl sokat ez a téma, de ha beírom a Googlebe, hogy “more people play classic than retail”, meglepő módon rengeteg találatot kapok. Mondjuk a legtöbb helyen cáfolják ezt a tényt, de nekem mégis nagyon hasonlít érzésre a régi időkre: mintha most is nagyon sokan harcolnának már csak a gondolat ellen is. Úgy érzem van valami a dolog mögött, és előbb-utóbb elkerülhetetlen tény lesz.

Ti mit gondoltok? Megalapozatlan azt mondani, hogy többen játszanak a Classickal mint a Retaillel? Nézzetek szét a baráti társaságotokban, hányan játszanak a Classickal? Én nagyon meglepődve láttam azt, hogy bizony-bizony egyre többen, még olyan arcok is akik a Classic indulásakor leszögezték, hogy nem fognak játszani, a TBC-re meggondolták magukat.

Tetszik(16)Nem tetszik(1)


10 komment érkezett a(z) Többen játsszák a Classicot? poszthoz

 1. menpe mondja:

  Még úgy is meggondoltam a classic-ot, hogy sohasem volt egy perc aktív WoW előfizetésem se, csak a "nem nevezzük nevén" módon játszottam még a kétezres évek derekán sokat. Nem lennék meglepődve, ha sokaknak bejött volna az újraélhető nosztalgia.

  Tetszik(6)Nem tetszik(1)
 2. Bermuda mondja:

  Még csak a gondolattal sem játszottam el, hogy feltelepítsem vagy belogoljak rá. Bár szerintem az teljesen hiteles állítás lehet, hogy a jelenlegi időpillanatban többen Classicoznak, mert a Shadowlandsben sokadik hónapja mentjük meg az elveszett lelkeket - már azt is nagyon megmentettük aki nagyon el volt veszve és már nagyon ismerjük az összes bugot mikor kifagyunk a Maw-ba ugráskor és mikor nem tudod befejezni X Y world questet.
  De ami mondjuk érdemleges összehasonlítás lehetne, hogy Shadowlands launchkor játszottak többen vagy TBC Classic launchkor. Vagy patchdayeken. SL-nek pl. rettenet szar volt a pre-patch eventje, de azért maga az új terület, új zónák, új content minden klántársnál elég magas besorolást ért el, nem halott még ez a kieg. senki szerint csak fasznak fizessek elő amíg nem lehet repülni. Legalább több alapanyagot farmolnak a druida botok, majd olcsóbb lesz minden mire visszajövünk.

  Tetszik(3)Nem tetszik(0)
 3. evoken mondja:

  Kb ugyanaz lehet a helyzet mint az alap classic esetén: csomóan rácuppannak a legelején, ami kitart egy ideig-óráig, aztán majd visszaesik a játékosszám. Viszont a BC elönye az lehet, hogy nyomokban már hasonlit a retail-re: mindennap belehet logolni valamiért (daily questek/insták), kisebb guildek is eltudnak lenni 5 fös hcval, Karával, ZA-val, életképes minden class, stb. Amit én látok, hogy most olyanok is játszanak akik az alap classic-kal nem játszottak, de a pontos számok lennének az igaziak.

  Tetszik(5)Nem tetszik(0)
 4. Iblys mondja:

  Gyors nem reprezentatív felmérésem alapján jelenleg 16 online friend közül 6 BC classikon van és 0 retail. Úgyhogy lehet van benne valami.

  Tetszik(5)Nem tetszik(0)
 5. Ensomhet mondja:

  A saját 1 fős statisztikám nézve retailre szerintem hetek óta nem logoltam be.

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 6. Zibuprofen mondja:

  Egyikkel sem játszok.
  A retail-t inkább hagyjuk, a TBC meg anno megvolt.
  Majd talán a Lich King.

  Tetszik(5)Nem tetszik(0)
 7. rapbandita mondja:

  Nálam a klántársaim jó része retailen van, 2-3 ember szaladgál classicon, meg azok, akik már a legion idején abbahagyták a dolgot. Ha általánosítanom kéne 10 emberből: 4 classic, 3 retail, 3 pedig valami mással játszik. Ami számomra fura, hogy az emberek sírnak valami miatt retailen, aztán átmennek classicra, ahol pont abból a dologból még több van, csak sokak valószínűleg nem is játszottak annak idején, nekik még minden "új", a többieket pedig elviszi a nosztalgia faktor. Ha lesz új content, raid, mega dungeon, mi egymás, újra fel fog pörögni a retail is, ahogy mindig is szokott. Nem a shadowlands a szar, hanem arról van szó, hogy már nagyon rég óta kint van a release és sokan érthető módon már ráuntak. Bár arra kíváncsi lennék, hogy azok közül, akik sírnak, hogy nincs elég tennivaló a játékban, mennyinek van már cutting edge és gladiátor cím a neve mellett. Sejtéseim szerint, jó ha 2/10M, vagy szerencsésebb pug playerek 6/10-en csücsülnek 1.4, vagy 1.8 rating mellett, de még valószínűbb, hogy KSM sincs jó részének. Ha jól emlékszem 2005 novembere óta játszom a wowot, végig blizzard szereven, retailen. Szerintem (és hangsúlyozom ez csak az én véleményem) teljesen jó helyen van most is a wow, eltekintve néhány balance kérdéstől (ha már balance rögtön említeném a b dudut, akinek egyelőre nincs értelmes legoja, ha nem night fae-s vagy és kb 99% night faes, a 1 shot pvp metáról meg ne is beszéljünk). Azt is megjegyzem, hogy természetesen megértem azokat a játékosokat, akiknek a wow többről szól, mint nekem. Nekem a wow mindig is annyi volt, hogy imádom a világot, és szeretek a barátaimmal raidelni. Szinte napi szinten belogolok, de ha maxon van a mainem, csak húzom a következő altot is raidre, mással nagyon nem foglalkozom. Na azok, akiknek viszont ennél többről szólna ez a játék, megértem, hogy vágynak vissza TBC-re. De azt állítani, hogy a retail fos és haldoklik a wow nettó hülyeség. Nathria az elmúlt időszak egyik legjobb raidje volt. Talán a legszimpatikusabb felfogás bellu volt, tudjátok, a színes szagos saláta, a közepén a méretes brokival. Ki fog ez is alakulni, csak nagyon lassan. A lényeg, hogy ne foglalkozzunk azzal, ki melyik verzióval tolja, érezzük jól magunkat, ott, ahol megtaláljuk a számításunkat. Én pl. egy weekend raider baráti guildben..HF

  Tetszik(8)Nem tetszik(3)
 8. Endyr mondja:

  Nekem elég szűk friend listem van, 12 wowos ismerős, ezek közül 7en már nem játszanak, a maradék 5 pedig classic-ozik, ahogy én is.

  Classicról is azt tudom mondani, h nagyon érezhető, hogy tele van, szinte bármelyik szintű zónát nézem, akárhová megyek questelni, halott mobok tömege fekszik mindenhol. Még Azerothon is a régi zónákban, pedig elvileg most Outland kéne legyen a menő hely. Én kimondottan meglepődtem a játékosok mennyiségén, nagyon bejön a tömegnek.

  Retail-ről nem tudok nyilatkozni.

  Tetszik(7)Nem tetszik(0)
 9. Adi91 mondja:

  Nálam csak a retail játszik. Nem hiányzik a Classic gondolati szinten sem. Fun volt, illetve egy élmény a maga idejében. Arra jó volt a Classic, hogy kicsit a régi spanokkal csapassuk, de a néhány óra nosztalgián túl újat nem mutatott, így gyorsan alább is hagyott ez a fellángolás. Nekem élvezetesebb a retail, mint a Classic összességében.

  Tetszik(5)Nem tetszik(5)
 10. tntmaxy mondja:

  2005-ben kezdtem, egy éven belül erősen a HC raid irányába orientálódtam, kb 2012-ben fejeztem be a raidelést, majd 2014 körül ráuntam és elváltak útjaink.
  Ebből a két legemlékezetesebb időszak az a TBC teljes története és az utolsó 2 év amit a Method guilddel raideltem.
  PVP sosem érdekelt különösebben mint ingame elfoglaltság, de szívesen nézem a profikat időnként twitchen (Hydra, Ziqo, Whazz).
  Többé kevésbé (főleg többé) tetszett a WoW evolúcója, de mindent meg lehet unni... meg aztán 35+ éves fejjel mások a prioritások, mint 20 évesen. 🙂

  Nagyon örültem mikor meghallottam a classic szerverek hírét (privát szerverekkel nincs tapasztalatom), és megújítottam az előfizetést, és ugyan nagyságrendekkel kisebb időket eltöltve, de nagyon jó nosztalgikus hangulata van számomra.
  Raidelni nem raidelek, csak HC insták, magyar guildben játszom ahol sok ismerős van vanilla időkből, realm szinten pedig találtam megfelelő partnereket a közös non-plus-ultra HC élmény futamokra, ha éppen akad egy üres 30-60 perc a család mellett. 🙂

  Ha engem kérdezel, én jól érzem magam ahol vagyok.
  Klasszikus nosztalgikus romtanikus, szerintem.

  Tetszik(12)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  23 User(s) Online Join Server
  • Sameth
  • Roodie
  • Béci
 • KOMMENTEK

  • Hard3n3d on Visszatér a mobil AHLegalább még egyszerűbb lesz botozni
  • Darkpep on Indul a 4. szezon" A Shadowlands négy nagy raidje" Csak 3 raid van. :D
  • Kaymon on Indul a 4. szezonSajna ez tényleg kevéske véleményem szerint is, kövi exp-ig én is pihentetem.
  • Kvarclovag on Indul a 4. szezonHa ez minden elfoglaltság amit betudtak tenni, akkor inkább be sem fizetek... :(
  • Adi91 on Dragonflight mountokEgynémelyik eléggé jól néz ki. A felújított proto-drake-ek is pofásak. Az abszolút szerelem a kék láva mamut. Az valami baromi
  • Hard3n3d on Wrath of the Lich King Classic: Szeptember 26.gondolom majd pre petch alatt 2 héttel előtte sac kb
  • Laox on Wrath of the Lich King Classic: Szeptember 26.Arról van infó, hogy DK-t mikor lehet majd kezdeni?
  • Adi91 on Dracthyr Evoker ismertetőElsőre nekem sem jön át, de biztos, hogy mocsok mód OP lesz, ahogy eddig az összes hero class volt amikor
  • Hard3n3d on Dracthyr Evoker ismertetőLesznek sárkány npc-k azok elég badass kinézettet kaptak https://i.kek.sh/cck44FBKIKj.jpg
  • Hatba on Dracthyr Evoker ismertetőHogy Asmongoldot idézzem: "I have only seen one place on the internet where dragons are drawn with this much detail:
  • Hisztigép on Dracthyr Evoker ismertetőKonkrétan ránézek és elhányom magam. Megjelenése az újrahasznosítás csimborasszója, egyelőre egy nagy tesco gazdaságos megoldás a saját mocskában vergődő activison-blizzard
  • majk05 on Dracthyr Evoker ismertetőfú de nem adja ez az új klassz. tökre jó hogy próbálkoznak, meg van legalább valami újdonság, de ez egyszerűen
  • Adi91 on Zónakörkép: Azure SpanSzerintem vannak notorikus dislike-olók itt az oldalon. Egy tök pozitív kommentemet megnéztem, amiben semmi negatív gondolat nem volt - 2
  • Ninjja on Zónakörkép: Azure SpanLátom tipikus hülyemagyarok olvassák csak ezt az oldalt. Felteszek egy kérdést erre jön rá két dislike! Gratulálok, nyomjatok erre is
  • Ninjja on Zónakörkép: Azure SpanNincs még saját zenéjje a zónának, vagy miért a Grizzly Hills terület zenéjje van alatta?